Search This Blog

Saturday, 3 January 2015

Alfalfa Complex Shaklee Dan Koleksi Testimoni

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar sahabat wawa? Alhamdulillah, hari pertama 2015 bergerak pantas. Rasa sekejap je masa berlalu pergi, sekarang dah jam 6.11 petang. Hari ni wawa nak cerita tentang Raja segala tumbuhan iaitu Alfalfa. Ramai yang nak tahu apa khasiat tumbuhan Alfalfa ni? Biasa kita dengar untuk perempuan, tapi sebenarnya Alfalfa juga baik untuk lelaki.


Apakah Alfalfa dalam shaklee?


  • Alfalfa Complex merupakan formula shaklee signature yang dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa atau nama lainnya MEDICAGO SATIVA yang ditanam secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.
  • Medicago Sativa memiliki gred paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Ia mengambil masa dua tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap nutrisi, zat serta mineral.
  • Daun alfalfa hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil.
  • Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.
  • Daun-daun yang kering akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet

ALFALFA (L) : 700 Tablets
ALFALFA (S) : 330 Tablets

Apa Khasiat dan Fungsi Alfalfa?


    • Sebagai pen'Detoks' semulajadi, membuang segala toksin di dalam badan
    • Meringankan tubuh bagi ibu-ibu yang melahirkan anak
    • Melegakan sakit sendi dan sakit belakang
    • Menghilangkan kelesuan dan tekanan
    • Mengurangkan simptom PMS (untuk wanita)
    • Merawat arthritis
    • Membantu mengatasi masalah allergi dan ekzema (jika bayi ekzema, ibu boleh amalkan Alfalfa & khasiatnya bayi dapat melalui susu ibu)
    • Mengatasi masalah asthma
    • Mencuci usus untuk tujuan membuang toksin (detox)
    • Mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor
    • Meneutralkan asid dalam badan
    • Merawat masalah keputihan (untuk wanita)
    • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
    • Sebagai kacip Fatimah bertindak sebagai ‘perapat‘ mengembalikan hubungan hangat suami isteri (untuk wanita)
    • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
    • Melancarkan sistem penghadaman & pencernaan
    • Meningkatkan stamina para suami
    • Sebagai pelawas & mengatasi masalah sembelit
    • Membuang angin dalam badan
    • Selalu kita dengar alfalfa sebagai milk-booster membantu ibu lancarkan penyusuan & tambah susu badan
    • Mengatasi masalah bau badan
Alfalfa ibarat jamu moden, ia tidak seperti jamu-jamu yang ibu-ibu kita dulu makan. Alfalfa tidak menebabkan anak menjadi kuning. Sebab, ia memperbanyakkan susu ibu. Cara untuk anak elak kuning adalah dengan menyusu baby secara kerap.

Tahukah anda, alfalfa juga sesuai untuk kaum lelaki. Ia membantu membersihkan toksin dalam badan. 

Koleksi Testimoni Alfalfa

Testimoni 1: Alfalfa & Set Cantik Atasi Jerawat


Testimoni 2: Alfalfa & Set Kurus Bantu Turunkan Berat 


Testimoni 3: Alfalfa sebagai Milk-Booster

Testimoni 4 : Alfalfa & Gla Atasi Masalah Hormon

Testimoni 5 : Alfalfa & Set Kurus Bantu Turun Berat


Testimoni 6: Alfalfa Atasi Masalah Eczema/ Gatal-gatal 


Testimoni 7: Alfalfa & Set Kurus Bantu Turun Berat 

Testimoni 8: Alfalfa Atasi Eczema

Testimoni 9: Alfalfa Sebagai Perapat, Tegangkan Payudara


Testimoni 10: Alfalfa Atasi Keputihan 


Testimoni 11: Alfalfa Sebagi milk-Booster


Testimoni 12: Alfalfa sebagai milk-Booster 

=====

For Info and Order:



emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 ID Shaklee: 1109915 
COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

Vita-Lea For Kids Shaklee Multivitamin Untuk Kanak-kanak

Assalamualaikum wbt,

Salam Maulidur Rasul semua. Apa khabar kalian hari ini? Alhamdulillah, wawa doakan kalian yang singgah di blog wawa dikurniakan kesihatan yang baik berpanjangan.Ameen.

Alhamdulillah, setelah sekian lama Vitalea for Kids dihentikan sebab shaklee ada buat improved formula, so ia akan ambil masa setahun untuk kembali berada di pasaran. Sama macam Collagen Powder, dimana ia telah dihentikan pada tahun ini untuk penambahbaikan produk.

Vitalea for Children, Multivitamin terbaik untuk anak-anak. Mommy yang sedang mencari multivitamin untuk anak-anak, boleh laa mencuba Vitalea for kids ni. Nak tahu apa keistimewaan Vitalea for Children? jemput baca sampai habis ya..")



Apa yang istimewa dengan Vita-Lea for Children?

  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 tahun dan ke atas
  • Menyediakan 18 jenis vitamin dan mineral penting untuk kesihatan kanak-kanak
  • Mempunyai kalsium untuk pembinaan tulang dan tumbesaran
  • Kini dengan formula yang lebih improved

Fungsi Vita-Lea For Children

  • 100% Vitamin C, D dan E serta 8 jenis vitamin B berfungsi melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat di penuhi dari pemakanan seharian.
  • 200mg Calsium, magnesium, Zinc, Copper dan lain-lain membantu meningkatkan proses tumbesaran dan pertumbuhan tulang kanak-anak.
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.
  • Meningkatkan sistem imuniti.
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata.
  • Menguatkan gigi.
  • Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf.
  • Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang.
  • Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga.
  • Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelak anemia atau merawat anemia.
  • Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal.
  • Membantu meningkatkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.
  • Mencegah penyakit beguk (tirod).
  • Membantu meningkatkan kecerdasan minda.
  • Membantu penyerapan zat dari makanan.

New and Improved Formula!

Picture atas tu adalah list kandungan yang diperbaharui, penambahan 25% ke 400%. Penambahbaikan yang sangat banyak dan memberikan yang terbaik untuk kesihatan anak-anak.")

Nutrien yang Anak-Anak Perlu

Cuba bayangkan anak-anak anda perlu makan sehari untuk dapatkan nutrisi yang cukup dalam sehari. Contohnya :

Vitamin A (2500IU) - 1.5 cups cantaloupe/ tembikai susu
Vitamin C (60mg)  - 6 ounces Orange juice
Vitamin D (400IU) - 3 glasses of milk
Vitamin E (30IU) - 10 sudu peanut butter
Folic Acid (400mg) - 4 cups of cooked broccoli
Iron (6mg) - 1.5 cups of cooked spinach /bayam
Magnesium (40mg) - 6.5 cups pf cooked brussels sprouts
Zinc (5mg) - 3 cups of cooked kidney beans

Ya Allah, sanggup ke Mommy nak masak semua sekai tu dalam satu masa atau satu hari. Wawa awal-awla dah surrender..hihi

Kenapa ibu nak susahkan diri jika ada yang lebih senang dan mudah untuk bagi nutrisi pada anak-anak? Pilih sahaja Vita-Lea for Children, mudah, senang, selamat, semulajadi dan paling penting halal untuk diberikan pada anak-anak. Betul ke betul mommy?")


Saiz Vitalea Sebesar duit syiling 10 sen

Saiznya lebih kurang duit syiling 10 sen dan boleh dikunyah. Rasanya manis banyak dan sedikit masam seperti rasa buah anggur. Pastinya menjadi kesukaan anak-anak. 

Mommy tak perlu lagi bagi jajan pada anak-anak, gantikan dengan Vita-lea ini, pastinya lebih sihat dan berkhasiat.")


Kandungan : 65 Tablets


======
For Info and Order:



emel : wanrokiahwanismail@gmail.com 
 sms/whatsapp : 019 996 6576 ID Shaklee: 1109915 
COD Vitamin Shaklee : Paka & Sekitar 

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 “INGINKAN PENDAPATAN LUMAYAN SEHINGGA 6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE? HUBUNGI SAYA SEKARANG UNTUK SAYA BIMBING ANDA. KELAS BIMBINGAN 100% ONLINE TANPA PERLU ANDA KELUAR RUMAH. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH LAGI DIPERLUKAN”

Selawat Ke Atas Nabi

Assalamualaikum & selamat pagi, 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah,  syukur masih diberi peluang untuk bernafas hari ini.

Alhamdulillah

Allahuakbar

Subhanallah

Astaghfirullahala'zim

Lahaulawalaquwwataillahbillah

====

Allahummasolliaa'la sayyidina Muhammad.

Salam maulud nabi sahabat, jom berselawat..")






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...