Search This Blog

Sunday, 6 September 2015

16 Kisah Saya Jatuh Cinta Dengan ESP

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur Allah masih hidupkan kita hari ini. Semoga kita dapat manfaatkan umur yang ada ini dengan perkara-perkara yang bermanfaat. InsyaAllah.

Terima kasih kepada yang sudi singgah di blog wawa ni, semoga kalian sentiasa dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang baik setiap hari. Amin..

Hari ni wawa nak kongsikan kisah jatuh cinta ramai pengguna ESP. Pelbagai benefit kesihatan sudah mereka dapat. Dulu tak suka ESP, kini tak mau lepas dah..hihi



SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #1

Assalammualaikum  wbt 

Mungkin pada korang gambar ni tak banyak beza..ini adalah gambar original tak guna camera 360 / beauty camera..

Saya stat makan Esp since 2013 lagi..masa tu saya ada masalah kulit kusam dan ada timbul  biji putih kat tepi mata serta pori2  besar...dulu cakap jela  produk  ape semua saya akan cuba..

Lepas saya kenal dengan Esp ni memang  terus jatuh  cinta  sebab apa..suami orang pertama tegur  muka umi nampak cerah..ade ape2 ke katanya...ingat lagi masa tu...bila saya bagi tahu minum esp dia pun memang nak sangat untuk tambah berat badan dan nak kan tenaga berpanjangan

Lepas suami puji tu saya memang konsisten  sampai sekarang tahun ke tiga minum esp..Protein sangat penting dalam kehidupan  seharian kita tau..nak makan ikan hari2 memang  kadang tak sempat...jadi saya teruskan minum esp...perasan bintik-bintik hitam kat hidung semakin berkurangan. - Mariani Md Isa


SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #2

Assalammualikum  
Ini kisah saya mula2 jatuh cinta dengan ESP.
Memula saya cuba set family wellness  tanpa ESP.. saya start ambik ESP march 2014. Saya ambik sebab nk tambah tenaga je sbb selalu lesu n ngantuk2 kat office.. saya ambik waktu pagi seblm pergi keja.. tak pikir pun pasal  kulit masa tu.. pastu saya ada la add on herb-lax, alfalfa utk lawas.. tapi ESP mmng tak penah skip.. baru perasan mmng tak penah skip langsung.. mula la kwn2 office pun tegur.. kulit saya makin glowing.. hihi parut jerawat pun makin pudar.. yang penting pori2 makin mengecil dn skrg dh tutup hbs dah.. tona sekata.. makin anjal, gebu dan mulus.. baru2 ni en.somi tegur.. eh kulit awak makin putih dan licin.. jerawat pun hilang dah.. fuh.. rasa terawang2 bila en.somi puji.. hihi.. TU LA SEBB NYA SAYA CINTA SANGAT ESP SHAKLEE ni...- Norliana Mohd Haili

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #3

KESAN SOYA GMO dan Non-GMO

Dulu semasa mengandungkan zulfa, saya minum soya setiap hari.

Disebabkan tidak tahu kesan akibat pengambilan soya GMO yang terlalu banyak, maka anak saya yang pertama mendapat alergi pada kulitnya. 

Bila kena gigit nyamuk atau luka2 kecil, lambat sangat nak baik. Terlalu banyak parut pada tangan dan kakinya.

Untuk pulihkan lukanya, saya mandikan dia dengan beberapa titik basic H dan sapu Herbal Blend selepas mandi.

Semasa mengandungkan anak yang kedua dan ketiga, saya tidak lagi minum soya setiap hari walaupun pada masa itu saya tidak tahu tentang kesan pengambilan soya GMO. 

Kini, anak yang ketiga masih menyusu badan dan saya peminum tegar soya non-GMO iaitu ESP.

Alhamdulillah kulitnya tidak bermasalah malah lebih cerah dan gebu.
Terima kasih kepada Shaklee kerana menyediakan produk terbaik yang diterima ramai. - Azu Naurah


SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #4

Since Master Cery buat sharing post ni, sy masih terfikir lg samada nak ke tak nak share..smpailah hari ni last day, I decided that I need to share..so other people who have the same problem will be benefited from it. Sebabnya masalah sy ni mmg agak memalukan .. sape yg nak share testimoni ni please ek..TLG HIDE NAMA N PHOTO SY K..takut org yg baca nanti kenal..😕

Ok masalah sy sejak dulu ialah gelap di celah ketiak, peha dan lutut. Mmg gelap sampaikan dulu2 rasa risau nak kawin:P. Sebut je apa krim / scrub / masker mandian semua dah cuba rasanya.  Tapi x terjejas pun. Masa nak bersalin mmg paling nightmare..malu kat doktor weh!!

Sy makan ESP sebnaranya bukan sebab masalah ni, malah tak pernah terfikir pun. Tapi selepas sy konsisten makan selama 2 bulan, tiba2 sy perasan ketiak, celah peha n lutut sy dah cerah!! Taklah putih melepak licin tp jauh lebih cerah dari biasa..ye lah baru 2 bulan pun konsisten. Sblm ni makan jugak tapi sy main selang seli ikut suka aje. Kebaikan lain memang banyak tp yang ni mmg saya sgt2 teruja. Akhirnya masalah besar kulit saya dah berhasil! Sy cadang nak tambahkan lg dengan scrub di luar so that proses nya makin cepat. Yelah..kulit mati tu diganti sel baru kesan dari protein dari ESP..kemuadian dari luar blh sental buang sel2 tu guna scrub.💕

Gambar hiasan aje ye..takkan nak snap gambar ketiak hitam kan..hilang selera ko! Ni gambar sasaran tahun 2015..KETIAK PUTIH MELEPAK.. - Suzie Muda

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #5

Malu sebenarnya nak tunjuk gambar dulu2. Mmg x de pun gambar dulu2 kt hp ni. Semua kt kg. Hehehe... Nak amik gambar pun malu. Bila letak tangan kt muka, tangan lagi cerah dr muka. Punyala teruk dulu2.

Masalah kulit berjerawat since teenager lagi. Parut jerawat mmg tebal. Kena pakai concealer la foundation la. Nak cover. Mcm2 cara try. Termasukla jumpa pakar kulit. Telan antibiotik. Buat treatment tu treatment ni. Keje pun biasa2 je. Hbis duit kat muka je. 

Lps try product Shaklee ni baru la nampak effect. Tu pun malas lagi nak bancuh ESP. Amik time promo je 1 tong. Yg lain jual. Hehehe... Punya la malas nak bancuh. Sanggup jual. Hehehe... 
Lps tgk ramai org makin cantik dgn ESP ni, dah jadi rajin dah bancuh ESP ni. Hehehe... Semangat berkobar2. Nak cantik punya pasal. Nak jualkan mestila cantik. Baru la senang nak attract customer. 

Breakfast je mesti amik ESP. Dah jimat dah duit sarapan. Nampak ketara perubahan. Kulit makin cerah. This time mmg takkan miss dah ESP ni. Kalau boleh setiap masa nak minum. 

Dulu malas skrg dah rajin bancuh ESP. Hehehe... - Wan Shazlin


SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #6

Assalamu`alaikum.ESP memang buah hati saya! Memang jatuh cinta ngan ESP sejak tahun 2012. Ceritanya bermula apabila sedang pregnant dan mencari2 vitamin yang terbaik untuk masalah gusi berdarah dan `tarik mengkarung`. Pakcik google mesti kuarkan list blogspot2 yg ceritakan pasal shaklee. Tergoda punya pasal, terus pm sid2 yg saya rasa best! Ikut gerak hati. Alhamdulillah jumpa akhirnya. Tapi rupa2nya ada orang yang belanja saya dan nak hadiahkan shaklee. Memang tak salah pilih. Rupa2nya mjadi pilihan ramai. ESP ada sekali. Google lagi. Wah..macam2 blh mix ngan ESP ni. Disebabkan masa tu tgh fav horlicks jd shake2 je ngan horlicks. Sangat membantu dan bertenaga dengan ESP. Turun naik tangga tingkat 4 di sekolah dan turun naik tangga tingkat 3 kat rumah mmg xde masalah cuma slow la sbb peknen. Dengan anak2 murid yg makin mencabar di tgh2 bndar KL. Alhamdulillah, sampai sekarang saya sayang ESP. still bf anak yg berumur 2 bulan lebih dengan ESP..salah satu vitamin yg saya jarang skip.ESP GOJES! - Humaira' Farhana

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #7

Assalamualaikum
Saya takde pengalaman istimewa pun pasal esp. Tapi first kenal  shaklee sebab nk cari ubat gastrik. Dah tak larat mkn ubat putih tu dah. Bulan posa selalu miss posa. Tapi sejak amalkan esp, posa tak pernah miss .
Saya dah tua, dah 54 , dulu selalu check darah, gula & kolestrol naik turun saja, tapi sekarang ubat klinik saya tak mkn dah, walaupun doktor bagi, gula & kolestrol maintain, doktor selalu puji, tu buat saya bangga. - Fadzilah Abdul Rani


SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #8

Saya pasti ia bukan secara kebetulan. 

Saya konsisten mengamalkan ESP sepanjang kehamilan. Sebulan 2 canister jadi 9 bulan 18 canister. 

Apa kebaikan yang saya dapat? 
Mampu melahirkan secara normal TANPA EPISOTOMY. Bukan satu tapi 3 orang anak iaitu pada 2011, 2013 dan Julai 2015. saya melalui tempoh berpantang dengan yakin dan tak risau nak jaga luka 'di bawah'. - Fauziah Chilon

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #9

Bila dah konsisten amalkan, memang tak mahu lepas!

Saya amalkan ESP disepanjang kehamilan ketiga saya. Apa yang best: tiada lagi diabetes semasa hamil (GDM), lahirkan baby normal walaupun berat baby 3.74kg. Malah tempoh berpantang pun kali ini sangat best, menyusu pun tanpa luka lagi (dulu-dulu luka nipple sampai sebulan! saya tak enjoy berpantang), kali ini memang enjoy berpantang. Sekembali kerja selepas 2 bulan, semua puji kulit saya halus dan gebu. Dan sekarang selepas 6 bulan pun breastfeeding pun masih lancar, susu banyak, pekat dan selalu saja engorged! Best ke best! - Raihanah Ahmad

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #10

ESP ni jadi peberet saya. Memula kenal shaklee saya amik ESP untuk seratakan kulit muka. Bila konsisten 1 tong, kulit kusam hilang, kulit saya yang bersisik pun hilang, makin lembut plak tu hingga en suami puji. Baru saya perasan kulit belakang badan makin lembut. Gastrik plak memang hilang. Siapa sangka hanya dalam 1 tong macam-macam benefit kita dapat. Sampai sekarang dah bertahun tetap kekal dengan ESP! - Laira Yusoff


SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #11

alhamdulillah  
ibu bekerja full of energy  
less stress
jadual terjaga
dengan ESP super marvellous
tak pernah miss
dari selepas bersalin ank kedua 20.10.13
sampai la ni
doakan saya lagi 1 bulan. - Musliha Yusof


SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #12

As salam sedikit kisah dari saya mcmmana sya boleh terpikat dengan ESP dan terus menjadi ahli Shaklee.....

Emmmm sebenarnya sebelum sya ambil ESP ni sya dh tgok kt Google dulu....baca blog2 diorg n effect dia....wahh menarik ni ...tp satu jee yg sya risau....yelh masa tu x tau pape lg...takut gemok sebenarnya....soya kn...badan sya senang naik ssh turun hihihi.....tp bila (leader sya alang) dh bg cara2 nk minum nk kurus ambik bila & nk gemok ambik bila....wahhh lega rasa.....sbb sya jatuh cinta ni....mula2 ambik tu lom nmpk pape bru lg kn....tp bila consistant ambik...sya dh nmpk effect dia....gebu,gebas dh nmpk...kulit muka dh kurang parut jerawat,makin cerah & selulit kt perut x sedar bila masa dia semakin pudar..untuk jaga diet sya dh x kesah dh ambik ESP utk sarapan dh ckup buat sya kenyang....lg2 sya suka klau time puasa just minum esp & kurma dh ckup...sbb ni semua lh sya paling risau stock ESP hbis....sehari x minum rasa lain lh...x lengkap hihihi...
ESP mmg terbaek (y) (y) (y) (y) bestnya ESP ni x sedar semua parut dh hilang.......i love SHAKLEE & i love ESP... - I-Dee Ann

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #13

Pengalaman saya dengan ESP. Starting diet dengan ESP. mengeyangkan dan beri energy even kita control mkn. after 1 month sy bertukar ke cinch.shake utk turunkan berat dengan lbih cpat  tp esp tetap pilhan hati untuk pelihara kulit saya. even minum jarang2 now semakin cerah kan..hihihi - Aya Suria

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #14

Saya mula2 minum esp masa hujung-hujung berpantang. Saya memang tak de niat pun nak mencuba set berpantang shaklee sebab saya dah pun beli set berpantang jenama O. Nak dijadikan cerita masa proses bersalin saya ada ambil bius epidural..lepas bersalin memang rasa macam orang hilang upaya..satu badan sakit2..Anak pulak pralong jaundice.. Saya mula makan set berpantang yang saya beli,Alhamdulillah badan rasa ringan sikit. Mencucuk di pinggan makin kurang. Tapi yang sedihnya bacaan kuning anak naik tinggi dari sebelum nie. Saya terpaksa stop dan doktor cadangkan ambil supplement. Banyak supplement yang saya survey..boleh dikatakan 90% yang saya baca adalah set berpantang shaklee. So saya call terus order..Dalam masa 2 minggu saya consume ESP apa yang saya perasan,saya bertenaga walaupun terpaksa berjaga malam dan siang. Kulit anak saya memang beruam air tapi alhamdulillah lepas 2 minggu kulit dia sangat cantik. Ramai orang tegur. Berat badan saya pun agak turun secara drastik dalam 15kg dalam masa 2 minggu. Maybe disebabkan proses berpantang jugak.. Mula2 saya memang susah nak terima yang kesan 2 positif yang saya rasa adalah daripada pengambilan ESP..tapi bila saya membaca, memang tak syak lagi,semua nie angkara ESP..start dari situ saya memang tak pernah miss Minum ESP. Alhamdulillah sekarang dah 2 tahun 5 bulan saya istiqamah jaga kesihatan n kecantikan dengan ESP..saya puas hati.rasa duit yang keluar beli supplemnt memang berbaloi..dari hujung rambut hingga hujung kaki terjaga. - Nurul Ain

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #15

Bila amalkan ESP, susu mudah terhasil bila baby menyusu. Tak kiralah waktu tu Cik B rasa x penuh pun :)
Hasil amalkan ESP juga, pipi dah kurang tembam walaupun berat yang sama. Kulit juga lebih sekata :)
Masa berpantang pula, walaupun bersalin cser, amalkan ESP bersama Set Bersalin Shaklee. Luka cepat sembuh. (Doktor pun beri protein untuk bantu sembuhkan luka bersalin tapi saya simpan apa yang doktor beri tu, saya pilih ESP juga). Susu pun melimpah ruah. Alhamdulillah. - Nadiah Suhaidi

SAYA JATUH CINTA DENGAN ESP #16

ESP <3 membuatkan saya jadi muda. Bawa 3 orang anak, orang tengok semacam ja. Dia ni skolah tak habis lagi dah gatal kawen?

Masa pi cek perut anak ke 3, siap kena perli dengan doktor lagi. Doktor tu tanya.. macamana awak tahu awak mengandung? Saya jawab.. 

"saya tahu sy pregnnt bila saya rasa mual2 dan pening.. Doktor, upt saya positif dan ni anak ke 3. Saya dah 30 an doktor.
Saya just nak tahu saya dah brapa weeks".. DOKTOR JEGIL dan mula suara biasa kembali. HAhahahaha.. my <3 story! - Norhafiza 

16 kisah pengguna-pengguna yang sudah merasai kebaikan Energizing Soy Protein. Pelbagai manfaat dalam satu tong ESP seberat 850g, ada yang tahan sebulan, ada yang tahan 2 bulan, ada yang tahan 3 bulan dan ada juga yang tahan berbulan-bulan. Perbezaan ini adalah mengikut cara makan seseorang individu, jika rajin minum makanya cepatlah habis dan pasti hasil yang didapati adalah setanding dengan kerajinan kita minum.

Kalau minum jarang-jarang, jangan ditanya mengapa hasilnya lambat. Betul kan? Hihi.. ESP untuk semua, nak kurus? nak tambah susu? Nak kulit cantik berseri? Nak kurus? Nak hilang gastrik? Nak hilang selulit? Nak hilang strecthmark? Nak ketiak putih? Nak kenyang? Nak hilangkan kencing manis? Jom minum ESP, minuman tenaga penuh sihat.")

Betul kata pepatah, tak kenal maka tak cinta. Bila dah kenal terus jatuh CINTA!")

Bulan ini ESP ada PROMOSI ISTIMEWA iaitu, beli 6 dapat PERCUMA 1. Kena beli 6 baru dapat percuma 1. Beli 2 dapat 5%  DISKAUN! Jika beli 1 kena beli 2 untuk dapatkan promosi istimewa ini. Jika berminat boleh hubungi wawa di talian 019 996 6576.

Alhamdulillah, kisah yang menarik untuk dikongsi bersama. Semoga semuanya bermanfaat. Amin.

4 comments:

Tengku Sofia said...

Wow! Ramainya yg jatuh cinta dengan ESP

paridah said...

WAH BANYAKNYA TESTIMONI CINTA esp SEKALI DH JATUH CINTA AKAN KEKAL SELAMANYA...INSYAALLAH...

wani said...

Esp memang tak boleh tinggal.

Noor Afifah said...

Menarik cerita cinta Wawa dan ESP. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...