Search This Blog

Thursday, 11 December 2014

Hikmah Tersirat

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan kalian yang singgah di teratak wawa ni dideraskan rezeki sederas-derasnya.

Hari ni banyak hal yang jadi dan buat wawa berfikir. Allah sebaik-baik perancang.

Allah jadi setiap sesuatu penuh dengan HIKMAH.

Hak kita belum tentu rezeki kita.

.

Dua peristiwa yang wawa nak share dengan korang,


1. Group kami ke Pantai untuk makan beramai2 bersama bos. Sedang kami makan, salah seorang antara kami tertolak segelas air orang sebelahnya. 

Sekelip mata, habis tumpah, langsung tak dapat minum. 

Air dah depan mata tu, tapi tetap juga tak sampsi ke mulut dia. 

Yes, air tu hak dia tapi bukan rezeki dia..")

.

2. Petang tadi sebelum balik kerja, sempat makan kacang rebus. 

Waktu kawan wawa nak masukkan sebiji kacang ke mulut, tetiba jatuh ke lantai.

Dalam gelak, wawa cakap. Ada hikmah kacang tu jatuh. Mana tahu kalau awak makan, tercekik.

Dan

Boleh jadi kacang tu bukan rezeki awak..")

.

Pernah jadi situasi seperti ini? Tak semestinya kacang, air, gula2 & macam2 lagi.

Wordless Wednesday


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...