Search This Blog

Saturday, 26 December 2015

Tanjung Lumpur : Medan Ikan Bakar Popular Di Pahang

Assalamualaikum wbt,

Semalam punya story, wawa dan suami ke Kuantan. Niatnya nak stay laa satu malam di Zenith Hotel tapi cancel last minute sebab hubby ajak balik ke Paka plak.

Bagi mengelakkan kekecewaan wawa, hubby ajak makan di Tanjung Lumpur tempat favourite wawa laa boleh kata.. Hehe

Sebab boleh makan ikan segar, sotong segar, ketam, udang, lala dan banyak lagi.

Sampai sana, sangat terkejut laa wawa bila mana terpaksa menempuh jalan yang sesak hanya untuk masuk ke kedai ikan bakar yang berkenan di hati. Seriously, ramai sangat orang. Ye la, hari cuti kan lupa plak wawa. Jadi semua bawak keluarga makan besar di sini.

Sedikit review dari wawa makan kat Tanjung Lumpur ni. Kedai pilihan hubby semalam kurang menepati citarasa wawa  tapi tetap penuh meja ok. Nak pilih ikan pun terpaksa tunggu turn dan berebut juga.

Jom lihat apa pilihan hubby untuk makan malam semalam. 





Alhamdulillah, habis juga walaupun kurang enak pada tekak wawa. Hehe



Menu pilihan :

1) Ikan Kerapu masak 3 rasa
2) Udang tak tahu nama (haha)
3) Udang biasa 2 ekor (tapi tak sampai pun sehingga nak bayar wawa bagitau, then dia bungkuskan) 
4) Sotong bakar
5) Nasi putih 2
6) Air carot susu 2
7) Tomyam campur 1

Total : RM95

Kedai Super Top Ikan Bakar.

Wawa lebih prefer kedai Ikan Bakar yang tepi jalan betul-betul belah kanan. 

Agak kurang enjoy makan semalam, walau apa pun alhamdulillah sebab masih ada rezeki untuk wawa dan hubby makan kan..")

Thanks sudi baca.


1 comment:

Malinda said...

akak pon dua tiga hari ni memang elak masuk bandor kat tempat akak ni hah...sesak kan mahen kete ntah mana datang pon tak tau la...tapi kalau tengok2 memang banyak kete dari luar...cuti panjang camni memang sesuai nak bawak keluarga jenjalan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...