Search This Blog

Saturday, 25 October 2014

Tanda-Tanda Penyakit Gastrik

Assalamualaikum wbt,

Ramai diantara kita yang mengidap gastrik, namun tak ramai yang menyedari mereka adalah pengidap gastrik. Pengidap gastrik mempunyai beberapa tanda seperti di bawah.

Tanda Gastrik



Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut. Antara tandanya ialah :


* Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
* Rasa senak, berangin atau pedih
* Rasa tidak selesa
* Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
* Rasa mual (loya) dan muntah
* Hilang selera makan
* Berat badan turun (pada peringkat teruk)




=====

Pengalaman Sendiri

***
Wawa dulu ada gastrik, bila lambat makan. Mulalah perut senak, rasa angin menolak2 naik ke dada, rasa macam nak muntah. Tuhan saja yang tahu, sakitnya. Siapa yang ada gastrik, pasti tahu macam mana rssa kan? Ubat yang color putih tu, sentiasa ada kat dalam peti ais. Bila kena je, terus minum
.

Awal2 kena gastrik, sebolehnya tak nak minum ubat tu (wawa lupa nama ubat). Sebab rasa dia tak best, mesti muntah lepas minum. Lama kelamaan, dah boleh telan sebab terpaksa kan.  Asal sakit je, cari laa ubat tu kat dalam peti ais.



Dari study, sampai la wawa kerja bergantung pada ubat putih tu. Tapi KINI, Alhamdulillah gastrik wawa dah hilang. Bila lambat makan pun, just rasa lapar aje.






Akibat mengamalkan ESP + Meal shakes setiap pagi. Dah hampir 8 bulan, Alhamdulillah stok ubat putih dah lama wawa tak sentuh.

.
.

Jangan sesekali biarkan gastrik terus bersama dengan anda. Jom ikhtiar, Allah suka pada orang2 yang berusaha.


FB Page : Vitaminwawa2u HQ 
Emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 
 ID Shaklee: 1109915 
 COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 


 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...