Search This Blog

Monday, 12 January 2015

Fly Dengan Airline Emirates First Class Executive

Assalamualaikum wbt,

Woww, mewahnya flight Airlines Emirates ni.. Teruja wawa tengok... Boleh dah masukkan dalam vision board untuk terbang dengan free..")

Jom fly dengan  Airline Emirates First Class Executive..")

Korang nak tengok macam mana dalam dia? Layan photo kat bawah ni..")












Picture no caption..") sebab wawa tak tahu nak caption apa, cantik sangat..ngee

Pentingkah Protein Pada Badan?

Assalamualaikum wbt,

Selamat petang semua, buat apa tu? Wawa sedang buat kerja hakiki rehat kejap, update entry..hihi

====

Adakah Protein Penting?

Ya, protein adalah penting. Sebab tu, kita digalakkan untuk ambil protein dalam diet harian seperti ikan, daging, telur dan bahan tenusu. 


Badan kita sangat perlukan protein untuk pertumbuhan yang sihat. Protein disimpan di dalam otot dan juga organ badan untuk membina dan membaiki tisu sel badan. 

Selain daripada tu, protein juga membantu untuk perembesan hormon dan enzim. 

Banyak lagi kepentingan protein pada badan kita. Antaranya ;

♥ Membantu oksigen mengalir melalui darah kepada seluruh anggota badan

♥ Menyihatkan jantung badan supaya kekal aktif

♥ Meningkatkan sistem imunisasi badan


Inilah protein  yang wawa ambil setiap hari. Korang dah ambil protein hari ni? ")

Enjoy Your Breakfast

Assalamualaikum & selamat pagi, 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah, syukur Ya Allah kita masih punyai makanan untuk makan.

Korang sarapan apa pagi ni? Wawa sarapan dengan minuman tenaga, insyaAllah bertenaga sepanjang hari. Nak tahu apa? Hehe..

Walau apa pun makanan pagi kita, bersyukurlah dengan apa yang ada. Betul ke betul. Nak breakfast lebih berkhasiat? Tiru laa macam wawa.. hihi

"Enjoy your breakfast with the great and unique taste of ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)"



Esp bersama Mealshakes, wawa ready siap-siap dari rumah. Sampai ofis terus bancuh dengan milo 3 in 1, kat ofis wawa memang dieorg sediakan semua tu..")


Haa, ni yang dah siap di shake. Kejsp je, shake2 dah boleh minum. Senang dan mudah..")

Kenapa wawa suka ESP ni? Antara sebabnya adalah:

》ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut

》ESP mengurangkan paras kolesteroldalam darah sebanyak 23%

》60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang

》2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL(kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung

》4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung

》ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang

》ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser

》Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser

》Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan

》Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus


Banyakkkk sangat khasiat ESP ni.. Anda yang belum cuba, boleh laa try..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...