Search This Blog

Monday, 13 October 2014

RESEPI KEK BATIK MUDAH DAN CEPAT

RESEPI KEK BATIK

Bahan-bahan (6 orang)

1 buku butter @ 1 cawan marjerin
1 bungkus biskut marie – dipecahkan (pilih yang cerah)
½ tin susu pekat
¾ milo peket kecil
¼ cawan air

Cara-cara

1.       Cairkan butter @ marjerin
2.       Masukkan susu pekat, air dan milo. Kacau hingga rata, tidak berketul dan berkilat.
3.       Masukkan biskut dan gaul hingga rata, kalau kering tambah air sedikit. (jangan banyak sangat nanti lembik)
4.       Dah siap, masukkan dalam bekas dan sejukkan  dan boleh potong kecil-kecil untuk dapat tekstur kek batik yang cantik..”)

Selamat Mencuba!

Resepi diatas wawa ambil dari share myresepi. Wawa follow je bahan-bahan diatas Cuma wawa kurangkan lagi kuantitinya sebab wawa tak suka manis. Wawa belanja gambar kek batik yang dah siap dipotong.

Wawa bawak gi ofis, ofismate cakap sedap!! Tekstur dia Nampak cantik kan?hehe..


Shaklee Effect Supplemen Untuk Kulit

Assalamualaikum wbt,

Shaklee Effect lagi..")


================

Produk Shaklee yang diambil:
1. ESP
2. B-COMPLEX
3. VITAMIN C
4. VITAMIN E,
5. GLA COMPLEX
6. ALFALFA
7. HERB-LAX

==============
Assalamualaikum
Testimon diri sendiri
[JERAWAT,RESDUNG DAN SEMBELIT]
Ramai yg tak percaya muka saya pernah dihuni jerawat kronik plus resdung
Nak juga tengok muka saya yg dulu 
adoiii..saya nk tengok pon ngeri
fobia nak buka album2 lama dalam laptop,malu dgn diri sendiri pon ada
ni le muka saya yg dl..hahahha jerawat nanah penuh muka masa zaman U dulu..dari tahun 2006 jerawat naik tak henti2. Kadang2 mcm bisul besar yang tak da mata..memang sakit di tambah gatal2 di muka dan masalah sembeli. Seminggu sekali baru nak membuang mau tak banyak toksin dalam badan! Mcm2 produk semua sy cuba tp x sesuai dan tak jalan. Dari semurah2 produk sampai ke mahal tak ada juga perubahan. Memang kecewa dan putus asa. Tengok orang lain muka kulit kemain cantik yang kita penuh jerawat besar2.
Masa nak kahwin tahun 2010 pon jerawat masih tak hilang2..tak daya dah nk buat apa..biarkan je
Kemudian lepas dapat ank sorang tahun 2011 saya start dgn breastfeeding set shaklee dmana dlm tu ada ESP,vitalea,Vitamin C,B-Complex,Ostematrix, Heb-lax dan alfalfa..konsisten makan sbb nk susukan anak tp pakej jerawat makin kecut...tekejut sangat masa tu dan memang tak sangka ada perubahan pada kulit muka saya..gatal2 pon dah kurang malah ‘membuang’ pon lancar. Najis yang busuk2 semua keluar hehehe perut pon rasa selesa..ni la puncanya,kalau sistem penghadaman tak sihat maka kesan dia naik la jerawat dan mcm2 masalah.
Lepas tu trus join shaklee n start bisnes dsamping truskan mkn brsama vitamin E dan GLA Complex..Walaupon perubahan tu Nampak agak lambat tp sy teruskan makan Shaklee dan minum air secukupnya. Now tu la muka saya sekarang..walaupon tak sepenuhnya pulih tp Alhamdulillah byk perubahan positif. Jerawat yg mcm bisul tak naik dah..parut makin pudar..cuma lubang2 akibat jerawat batu still ada tp tak la sampai tahap besar kawah!
Ni la #shakleeeffect yang dh banyak member sinar baru dalam hidup sy yg mana sebelum ni rasa sgt2 rendah diri dan kurang keyakinan dan sekarang semua perasaan negatif tu dah lenyap dari kamus hidup saya!
Jika anda alami jerawat dan resdung seperti saya..saya amat sarankan anda cuba amalkan ESP, B-COMPLEX, VITAMIN C,VITAMIN E,GLA COMPLEX dan ALFALFA, HERB-LAX dan anda juga boleh tambah VIVIX dan COLLAGEN SHAKLEE!

Kredit : Nurul Afifah Abdullah
Anda berminat untuk mencuba? Boleh hubungi kami.
For Info & Order.
Your Shaklee Independent Distributor
Nama : Wawa
Contact No : 019.996.576

Shaklee Effect Vivix

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak share kesan pengambilan Vivix dari rakan SID yang diberi kepada kedua orang tuanya. Anda nak cuba? Boleh hubungi wawa di 019 996 6576

Jom sebarkan shaklee effect anda.")


Produk yang diambil:

1.Vivix
===================
as salam dan selamat pagi..
vivix botol ke dua utk mak dan ayah ena..

ena berikan vivix kpd mak dan ayah start last month masa ada promo vivix
sebab ena nampak kesihatan mak dan ayah macam tak berapa nak ok 
selepas sebulan lebih consume vivix shaklee
banyak perubahan pada mak dan ayah..

#shakleeEffect pada MAK 
mak ena ada resdung yg teruk..darah tinggi...mata yg asyik berair..tak boleh berdiri lama..tak blh nak duduk lama2 waktu solat..kaki kanan mak terseliuh jd mmg akan rasa sakit selalu wpun sudah berurut..tangan kanan mak selalu kebas2.. nie antara yg ena ingat..banyakkan komplikasi yg mak ena ada..pd setengah org lain nie remeh temeh jea... tapi tidak yea jika dah ada darah tinggi..banyak komplikasi akan ada jika tidak dirawat dari awall..antaranya STROK...bahayakan!!!!
tapi kini mak dah rasa lain..antara sakit yg ena mention tadi dah pulih..tiada lg rasa sakit2..hari khamis nie ena nak bawak mak ena utk buat pemeriksaan, nak tahu baper bacaan darah tinggi mak skang nie...skang nie nak solat lama2 dan duduk mengaji lama2 pun dah takder masalah..Alhamdulillah

#shakleeEffect pada Ayah 
ayah ena seorang pengidap gout yg sangat teruk..tak blh salah makan langsung..
jika terletak rencah ikan bilis dalam sayur pun...1/2 jam lepas tu confirm kaki ayah dah bengkak..kalau termakan kuah yang ada ayam pun, lagi teruk keadaan ayah..sampai terpksa merangkak kalau nak ke mana2 sebab kakinya tak boleh nak pijak lantai langsung..ayah cakap klu terpijak lantai tu mcm pijak atas bara api..dasyatkan...
setiap bulan mesti kena buat suntikan untuk redakan kesakitan...
rasa nak menangis tengok keadaan ayah..
lepas ayah consume vivix, keadaan ayah semakin pulih..takderlah sudah pulih sepenuhnya 100% tapi lihat keadaan ayah skang nie, ena happy sebab ayah dah boleh buat kerja2 ringan dan boleh bergerak bebas...ena sajer test ayah..masak sayur dan letak sedikit ikan bilis dlm sayur..
ajaib sangat sebab lepas 1jam ayah tetap boleh gerak macam biasa...syukur sangat2...Alhamdulillah
nielah #shakleeEffect dr mak dan ayah ena...
kesihatan mak dan ayah kita tidak ternilai harganya dibandingkan harga yg perlu kita kena keluarkan untuk sebotol vivix...
mana lagi MAHAL??...

harga sebotol vivix atau melihat mak dan ayah kita terlantar sakit tanpa dapat buat apa2....
jasa mereka tidak dapat kita membalasnya sampai bila2...
kami sayang mak dan ayah kami 

Kredit : Zarena Heeney

Your Shaklee Independent Distributor
Nama : Wawa
Contact No : 019.996.576


Tips Bisness

Assalamualaikum wbt,

Wawa kongsikan sedikit tips yang diambil dari FB Puan Ainon. Semoga bermanfaat. Nak Berbisness hati mahu cekal, rapuh-rapuh buang jauh-jauh. Kuat dan teguh.

Dari ABS: Berbisnes dengan Orang yang Mahu Berbisnes dengan Kita
.
Apakah tuan masih baru dalam dunia bisnes?
Seandainya iya, maka lazimnya:
+ Hati tuan belum berapa 'kering'. Sebagai contoh, tuan sukar hendak berkata, "Tidak."
+ Tuan masih banyak menggunakan emosi. Tuan kesihan. Tuan tidak sampai hati. Tuan rasa bersalah. Tuan malu.
+ Apabila produk tuan dikritik, tuan terkejut, rasa malu, marah pun ada.
+ Apabila orang tidak mahu berbisnes dengan tuan, mengata pula di belakang-belakang, tuan sangat kecewa.
.
Dalam bisnes, semua orang mempuyai pilihan dengan siapa mereka mahu berbisnes.
Jangan kecewa apabila orang tidak mahu berbisnes dengan kita. Kita berbisnes sahaja dengan orang-orang yang mahu berbisnes dengan kita.
Baiki kelemahan kita secara berterusan.
Jalan terus!

Testimoni Meal Shakes Shaklee Effect Meal Shakes

Assalamualaikum wbt,

Apakah Meal Shakes?

Meal Shakes adalah hidangan lengkap yang mengandungi asid amino serta nutrisi yang mudah diserap oleh badan untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.

Dalam entry ni wawa kongsikan pengalaman ibu-ibu yang memberi anak-anak consume MEAL SHAKES dari Shaklee. Meal shakes sesuai untuk semua golongan bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mngandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang yang sibuk bekerja dan orang yang selalu mengambil makanan segera.


Antara Testimonial Meal Shakes:

#1 Anak Sering Demam, Selsema dan Batuk



Salam semua.. Rasa belum terlambat untuk saya kongsi bersama anda semua.. hari ni saya nak kongsi tentang Mealshakes, Alhamdulillah setelah sebulan menggunakan mealshakes, anak saya jarang dijangkiti Selsema, Batuk dan Demam.. boleh dikatakan tiap bula mesti anak saya sakit.. Tiap kali g check up mesti nurse cakap anak saya antibodi tak kuat... Sebenarnya, Mealshakes adalah produk ke4 saya guna untuk anak saya,.. Alhamdulillah, setelah mencuba bermacam produk akhirnya Mealshakes adalah yang TERBAIK.. - Puan Shekein Jaafar




Seharian di Nursery menyebabkan anis (anak saudara) mudah dijangkiti demam selsema dan batuk.. bila dah demam mesti akan diikuti selsema dan batuk yang berpanjangan, kadang-kadang sampai berminggu.
Saya sarankan Meal Shakes dan Omega Guard.. Alhamdulillah, kesannya amat positif.. Anis jarang demam dan jika demam pun tak lama.


#2 Mealshakes Bantu Pulih Anak Sakit Tangan, Kaki dan Mulut


Syukur ada Mealshakes, 5 bulan yang lepas, anak saya diserang sakit tangan, kaki dan mulut.. Lepas tu dia sangat tak suka makan.. Sehari kalau dapat makan 3 sudu nasi dah cukuo baik. Jadi dia banyak bergantung pada susu badan. Tapi 2 minggu lepas saya mula minum Mealshakes (Safiya tak minum minuman lain selain susu ibu & air kosong).
Nampak sangat perubahan dia, selera semakin bertambah. Ada sekali tu masa makan malam, dia makan sekeping troti dan semangkuk nasi. Semalam Safiya makan semangkuk spaghetti masa sarapan. Seronoknya hati ibu..Sekarang pipinya dah semakin tembam, Syukur Ya Allah. - Puan Najihah Sudi 


#3 Sembelit Anak Dah Ok


Testi dari PM.
Salam Aimi.. saya nak bagitau..sembelit anak saya dah ok..Alhamdulillah sekarang ni, pagi-pagi dia dah membuang.. dah tak sekeras macam selalu, tak sedikit macam dulu.. Sekarang ni, boleh dikatakan penuh juga lar pampers dia..Tq


#4 Selera Makan Bertambah, Selsema Kurang 


"Dia (anak) dah jarang selsema kak, alhamdulillah.. Kalau tak setiap minggu berhingus.. Selera makan dia pun bertambah. InsyaALlah, akalu Azza pregnant nanti nak try produk shaklee ni.. - Puan Faharazah


#5 Asma Kurang



#6 Tambah Selera Makan Anak-anak


#7 Mealshake Tambah Berat Badan


=======================

Ibu-ibu yang sedang mencari solusi terhadap masalah kesihatan anak-anak, Mealshakes sangat-sangat recommended. Wawa sendiri pun memang consume untuk tambah berat, Alhamdulillah, setakat ni berat wawa sudah naik 5kg. Dulu, amat sukar nak naik walaupun bermacam-macam produk yang wawa consume.. Antaranya Weight Gain, SUpplemen di farmasi, Minyak ikan, vitamin dan macam-macam lagi.

Sampaikan wawa pasrah dan redha, tak naik berat pun takpe laa.. ASalkan sihat. Tapi semuanya berubah selepas wawa jumpa dengan Shaklee. Berat wawa naik dan income pun dapat..")

Melaburlah untuk kesihatan anak-anak. Harga yang amat berpatutan. Hanya RM113.75 per canister. Berat Bersih 544g tahan sehingga 1-3 bulan mengikut kekerapan penggunaan.

Berminat untuk cuba? Segera hubungi wawa untuk dapatkan Konsultasi percuma, 

.


Your Shaklee Independent Distributor
Nama : Wawa
Contact No : 019.996.576



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...