Search This Blog

Friday, 8 May 2015

Zinc Complex Tingkatkan Kemampuan Lelaki


Pengalaman customer wawa. Jom baca kisah menarik mereka..")


-------

Beberapa bulan yang lepas, Puan M menyatakan hasrat untuk menimang cahaya mata no2. Bertanyakan wawa apa set yang sesuai mendapat zuriat.
.
Pm punya pm, puan M berhasrat nak hadiahkan ZINC complex untuk suami tercinta. Memandangkan Zinc membantu dalam penghasilan sperma yang berkualiti. Sesudah consume beberapa bulan & bertanya khabar, puan M whatsapp wawa gambar 'double line' PT beliau.
.
Puan M kongsikan kegembiraan ini pada wawa, antara orang yang terawal beliau kongsikan selain suami & family..
.
Ya Allah, serius terharu. Moment yang paling happy pada wawa adalah perkongsian 'HAPPY NEWS' dari customer tersayang.. Alhamdulillah, Atas keizinan Allah jua.
.

Tahniah dear, jaga new baby tu baik2 tau..

.
Sahabat wawa yang baik serta kaya, ada yang sedang berusaha untuk dapatkan zuriat? Boleh cuba 'Set Kesuburan Lelaki & Wanita' shaklee.



---------

Apa Fungsi Zinc Complex?




Diabetes : Membantu menghasilkan pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes


Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zinc berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau acne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zinc di dalam badan. Zincmemainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.

Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zinc juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zinc, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

Gangguan Prostat: Zinc sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zincmenyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zinc setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

Hilang berat badan: Zinc memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

Pembiakan: Bagi lelaki, zinc membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.


Fungsi Biologi: Zinc memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

Jangkitan: Zinc membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zinc membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

Antioksidan: Zinc bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

Aturan Enzim: Zinc merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zinc.

Kanser: Bagi lelaki, zinc memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.

Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zinc. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zinc.

Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zinc. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zinc, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zinc akan membantu mencegah keguguran rambut

Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zinc adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zinc perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zinc akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zinc dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Founder of MME Legacy
whatsapp /Telegram / sms:
019.996.6576

Hari Jom Berblog Walking

Assalamualaikum wbt,


Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah dan rahmatnya kita masih berpeluang merasai nikmat penghulu segala hari iaitu Jumaat yang berkat. Kenapa Jumaat hari yang berkat? Sebab dalam Alquran ada cerita banyak kisah tentang hari jumaat. Pelbagai pahala kita boleh kutip pada hari ini. Paling mudah dan senang, ringankan mulut untuk berselawat keatas Nabi Muhammas saw.

Lakukan sebanyak-banyak kebaikan supaya kita dapat tingkatkan pahala untuk akhirat nanti. Bukan tak perlu buat hari biasa, cuma kita lebihkan pada hari jumaat tambah-tambah ada yang sedang bercuti kan..hihi

Allahummasollia'ala Sayyidina Muhammad 100kali jom..")

-----------



Alhamdulillah, pagi tadi dah sempat berkahfi, mengemas rumah & dapur semua. Tunggu kain siap & operasi melipat kain. Sementara menunggu tu, wawa nak beraktiviti di blog. Almaklum laa, dah lama tak berblog walking akibat kekangan yang dihadapi. Ampuni wawa sebab jarang singgah ke blog kalian. Hari tu laptop hilang sebab rumah wawa kena pecah masuk dek orang. Nak update by phone, wawa tak reti nak upload gambar sebab die tak keluar macam dalam lappy. Line plak agak membantu untuk blogwalking, jalan macam siput kan..hehe

Syukur hari ni wawa berpeluang untuk singgah di blog kalian. Jemput tinggalkan link yang mana wawa belum sampai lagi.. 

Happy blog Walking Bloggers!")



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...