Search This Blog

Friday, 28 August 2015

My Shaklee Effect Kulit Lebih Sihat Dan Sekata


Assalamualaikum wbt,

2017/2016 (Testimoni terkini)

Alhamdulillah, syukur ya Allah selepas menggunakan produk Shaklee setahun lebih banyak sangat improvement yang wawa dapat. Pernah dulu wawa kongsi kisah pahit kulit wawa yang sangat teruk akibat salah pilih produk.

Sepanjang sekolah, wawa tak pernah pakai apa-pa di muka. Samada pencuci muka, cream, bedak muka hanya johnson baby powder. Sehinggalah wawa mula belajar dan kawan wawa suggest guna set silky girl. Mungkin tak sesuai dengan kulit wawa, tak sampai dua minggu pun guna jerawat naik bagaikan cendawan. Serius, naik jerawat besar dan merah. Wawa tak de gambar time dip dulu, sebab laptop rosak di format.

Dah lama wawa nak share, cuma tak jumpa gambar. Last week, wawa cari dalam fb yang lama-lama, alhamdulillah masih wujud gambar wawa..hihi.. 


Photo #1 : Tahun 2010 
Time ni masih lagi fasa jerawat masih lagi naik banyak. Waktu ni wawa sedang ambil degree. Time diploma dulu, lagi heaven jerawat naik. Akibat stress malas nak fikir dengan jerawat, wawa gi kelas sempoi macam ni je, tak pakai pape kat muka waima bedak johnson baby. hihi

Jerawat jenis naik yang besar-besar pastu lambat surut, dan parut tu akan kekal lama. Kalau korang rasa macam mana? Dengan fikir boyfriend takde, sokmo laa ingat tak de orang nak.. hahaha.. (melampau tak??)

Photo #2 : Tahun 2011
Waktu ni wawa baru habis study, then duduk rumah je main-main ngan anak buah. Kawan baik ajak kuar makan Pizza Hut, dia yang belanja. Kata penganggur terhormat kan. hihi.. Time ni dah kurang sikit jerawat, mungkin sebab tak stress sangat duk rumah. Makan tidur, tidur makan aja kerjanya. Naik macam dipam-pam kat muka. best jugak ada pipi tembam, bila senyum rasa penuh aja muka. Kan?")

Photo #3 :  Awal Tahun 2012
Gambar ni masa tahun 2012, wawa dah mula kerja dekat sebuah company oil & gas di area Kerteh Terengganu. Jerawat comel masih lagi ada, payah nau nak hilang kan.. hihi

Photo #3 : Tahun 2013
Gambar tahun 2013 kalu tak silap wawa. Time ni, jerawat dah makin kurang cuma naik bahagian dagu, tinggal parut  dan kulit over oily. gambar dari jauh nampak macam glowing je kan? Hakikatnya,  kena ada tisu kat tangan senang nak sapu.. hehe

Photo #4 : Tahun 2015
Tadaaaa, Alhamdulillah. ini adalah gambar latest hari raya 2015. Wawa sangat gembira dengan kulit sekarang, sebab lebih sihat, tona kulit lebih sekata. Yang paling best, kulit banyaakkkk sangat improve dan kesihatan wawa juga bertambah baik.")

>> Dulu gastrik teruk, sekarang dah tiada.
>> Dulu kerap demam (sebulan sekali wajib), sekarang dah hampir setahun antibodi wawa masih bertahan dari kena virus demam.
>> Dulu ulser lambat baik, sekarang jarang-jarang singgah dan cepat baik.
>> Dulu kulit muka cepat burn even wawa pakai cream sun block, sekarang walaupun tak pakai sebarang foudation langsung tak ada burn.")

MY SHAKLEE EFFECT!

MY SHAKLEE EFFECT 2!")
                             
Gambar 2012 tudung hitam silap, yang ni 2011 time tembam..hihi

Inilah shaklee effect yang wawa dapat selepas setahun menggunakan produk shaklee. Walaupun bertemu lambat, wawa tetap bersyukur kerana dengan mengamalkan vitamin semulajadi ini kesihatan dalaman dan luaran wawa dapat. Alhamdulillah, syukur ya Allah.")

Apa yang wawa Consume sepanjang satu tahun ini?

(Semua harga adalah non-member, untuk member 15-20% Offer)

Fasa #1 : Set Basic untuk Kesihatan 

Wawa bermula dengan set kesihatan Basic boleh balancekan BMI, iaitu:
  1. Mealshake - RM120.58 (544g)
  2. B Complex - RM56.98 (120 tablets)
  3. Vita-Lea Iron Formula - RM94.08 (120 tablets)

Selepas itu, wawa tambah dengan Energizing Soy Protein (ESP). Setiap hari wawa akan ambil setiap vitamin ini tanpa skip dan pengambilan air sebanyak 2-3 liter sehari amat penting.
Fasa #2 : Set Kesihatan kecantikan Medium
  1. Energizing Soy Protein (ESP) - RM159 (850g)
  2. Vita C Sustained Release - RM98.05 (180 tablets)
  3. Vita E Complex - RM157.94 (120 capsules)
  4. Omega Guard - RM144.16 (90 tablets)

Fasa #3 : Kesihatan kecantikan Advanced
  1. Vivix - RM503.50 (150ml)
  2. Collagen Powder Shaklee - RM315.88 (15 sachets)
Set kesihatan fasa #3 paling top, sebab memang wawa suka sampai hari ni minum. Tiap-tiap hari, ada juga kadang-kadang tertidur awal terskip..")


Fasa #4 : Set Kecantikan Luaran (Nutriwhite)
  1. Gentle Deep Foaming Cleanser - RM126.14 (150ml)
  2. Soothing Radiance Whitening Softener - RM146.28 (150ml)
  3. Daily Defense Whitening Essence - RM238.50 (30ml)
  4. Ultimate Protection Whitening Lotion - RM212 (50ml)
Set Nutriwhite, hanya pencuci yang masih setia. hihi.. yang pasti semuanya tahan lama. Pencuci muka paling win sebab nak sampai setahun baru habis, itu pakai berdua. kalau sorang confirm setahun lebih..")

Jon jaga kesihatan..")


Contact No: 019 996 6576

12 comments:

AMIIZAA said...

cantiknyaaaa wawa:)

fiyy ya said...

follow you :) #129

nampakjiwaterbang.blogspot.com

Kakzakie said...

Ohhh... wawa consume dan guna hampir semua tak mustahil dpt result yg terbaik
Macam ini baru org kata berbaloi:)

ainniah said...

wah, nampak beza sangat!!! kulit wawa makin cantik - jerawat/parut dah hilang, nampak lembap & berseri :)

Jari Manis said...

Wawa mmg dah cantik!!!!

ENA said...

yang penting TAMPAK lebih MUDA;)

Farrah MF said...

Sekarang semakin glowing dan berseri :)

Ummul Azkee said...

saya dulu pun jerawat teruk..time blajar..tpi jerawat pasir sbb ada resdung.tpi now da ok..

Puteri Wanita said...

testimonial sendiri ni, bagus :) ... nampak lebih cerah dan berseri sekarang :)

Tengku Sofia said...

Cantik!

Azlinda Azman said...

Saya suka Shaklee..sampai sekarang percaya Shaklee je hehehe

AinAthirah Anuar said...

Assalamualaikum kak wawa, ni Ain. Vitamin dah sampai :D Alhamdulillah besar botol dia. igt kecik je. hehe. Ain try dulu okay. Beli ye kak wawa. sorry phone rosak terpaksa bgitau sini ja :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...