Tuesday, 10 March 2015

Part 1 : Koleksi Testimoni ESP Shaklee 2015

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim.

Apa khabar sahabat syurga wawa? Maaf sebab wawa agak jarang bersiaran sejak handphone rosak hari tu. Wawa biasa update entry guna handphone je, senang dan mudah. Akibat handphone problem, sekarang baru berganti, Alhamdulillah.. Doakan wawa konsisten bersiaran ye..")

Hari ni wawa nak kongsi koleksi sahabat sid dan pelanggan yang telah jatuh cinta dengan Energizing Soy Protein (ESP). 

OH MY ESP!!CERITAMU DIMANA-MANA..:)


=====

1. Nurfadilah Suardi :

ESP adalah produk pertama Shaklee yang saya cuba. Saya ambil masa berpantang Danish. Minum macam tu je memang tak lalu. Saya campurkan dengan Nestum 3 in 1. tak pun kekadang minum ngan air jus Twister. Memang sedap. Apa yang saya rasa pas ambil Shaklee memang lain dari yang lain. Badan lebih bertenaga dan susu badan Alhamdulillah banyak dan pekat. Suka sangat. Paling best Strechmark hilang tau. Kulit Danish juga putih, gebu dan cantik. Ramai yang tegur dan dengan rendah hati saya kata ini baby Shaklee sebab Mama dia ambil suplemen Shaklee dan dia menyusu badan..;) - Nurfadilah Suardi

2. Noraimi Syazwani :

Saya start minum Esp ni masa buat labwork yang makan minum tak menentu dan gastrik. Gastrik sampai jalan pun xleh..kena tunduk kejap dan jalan slow2.. 

Lepas istiqomah amalkan Esp ni, sampai bawak pergi lab, kongsi ngn kawan la, bila agak tak sempat nak lunch or dah mula rasa lapar, cepat2 bancuh.

Alhamdulillah cepat je pulih gastrik.. paling tak suka minum MMT tu sbb tau bahaya..

Apa pun lepas minum Esp bukan takat gastrik saya OK, Badan pun BERTENAGA, Berat pun maintain :)

3. Bazlia Amoza :

Saya mula kenal ESP masa berpantang anak kedua Apr 2011.. mula2 tu tekak mmg takleh nak terima sgt rasa esp ni..tapi sebab kan nak banyak susu punya pasal saya gagahkan jugak...ya allah syukur sgt sebab dah jumpa my milk booster (tears...sobss)..masa tu otak sy tak penah pun terpk nak tahu apa lagi kelebihan esp ni (punyalah desprate nak cari milk booster)..yg sy tahu dia membantu menambahkan susu bdn..lepas habis pantang 2 bulan mula lah bekerja..masa tu walaupun sy bekerja 5 hari lepas tu weekend busy dgn part time class lagi tapi sy pelik sebab badan sy sentiasa bertenaga..kulit pulak jadi lebih cantik sbb masa mengandung kulit jadi kusam..pastu stretch mark pun makin pudar..jerawat takde dah..parut2 jerawat makin pudar, rambut dah tak gugur dan tumit kaki pun dah tak kasar..memang best esp ni..saya pernah buat eksperimen seminggu tak amek esp..saja lah nak tgk apa jadi..yg sy nampak kulit macam tak sihat dan berseri, tumit kaki jadi kasar balik..so memang terbukti esp ni best..sebab dia jaga sel..bila sel sihat maka sihat lah bdn kita..kalau time puasa esp ni memang superb..tak terasa lapar sampai ke waktu berbuka..sebab itu saya sgt sukakan esp..my no.1 supplemen..


4. Halimatus Saadiah :

Pengalaman first,

teringat JUN 2013,waktu first amek produk shaklee dengan ESP dulu...kalau ade orang try yang murah2 dulu,tqpi sy terus amek ESP sebab waktu tu nak buat persediaan utk kahwin...almaklumlah nak jd perantin kena lah skin cantik,body tip top,bertenaga sebab banyak benda nak uruskan...

so tak banyak bunyik try jelah esp,mula2 susahnyq aku nak telan susu soya ni...last2 google sendri boleh tak campur dengan minuman lain...hasil google,saya teruja bila dapat tau ESP boleh campur dgn minuman lain...sy pilih strawberry duthlady milk...sebab mmg feveret ni...so bila campurkan,rasa macam aiskrim..so delicious!!!!

lepas tu gasaklah minum and cuba macam2 perisa,milo lah,campur madu dengan kurma lah..

sedang seronok rasa variasi minuman,halimah kena healing crisi...badan lemau gilerrrr....stress sekejap dalam 2 minggu...pelik jugak apehal lah badan lemau...akk pesan suruh banyak minum air banyak..buat jugak lah...sehari mmg buat lebih dr 3L sebab nak sembuh cepat...

lepas sebulan amalkan ESP x nampak ape2 perubahan pon...masa tu macam dah rasa kena tipu je...tapi gagah jugak beli lagi sampai masuk 3 canister baru nampak kesan...lama oii!!

benda pertama saya perasan ialah parut luka di kaki dah hilang...sebab dulu masa kecik macam jantan kan...org masuk longkang aku masuk longkang..tu benda pertama nampak!!

lepas tu kulit muka dah x berbelang.....kalau tak dah macam pakai topeng..lepas tu perubahan nampak lagi bila jerawat kecik2 yg dulunya macan ku nak tarah pakai pisau..kini kian hilang...perasan jugak kulit dah sekata..

yg part paling best badan dah x lemau...dah tak baringg je lepas balik keje macam org pikul batu...balik kerja boleh buat kerja2 lain...

memang best ESP!terbaik dari ladang soya....hihi!


5. NorIsmaniza Ismail :

Mula2 cuba ESP masa menyusukan anak kedua....memang puas hati susu banyak dan badan tak letih sangat...
Anak pertama dulu menyusu badan sampai 3 bulan ja pas tu terpaksa campur dengan susu botol sebab susu badan kurang....sejak mengamalkan ESP dapat menyusu anak kedua sampai sekarang umur dah 2 tahun 3 bulan....bukan dia sahaja menyusu anak bongsu pun menyusu sepenuhnya jugak.....waktu pregnant anak bongsu pun, susu banyak lagi untuk kakak dia....Dengan amalkan ESP sekarang tak dak masalah untuk susukan dua org budak :-)
Kesan sampingan yg dapat dari amalkan ESP:
- susu banyak, cukup untuk dua org, si kecik bulat hanya dengan susu badan
- kulit semakin cerah, parut semakin pudar
- awet muda
- badan tak terlalu kembang sekarang dah kurus
- selera makan kurang
yg best masa bawak anak bongsu pi klinik org tegur anak first ke....saya ckp tak la no 3....dia tanya umur saya ckp dah 30thun...dia ckp ingatkan baru kahwin, anak first sebab nampak mcm 20-an....
Suami pun perasan badan mcm dah ada curve dan anjal sikit sejak amal ESP....sebelum ni selepas bersalin anak pertama badan berisi dan kembang sangat...Alhamdullillah sejak amal ESP bersalin anak kedua dan ketiga badan tak naik mendadak....Baru2 ni jumpa sepupu dia ckp tahniah dah berjaya kembalikan badan mcm zaman anak dara...TAK RUGI CUBA ESP :-)


Rupanya banyak khasiat ESP, bukan hanya untuk kecantikan kulit malah, boleh bagi kenyang dekat anak-anak melalui susu badan. Kulit bayi pun lain, nampak cantik dan gebu serta montel-montel semua..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...