Wednesday, 4 February 2015

Bubur Lambuk Makanan Ketiga Malam Ini

Assalamualaikum wbt,

Allah, melampaukan wawa malam ni.. hihi

Balik kerja petang tadi, hubby bagitau kawan dia datang bagi bubur lambuk.. Wawa ignore dulu, ajak hubby pergi pasar malam. Beli laksa Pineng 1, sotong setengah kilo, buah jambu batu 4 biji, mempelam 1 biji (ngade nak makan) & buah nangka 4 ulas (asalnya nak mintak 1 ulas je nak rasa, terus hubby beli rm2..hihi)

Singgah bank kejap buat payment bayar beli kain untuk buat baju raya .. hehe.. Panjangnya mukaddimah cikde..")

Selesai semua,  kami pun beransur pulang. Sampai rumah, solat maghrib kejap. Lepas solat terus bukak bubur lambuk letak dalam mangkuk ni, wawa makan sorang hubby tak nak.. Makanlah wawa sorang-sorang, lepas tu hubby request suruh bukak Laksa Pineng. Hubby makan setengah, wawa habiskan setengah.

Lepas habis laksa pineng, hubby suruh masak nasi & sotong. Katanya nak makan nasi. Wawa masak nasi, hubby buah kuah air sotong.. Simple je, kiteorang makan lagi.. Alhamdulillah, kenyang,. 

Sambung solat isyak & sunat, pastu mengadap laptop dan reply pm customer. Asyik berwassap sampai berasap handphone, perut pun berasap skali..kiki

Sekali LAGI!! Wawa makan bubur lambuk yang balance semangkuk lagi. Wawa pun habiskan.. Allah, banyaknya wawa makan..Korang jangan tiru ye.. hehe



Belanja photo bubur lambuk orang paka..hehe

Thanks for reading, dear..")

Resdung Gatal Yang Menjengkelkan

Assalamualaikum wbt,


SIAPA ADA RESDUNG??


Sila ngaku! Fakta, semua orang ada resdung. Membezakan antara kita adalah banyak ke sikit.


Kesengsaraan yang dirasai oleh pengidap resdung amat-amat wawa fahami, tika mana kita terpaksa berpantang dengan sesetengah makanan. Antara makanan yang kita patut elak adalah seafood (ketam, sotong, udang, kerang, etc), sambal belacan, budu, kekacang dan sebagainya.

Tahukah anda, kesemua makanan itu sangatlah BEST?? Nak makan tapi tak boleh makan! Kecian kan?? Apakan daya, tak nak menanggung derita bersin, gatal , hidung berair, mata bengkak dan sebagainya. Solusinya, tinggalkan makanan tersebut atau rawat supaya resdung itu hilang??


RESDUNG penyebab:

● Gatal hidung/mata/muka/telings
● Mata berair
● Hidung berair
● Jerawat dimuka / badan
● Jerawat batu
● Mulut berbau
● Mata bernanah
● Rabun


Pengidap resdung sangat ALERGIK dengan seafood, habuk, belacan dan etc..


Photo print screen sahabat wawa yang adiknya punyai resdung dan alergik pada makanan seafood. Selepas ambil 4 biji Alfalfa, bersin tiada lagi..")


Testimoni adik Syida, ambil 4 biji ALFALFA untuk elak bersin dan gatal2 selepas makan seafood. Alhamdulillah, ikhtiar secara semulajadi.

Anda punyai resdung? Jom buang toksin yang terkandung dalam badan dengan segera.

Wassap wawa laju2 untuk fast action fast result. 019 996 6576

Taip <SAYA NAK HILANG RESDUNG> hantar ke 019 9966 576

Tip Murah rezeki

Assalamualaikum wbt, 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Selamat pagi semua! Banyak hari tak bersiaran, kekangan selalu ada kan, zass kat diri sendiri.. Jangan selalu beralasan.hihi

Apa khabar sahabat wawa? Alhamdulillah,  wawa doakan kalian yang rajin berkunjung ke sini diberikan kesihatan yang baik dan dikurniakan rezeki yang deras sederasnya..")

Actuallay, wawa nak share tips untuk murah rezeki. Ramai yang mencari tips ni, sebab kita tak tahu nak cari rezeki kat mana jadi kita guna kaedah "Menjemput Rezeki".

Macam mana tu? Nak tahu tak? 


Caranya mudah aje, setiap kali lepas solat kita doakan orang lain. Terutamanya,  kedua ibu bapa kita. 

Setiap kali lepas solat, doalah apa saja untuk kedua ibuayah. Kita doakan juga untuk adik beradik, sahabat2 serta guru2 kita, contoh mereka belum kahwin, kita doa supaya mereka cepat bertemu jodoh, dikurniakan anak dan sebagainya.

Mendoakan orang lain adalah salah satu cara untuk kita menjemput rezeki. InsyaAllah. 


Selamat beramal ye..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...