Saturday, 12 September 2015

3 Tips Tingkatkan Produktiviti Bisnes

Assalamualaikum wbt,

Pagi tadi wawa ada terima email dari Saudara Zuhairi Nopiah pengasas buku Law of Universal Attraction. Setiap kejayaan memerlukan pengorbanan. Inilah pengorbanan ringkas, mudah dan senang yang tak mampu semua orang untuk melakukannya. 

Adakah anda seorang Bisnes Leader? Jika ya, jom amalkan tips ini..")

Hari ini, saya nak share 3 tips tingkatkan produktiviti bisnes anda. 

1) Tulis matlamat
---

Mudah. Ambil kertas dan tulis matlamat dengan jelas. Tulis di kertas besar dan tampal di dinding atau tempat yang mudah dilihat. Di wallpaper laptop, handphone atau komputer pun boleh

Kalau mahu ekstra, tampal gambar kemahuan anda dan lihat hari-hari. Contoh, duit, rumah banglo, kereta.

2) Sebut setiap hari
---

Sebut matlamat yang anda tulis hari-hari. Supaya fokus mindset kita terarah kepada apa yang kita nak capai.

Lagi advance, spend time 30 minit satu hari. Fikir semula matlamat dan tujuan kita hidup. Bayangkan kita dah mengecapi impian kita. 

insya Allah. Allah mengikut sangkaan hamba-Nya. 


3) Buat 'To-Do-List'
---

Penting. Dengan adanya to-do-list, hari anda akan lebih produktif kerana ada panduan dan tujuan. 

Secara psikologinya, kita mahu pandu diri dengan lebih baik. Ini konsep Law of Universal Attraction. Kita menarik gelombang positif supaya hidup kita dikelilingi dengan perkara yang kita mahu.

Semoga bermanfaat..")

14 comments:

Aku Penghibur said...

terima kasih atas entri yg bagus... datanglah aura positif

Aku Penghibur said...

terima kasih atas entri yg bagus... datanglah aura positif

Mardiah Diana said...

Salam singgah petang wawa....wahh...tips bagus ni wawa untuk kita yang nak mempertingkatakn sesuatu produk bisnis kita....

Mizz Aiza said...

tips yang bagus.. betul tu, matlamat perlu ditulis dan disebut setiap hari..

Riana LittleCuties said...

Wahhh Puan Wawa... ;)
bagus tips nie... TQ share...

Kte ambik ye tips nie... ;)

Maria Firdz said...

Nice tips...

Ahlam Miera Shafie said...

boleh guna nih.. hehehe tq sharing tips brguna.. :)

Puan Wawa said...

Jemput2 selalu.. Hehe

Puan Wawa said...

Betul tu, selamat beramal..")

Puan Wawa said...

Yes, betul mizz aiza..jom apply..")

Puan Wawa said...

Sme2 riana..")

Puan Wawa said...

Tq maria..")

Puan Wawa said...

Boleh2, jemput laa guna..")

rubiah kadir said...

Thx atas info tu kakak wawa...

Boleh apply gak ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...