Thursday, 12 February 2015

KURANG KALSIUM PUNCA IBU HAMIL KEJANG KAKI

Assalamualaikum wbt, 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Selamat tengah hari semua, makan apa lunch? Selamat menjamu selera semua..^_^

Wawa selalu dengar dan ada juga sahabat-sahabat ngadu sakit sangat bila kaki cramp. Ada yang menangis tak tahan rasa sakit tu. Wawa boleh bayangkan macam mana rasa sakit tu, sebab wawa pernah sekali kena. Walaupun cramp sebab bukan hamil tapi kesakitannya Allah saja yang tahu. Betul ke betul ibu2?

Tahukah anda, kekejangan kaki terjadi apabila disebabkan oleh beberapa faktor antaranya ialah kekurangan kalsium dan magnesium dalam darah. Kalsium yang ada pada ibu diserap oleh bayi dalam kandungan. Sebab itu, ibu hamil digalakkan untuk megambil kalsium lebih daripada biasa.

Bagaimana kalau kurang ambil kalsium waktu hamil? Ini contohnya, print screen whatsapp dengan seorang customer.

Sampai merangkak nak gi toilet. Sampai nangis-nangis sakit kawan tu.


Korang pernah tak macam ni? Nak cuba Vitamin OSTEMATRIX ni? Whatsapp wawa 019 996 6576. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...