Wednesday, 21 January 2015

Hilangkan Bau Badan Dengan Alfalfa

Assalamualaikum, 

Bau badan yang kurang enak boleh menyebabkan hilang keyakinan diri. Pakai deodorant hanya bertahan sehingga beberapa jam sahaja. Jika badan mengeluarkan peluh yang banyak, bau badan mula tersebar meluas.

Apa perasaan anda bila badan berbau hangit, masam dan bau peluh yang tidak harum? Pastinya memalukan diri bukan? 

Tahukah anda? Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan badan seseorang berbau. Antaranya: 

1. Berpunca dari bakteria
2. Berpunca dari toksin didalam badan
3. Pengambilan kafein dan pemakanan berempah yang berlebihan
4. Faktor kesihatan dan genetik

Ini adalah antara punca yang menyebabkan badan seseorang mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan.

Bagaimana Alfalfa membantu dalam menghilangkan bau badan? 


Alfalfa merupakan ajen pendetoks membantu menyahtoksin dari dalam badan. Membersihkan usus secara semulajadi. Merangsang pengaliran hempedu, membuang unsur mineral bahaya yang terdapat dalam tubuh. Ia membantu mengawal bau badan.

Adakah badan anda berbau? 

Adakah anda peminat kafein yang tegar? 

Adakah anda pengamal makanan segera? 

Jadi, anda harus mencari alternatif membuang segala toksin yang terkumpul didalam badan supaya badan anda kembali sihat. 

Hubungi wawa jika anda berminat untuk menjaga kesihatan diri. 

Whatsapp/ telegram : 019 996 6576


Rezeki Allah Taala

Assalamualaikum, 

Semalam punya cerita, Alhamdulillah murah sungguh rezeki hari ni. Pagi-pagi sampai ofis ada nasi minyak atas meja. Duduk sekejap ngadap pc, on pc semua tetiba ada sorang mamat ni panggil, namanya nizom. 

Nah, ambil karipap ni ada lima biji semuanya. Alhamdulillah,  rezeki lagi. Pagi-pagi wawa dah ambil esp, jadi kenyang laa.. time lunch baru makan nasi minyak, karipap share dengan membe-member sebelah. Rezeki biar dikongsika ..")

Jam 4 nampak ada orang bawak big apple 2 kotak besar. Wahhh, tak berkelip tengok. Buat keje pun tak keruan..haha.. 


Jeling member sebelah, pun sama hantu betul dengan big apple. Sempst ngap sebiji, jadilah bagi hilang kempunan.

Jam 7 bersiap nak balik, tetiba bos cakap bawak balik laa donut ni, die cakap korea ler.. ehhe, speaking laa.. Alhamdulillah,  rezeki lagi.

Balik rumah, turn hubby plak. Katanya malam ni ada makan-makan budak ofis belanja. Alhamdulillah,  murah juga rezeki suami. Wawa malas nak masak kalau makan sorang-sorang. 


Wawa pesan roti canai dua, satu roti biasa dan satu lagi rot telur. Fuhh, banyakkan makan. Tapi tak habis pun, tekak ni nak nasi jugak.. last2 minum air masak banyak-banyak bagi kenyang.. hehe

.


Sebelum tidur, minum collagen dulu. Kasi kulit lembap gitu.. supplemen yang paling wawa suka, sebab kulit jafi lembap dan lembut..")


Thanks for reading..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...