Search This Blog

Tuesday, 23 December 2014

Tak Suka Pakai Foundation

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat wawa yang gojes? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang singgah di blog wawa dikurniakan rezeki yang deras sederas derasnya oleh Allah swt.

Wanita memang tak leh berpisah dengan foundation kan? Pasti nak jugak tepek walaupun sedikit. Betul ke betul? Hihi..

Berbeza dengan wawa, sejak dulu wawa memang tak suka pakai foundation. Sehinggakan wawa kerja dalam plant, masuk site hari-hari. Ramai yang tegur muka wawa makin gelap, sebab selalu berjemur dengan mentari panas terik setiap hari. Time ni tahun 2011 - 2013, wawa belum kenal lagi dengan supplemen shaklee. Just cover dengan compact powder je.
Lepas member asyik tegur kulit makin gelap akibat kena sunburn, wawa pun apply foundation untuk elak dari jadi lebih gelap. Tapi, yang tak bestnya pakai foundation ni muka kita jadi macam plastik je. Tak nampak natural kulit kita kan. Wawa sempat pakai beberapa bulan je, lepas tu stop pakai foundation, just dengan compact powder je.")

Awal tahun hari tu, wawa dah memang stop pakai semua cream, founation, lotion , pelembap apa sahaja kat muka wawa tak pakai. Wawa mula makan supplemen dalaman, luaran pencuci sahaja. Masalah kulit wawa, kulit yang tak sekata, jerawat ade 1 2 je, kulit nampak kusam, pori-pori besar. sangat tak selesa sebenarnya, tapi buat don't know jer.. hihi

Alhamdulillah, sejak 8 bulan amalkan supplemen semulajadi ni kulit wawa beransur segar, Tiada lagi kulit kusam, parut jerawat cepat pudar. Paling best bila bangun tidur, kulit tak berminyak. 

Kini, wawa langsung tak pakai foundation. 100 peratus kawal melalui pemakanan supplemen kesihatan. Betul orang kata, bila kita jaga dalaman, automatik luaran kita pun nampak segar je..")

*photo hiasan semata..")


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...