Wednesday, 4 June 2014

Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabar blogger sye? Doa sye, semoga kalian berada dalam keafiatan Allah swt dan barokah Allah. Pagi ni wawa nak share tentang vitamin E Complex / Vitamin E Shaklee.

Apa Sebenarnya Vitamin E Complex Shaklee ni ya? Jom kita review bersama-sama.


Vitamin E Shaklee

Vitamin E merupakan satu jenis antioksidan yang sangat penting untuk pencegahan kanker dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, memperbaiki jaringan, dan sangat berguna dalam perawatan “premenstrual syndrome” serta penyakit fibrocystic payudara. Vitamin E memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangi parut yang diakibatkan oleh beberapa cedera, mengurangi tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekakuan.

Maksud "Kardiovaskular" adalah dikenali sebagai penyakit jantung koronari atau kardiopati arteriosklerosis. ia terjadi akibat penyempitan arteri koronari menyebabkan bekalan darah tidak sampai secara sempurna kepada otot-otot jantung (miokardium)

Secara ringkasnya, ia berfungsi seperti dibawah :
  • Menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit
  • Mengurangkan risiko sakit jantung & kardiovaskular
  • Menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan
  • Anti-oksidan -menghalang kerosakan sel radikal bebas
Perbezaan Shaklee

Dibuat dari minyak soya organik dan  minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alphatocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E Shaklee yang paling lengkap dipasaran.

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E., memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ia juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Manfaat Utama Vitamin E Shaklee
  • Melindungi jantung - Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat kedinding arteri , menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
  • Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - Kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • Anti-Penuaan - 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan proses penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, ance dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Anti-Oksidan yang kuat - Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.
  • Kelestarian Tenaga - Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, buasir, urat varikos , sakit sendi.
  • Menghalang keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrasis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • Memperbaiki Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada kulit untuk mengurangkan kesan parut.
Nota : Pakar Nutrisi mencadangkan pengambilan ACE (beta carotene, vitamin C dan vitamin E) bersama-sama untuk menggandakan kesan anti-oksidasi dalam melawan radikal bebas.

Agak-agak, Vitamin E anda cukup tak? Ok, jom kita cek berapa jumlah vitamin yang kita perlu ambil. Samada dari pemakanan diet harian ataupun supplemen.

Setiap hari badan kita memerlukan 400IU Vitamin E. Adakah pengambilan Vitamin E anda sebanyak ini sehari?? 400IU Vitamin E bersamaan dengan :
  • 1KG Biji Gandum
  • 500ml minyak Sunflower
  • 8KG Bayam
  • 500G Badama 
Amboiihh, larat ke kita nak makan 1kg biji gandum, 500ml minyak sunflower, 8kg bayam dan 500g badam dalam 1 hari?? Kalau wawa, surrender awal-awal.. Memang tak mampu pun kan?

Jangan risau, anda boleh gantikan dengan Vitamin E shaklee SEBAB setiap kapsul Vitamin E mengandungi complete 1kg biji gandum, 500ml minyak sunflower, 8kg bayam dan 500g badam. Jadi, mengapa susahkan diri untuk makan semua tu, kalau anda punyai pilihan yang MUDAH. VITAMIN E SHAKLEE, PENYELESAIAN TERBAIK.

Adakah Vitamin E Shaklee Selamat?

Didalam buku 'Prescription for Longevity' yang ditulis oleh oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan Vitamin E dengan terperinci.Secara global, terdapat lebih lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan Vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Havard ke atas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan Vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3200IU.

Cadangan Makan Vitamin E 
 
Untuk pemuliharaan kesihatan : 1 kapsul sehari (selepas makan)

Untuk anti-penuaan dan sistem reproduktif : 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali

Menentang kanser dan mengurangkan parut : 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali


Vitamin E Shaklee (alpha, beta, gamma, delta). Ianya adalah Vitamin E Shaklee terlengkap dipasaran.


Your Shaklee Independent Distributor,

Nama : Puan Wan Rokiah bt Wan Ismail
Phone : 019-9966 576
FB Page : VitaminWawa
COD : Paka


Puan wawa sentiasa mementingkan kesihatan..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...