Thursday, 19 March 2015

GST OH GST

Assalamualaikum wbt,

Bonding time dengan suami, dalam kereta on the way balik kampung. Sambil borak-borak santai, perihal isu semasa. Tetiba suami tanya,

Suami : u, hari tu kita beli char keaw teow dekat rumah i harga berapa? 

Me : RM5, kenapa u?

Suami : kat paka berapa? RM5 juga @ lagi murah?

Me : same je, lebih kurang.

Suami : Oh, mahal jugak ye CKT tu.

Me : boleh tahan laa, nanti ada gst plak.mesti lagi mahal kan..

Suami : lepas ni kita tak leh makan luar dah, kena jimat.. 

Me : aah, kena makan kat rumah je kita u.. Nanti kita buat jadual ye, u masak hari apa, i masak hari apa.. Haha

*laughing*


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...