Saturday, 25 October 2014

Tanda-Tanda Penyakit Gastrik

Assalamualaikum wbt,

Ramai diantara kita yang mengidap gastrik, namun tak ramai yang menyedari mereka adalah pengidap gastrik. Pengidap gastrik mempunyai beberapa tanda seperti di bawah.

Tanda Gastrik



Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut. Antara tandanya ialah :


* Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
* Rasa senak, berangin atau pedih
* Rasa tidak selesa
* Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
* Rasa mual (loya) dan muntah
* Hilang selera makan
* Berat badan turun (pada peringkat teruk)

Testimoni Kurus Pelanggan Wawa

Assalamualaikum wbt,

Tiada apa yang dapat halang hati ini terus berbunga bila mendapat feedback positif dari customers.

Pagi-pagi dapat pm dari customers, bahagia hati..")

Cust 1- Alhamdulillah lepas guna set kurus terasa badan lebih ringan. Belum timbang lagi berat.

Cust 2 - masalah badan berbau sudah semakin kurang sejak guna alfalfa. Lepas ni nak repeat order laa.. 

Cust 3 - lepas aku makan set kurus, Aku tak timbang pun berat tapi aku rasa saiz badan aku makin kecil, compare ngan dulu badan aku mcam raksasa je..")

Cust 4 - Berat akak turun 6kg dalam masa 4 bulan, sekarang ni makan tak jaga pun, bedal je semua. Alhamdulillah,  berat tak naik sebab kak N tak pernah tinggal vitamin kurus ni..")

Cust 5 - Ini my hubby.. lepas makan Alfalfa, jerawat batu dia kecut. Suka datang dekat wawa, u tengok ni, jerawat I dah kecut.. 

Aah laa, Alhamdulillah.... kan bagus kalau dari dulu u makan alfalfa ni.. tahu laa kan, suami wawa ni.. kadang mood ok ambil makan sendiri, kadang mood kena paksa baru makan.. 

Buang resdung menggunakan kaedah me"lintah"

Nanti wawa cerita kisah lanjut suami ye..")

Suami wawa ni ada resdung kuat, tak boleh langsung makan seafood, belacan, kacang dan semua yang org resdung tak leh makan.. tapi suami wawa jarang tak makan, semuanya dibedal.. hasilnya, jerawat membengkak dengan jayanya laa..

Minggu lepas, wawa tunjuk gambar teruk orang yang ada resdung. Ada yang hilang hidung, muka rosak.. Alhasilnya, dia takuttt..ngeee... terus makan alfalfa. Alhamdulillah,  hasilnya menakjubkan pada suami yang telah berusaha dengan macam-macam perubatan. Kaedah berasap, kaedah jumpa bomoh, kaedah berpantang, semuanya tiada petubahan. 

Apakah Maksud Kolagen Dan Manfaat Pada Kulit

Assalamualaikum wbt,

Apa itu kolagen? Mungkin Anda sering mendengar atau sudah tidak asing lagi dengan perkataan kolagen. Kolagen merupakan salah satu protein yang terdapat dalam tubuh kita. Kolagen banyak ditemukan pada jaringan ikat seperti kulit, ligamen dan tendon. Bagian tubuh lain yang juga terdapat kolagen antara lain ialah tulang, pembuluh darah, kornea mata dan usus.

Sekitar 25-30 peratus dari semua protein di tubuh terdiri daripada kolagen, yang ditemukan pada jaringan konektif seperti tulang rawan dan tendon. Mungkin kerana kenyal, kolagen sering disebut elemen yang menyatukan tubuh menjadi satu.

Tubuh kita sangat memerlukan kolagen sebagai penguat pembuluh darah dan membuat kulit tegang serta memperkuatkannya. Bagi golongan orang dewasa keatas, produksi kolagen semakin lama semakin berkurang. Kerana faktanya pada usia 25 tahun, tubuh akan mulai kehilangan kolagen sebanyak 1.5 peratus setiap tahun. Oleh sebab itu bagi Anda yang sudah berusia 25 tahun keatas seharusnya mengambil suplemen kolagen untuk mempercepat proses pemulihan.

Beberapa manfaat kolagen untuk tubuh, sumber dipetik dari female.kompas.com :

  • Dapat membuat kulit lebih tegang, salah satu cara menegangkan kulit wajah adalah dengan mencukupkan keperluan kolagen dalam tubuh. Kolagen menjadi komponen pembangun utama pada dermis, salah satu lapisan terendah pada kulit. Protein ini penting untuk menjaga kulit tetap tegang dan tidak kendur.
  • Mengurangi garis-garis kerepot/tua di wajah, jika sokongan kolagen pada lapisan kulit semakin berkurang, maka terdapat garis-garis halus pada wajah semakin jelas kelihatan. Oleh sebab itu kolagen sangat diperlukan untuk membuatnya menjadi lebih tegang.
  • Dapat mencegah penuaan diri, dengan membantu penghasilan kolagen pada tubuh kita dapat menghidupkan kembali kulit sehingga tampak lebih muda.
  • Dapat menjaga elastisiti kulit, seiring bertambahnya usia maka kolagen pada kulit mulai memecah dan kaku. Sehingga kulit kehilangan elastisiti dan tidak kembali normal. Dengan pengambilan kolagen yang cukup, maka elastisiti kulit dapat terjaga.
  • Menjaga kulit tetap sihat dan sihat.

Jadi, untuk mencukupkan jumlah kolagen dalam badan kita seharusnya mengambil supplemen secara konsisten. Shaklee telah mengeluarkan collagen yang terbaik, dimana naha-bahannya adalah berkualiti tinggi. Ia juga menjalankan ujian secara klinikal disamping menjaankan ujikaji sebanyak 100000 kali keatas setiap product pengeluarannya.



Emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 
 ID Shaklee: 1109915 
 COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 

 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

Koleksi Testimoni Collagen Powder

Assalamualaikum wbt,

Sebelum ni wawa tak pernah consume apa-apa collagen. Bagi wawa collagen ni hanya untuk orang tua-tua.hehe.. Kulit wawa cuma jaga melalui luaran sahaja, cuci dan cream. Tepek foundation sebab nak tutup jerawat dan kesan-kesan parut. 

Ohh, rupanya wawa silap. Kulit kita sebenarnya mempunyai kolagen dan kolagen akan berkurangan dengan cepat apabila umur kita mencapai 20 tahun dan ke atas. Sebab tu, kulit muka kita cepat naik jerawat, kusam, kulit tak sekata. Tambahan pula dengan pencemaran udara disekeliling, menyebabkan kulit kita mudah rosak.

Selepas kenal dengan Shaklee, wawa memang sentiasa mengamalkan pemakanan tambahan melalui vitamin nutisi serta collagen. Hari ni, wawa nak share koleksi testimoni dari rakan-rakan S2u families selepas menggunakan HOT PRODUCT SHAKLEE COLLAGEN POWDER..!


"FOR HEALTHEIR FEELING, MORE YOUTHFUL - LOOKING SKIN"


1. Pipi Menegang

> Malam tadi sebelum tidur.. pekena Collagen Powder Shaklee + ESP + Fresh milk..Then telan Vitamin E..
Bangun pagi ni rasa pipi menegang..lembut, glow pipi i..suka..suka..suka..
Tapak tangan lembut, moist.. en hubby pegang tangan..erm..lembut..yahooo..
Anda semua bila lagi?? - Farah Wahida




2. Tiada Lagi Rambut Gugur 

> Selepas saya minum 3 kotak Collagen Powder Shaklee. Kesannya kepada RAMBUT- sebelum ni setiap kali cuci rambut, rasanya hampir segenggam rambut saya gugur..termasuklah dilantai bathroom..tempat tidur apalagi sewaktu sisir rambut..
Selepas 2 bulan saya consume Collagen..alhamdulillah kesan positif..saya sendiri pun tak perasan mula2, selepas en hubby tegur.."kenapa dah tak banyak rambut mommy gugur sekarang?" ye la, baru ku tahu, semasa cuci rambut dah takde yang gugur, kalau ada pun 2-4 helai je.

Power mata rabun jauh saya pun berkurangan.. dulu 200 kiri kanan, sekarang turun 150..Dulu drive pakai cermin mata, sekarang tidak lagi,, - Sue Supplement Gold



3. Kulit Merekah Hilang

> Bukan saja kulit cantik, tumit pun licin..") - Anisah Hussin



4. Bengkak Susu Walaupun Anak Dah 2 Tahun?

> Melampau laa kan, anak umur 2 tahun pun boleh bengkak susu..semuanya gara-gara Collagen & alfalfa. - Wan Fatihanum



5. Jeragat Hilang, Mata Panda Tiada?

> Alhamdulillah..selepas 12 hari consume Collagen Powder, saya memang tak perasan apa-apa perubahan, tapi semalam my beloved sister tegur.."ehh, dah tak nampak jeragat arr, mana pergi mata panda?" Dengan Izin Allah, Collagen Powder dah tampakkan hasilnya pada diri saya. - Norasmah Mansor



6. Kulit Licin dan Gebu, Liang Roma Mengecil

> Susulan pengambilan Collagen.. kesan jerawat dah takde..LICIN & GEBU..Liang Roma makin mengecil.. Baru pakai 10 sachet..Tak sia-sia grab 2 box Collagen. Alhamdulillah, dipertemukan dengan shaklee.. - Sha Shaaz




7. Blackhead Hilang, Liang Pori Mengecil

> Sejak wawa "berCollagen" ni, Blackhead dah takde. Wawa jenis suka picit blackhead tau, tapi dah lama dah tak buat. Hari jumaat hari tu, wawa ngadap cermin nak memicitlah sikit-sikit, sebab gian memicit jerawat datang.keke.. Tapi tak tahu nak picit kat mana, biasa blackhead kat hidung jadi mangsa.. Alhamdulillah, Kulit wawa dah bebas dengan blackhead. 

Korang tahu tak kenapa jadi blackhead?? Ia sebenarnya adalah disebabkan liang pori wajah kita besar dan menyebabkan ia memerangkap udara atau kuman yang tidak bersih sehingga ia memendap ke dalam liang roma kita. Bila ia lama berada dalam liang pori/roma tu, ia akan menjadi color kehitaman. Itulah terjadinya blackhead..


Wawa sendiri dah rasai keberkesanan Collagen Powder ni. Picture before tak de plak nak masukkan. Sebab wawa dah delete semua gambar-gambar lama. Tak sanggup nak tengok dengan kulit yang kusam, jerawat tumbuh melata dan blackhead memenuhi kawasan hidung dan pipi, liang porinya besar sebab bekas jerawat.. Alhamdulillah, sejak wawa mengamalkan supplemen Shaklee, terutamanya COLLAGEN Powder, kulit wawa semakin sekata dan kiang pori mengecil.

Berminat untuk dapatkan Collagen?? Anda punyai masalah kulit wajah sama seperti diatas? Segera hubungi wawa untuk dapatkan nasihat dan cara makan yang betul secara Percuma.

========================================================================

For Info and Order:

emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 ID Shaklee: 1109915 
COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 

 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

[Tips Bisness] Menangani Prospek Dengan Bijaksana

Assalamualaikum wbt,

Bila Amir Faisal menulis,

Bagaimana kita sebagai peniaga menangani situasi dibawah.

Situasi - Prospek mintak kurang/diskaun.
Soalan - Apa yang kita akan lakukan supaya kita tak kurangkan harga?
p/s : kalau kurangkan harga, nanti HQ marah (langgar rule). 
p/s : kalau kurangkan harga, nanti margin kecik 
.
===
3 Solusi Cadangan - Nota Tambahan Paling Best!
===
.
(1) Tambah Nilai Produk -
Tawarkan Freegift dengan menyatakan nilai harga freegift tersebut, ( contoh : Freegift bernilai RM45).
.
(2) Free Postage -
Tawarkan penghantaran percuma, dengan syarat pelanggan perlu beli 2 unit produk berkenaan. Cara ini boleh tingkatkan keuntungan dan cover balik kos postage itu tadi.
.
(3) Money Back Guarantee -
Tawarkan jaminan wang dikembalikan, Cara ini boleh meredakan kerisauan pelanggan untuk mencuba produk kita, kerana mereka tak perlu takut sekiranya produk itu tidak berkesan. mereka boleh minta refund.
.
--------
Nota Tambahan
--------
.
(4) "Boleh Kurang Sikit laaa..tapi...."
Situasi customer minta kurangkan harga itu sudah biasa, kalau offline kita panggil "tawar-menawar". Jadi, untuk menghargai pelanggan, kita boleh kurangkan harga, tapi dengan syarat :
.
(a) Pelanggan perlu buat pembayaran segera / hari ini juga. kalau postpone. harga jadi normal balik. No excuse.
.
(b) Pelanggan perlu beli 2 unit, barulah kita kurangkan harga.
.
2 Cara ini bertujuan untuk gesa pelanggan buat pembayaran segera supaya mereka dapat jimat wangkan. Kita juga dapat sale untuk hari itu. 
.
----------
Adakah post ini membantu anda?





========================================================================
For info & order:

FB: Puan Wawa 
FB Page : Kedai Vitamin Wawa Paka 
emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 ID Shaklee: 1109915 
COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 
 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

Cara Mudah Buat Scroll Box Untuk Blog Archive

Assalamualaikum wbt,

Sedang 'blogwalking' tadi, wawa jumpa tutorial ni. Menarik je untuk kawan-kawan wawa buat..")

Cara Mudah Buat Scroll Box Untuk Blog Archive | Blog archive untuk sesebuah blog boleh menjadi list yang begitu panjang apabila banyak entri yang di post atau jika sudah lama terlibat dengan dunia blogging.

Tutorial kali ini kan menunjukkan bagaimana untuk jadikan blog archive anda boleh scroll untuk menampakkannya lebih ringkas menyenangkan mata memandang.:)


Wawa buat tak jadi, padahal simple je..Tak jumpe code yang dicari.. Wawa share dekat semua supaya korang pun boleh apply juga.. Wawa ambil tutorial ni dekat sini.

Tutorial untuk buat scroll bagi blog archive adalah seperti berikut.



1. Dari dashboard > design > edit html > Expand widget templates.
(backup template untuk langkah berjaga²)

2. Menggunakan fungsi find (ctrl + F), cari kod <div id='ArchiveList'>

3. Anda akan jumpa kod ini <div class='widget-content'> sebelum kod <div id='ArchiveList'>

4. Gantikan kod <div class='widget-content'> yang anda jumpa di langkah 3 dengan kod berikut.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>


Note: Anda boleh tukar 200px dengan ketinggian yang anda mahukan.

Contoh:

Sebelum.



Selepas


5. Save dan lihat hasilnya.:)

================

Wawa just share tau, wawa jual supplemen shaklee..ngee


Emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 
 ID Shaklee: 1109915 
 COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 

 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...