Search This Blog

Saturday, 14 February 2015

Chocolate Cake Moist

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah, masih diberi kesihatan yang baik dan optimum. Apa khabar sahabat wawa? Semoga kalian diberi kesihatan yang baik sentiasa. Amin...

Hari khamis punya cerita, balik dari ofis ayah call nak makan kek choc yang best. Wawa balik kerja dah 6 petang, sampai rumah dekat 6:30pm. Terus sediakan bahan-bahan dan kacau.

Wawa beli tepung yang dah siap packing, wawa bancuh je semua. Alhamdulillah,  siap sebiji kek jam 8 malam. Bancuhan semua siap jam 7:30pm, wawa solat dulu baru sambung kukus.

kita hanya perlu sediaka  telur 3 biji, minyak masak 1cawan, susu cair 1 cawan dan air panas 1 cawan.

Tak perlu ade mixer, kacau je dengan tangan dalam masa setengah ke 1 jam dah siap bancuhan. Kukus dalam masa 1 jam 15 minit. Wawa kukus dalam rice cooker je, yang ada penapis untuk mengukus kan.

Inilah hasil dari kerajinan dan kecepatan wawa membaking sebiji kek.


Amboi, segala macam masuk dalam pic kan.. hehe.. tak dan nak edit enset rosak..hihi

Best tau tepung kek ni, sangat-sangat best. Kalau korang berminat untuk dapatkan tepung kek coklat moist. Boleh wassap wawa 019 996 6576 untuk dapatkan tepung segera. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...