Wednesday, 29 July 2015

Vitamin Shaklee Untuk Kesihatan Anak-anak Seawal 2 Tahun

Assalamualaikum wbt,

Pagi ni nak cerita vitamin untuk kanak2 sebab saya percaya kat luar sana ramai yang mencari vitamin untuk anak2 tersayang... lagi2 kalau anak kerap demam.

Ni nak cerita kisah saya. Saya mula berikan kepada Faiz set kesihatan kanak2 time dia umur 2tahun.Ada satu lagi mealshake, tapi takde dalam gambar ni.Mula2 tu rasa macam malas gak nak bagi..rasa macam biasa jer, rasa macam takde apa sangat vitamin ni kat anak I..tapi saya teruskan bagi, istiqamah..

DAN sekarang faiz dah umur 9 tahun.. baru saya rasa mujurrrrrrrr bagi awal...hihihiihi..baru saya faham PENTINGNYA nutrisi yang bagus untuk anak2 sejak dari usia kecik.

So korang, jangan fikir panjang.. amik ni.. sekarang maybe tak rasa tak nampak.. tapi jangkapanjang efek sangat PRICELESS.... yang dah cuba sure faham apa saya ckp ni. - Mama Chery

--------

Luahan seorang ibu yang gembira melihat perkembangan kesihatan anak terbaik. Dari usia seawal dua tahun, Faiz dah diberi vitamin kesihatan. Hasilnya, Allah jaga kesihatan Faiz dengan asbab vitamin shaklee.

Wahai ibu, jangan ragu-ragu untuk memberi vitamin terbaik untuk anak-anak. Ragu-ragu lah dalam memberi makanan yang tidak berkhasiat kepada mereka seperti makanan fast food, frozen food, dan sebagainya.

Kita sanggup beli macam-macam mainan untuk anak-anak, beli makanan segera, jajan dan air berkarbonat pada anak-anak. Namun, tak ramai yang sedar kepentingan membekalkan vitamin atau makanan tambahan kepada anak-anak. Hari ini, wawa nak seru semua ibu-ibu yang miliki anak untuk memberi makanan tambahan terbaik kepada mereka. Sayangilah kesihatan mereka, "Cegah Lebih manis Dari Mengubati".


Kebaikan Mealshakes Untuk Anak-anak:
  1. rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  2. sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  3. sesuai untuk seisi keluarga
  4. Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  5. Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  6. Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  7. Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  8. Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  9. Meningkatkan selera makan anak
  10. Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  11. Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  12. Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  13. Sesuai untuk kanak-kanak yang obesiti 





Omega Guard miliki Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Kebaikan Omega Guard Untuk Anak-anak:
  1. Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  2. Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  3. Memperkuat sistem imunisasi badan

Kebaikan Vita-Lea for Children:
  1. Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi daripada pemakanan harian
  2. Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  3. Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  4. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  5. Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
  6. Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf
  7. Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat
  8. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang
  9. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga
  10. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal
  11. Mencegah penyakit beguk (tiroid)
  12. Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia
  13. Membantu memulihkan selera makan
  14. Melancarkan proses pencernaan
  15. Membantu meningkatkan kecerdasan minda
  16. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  17. Membantu penyerapan zat daripada makanan



Kebaikan Nutriferon Untuk Anak-anak:
  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.
  2. Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  3. Melindungi daripada influenza - ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza)
  4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.
  5. Melambatkan penuaan - formula uniknya meransang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaaa. Misalnya, kembung, mual dan muntah.

Jom, bekalkan supplemen tambahan terbaik untuk anaka-anak seawal mungkin. Bagi yang sedang breast feeding, ibu-ibu boleh amalkan dan transfer nutrisi melalui penyusuan ibu. 

"ANAK SIHAT, IBU CERIA"

For orders and inquiries, boleh contact Wawa terus ya..")

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Wawa untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


Founder of MME Legacy.
Your Shaklee Independent Distributor

Wawa | wanrokiahwanismail@gmail.com

Whatsapp: 019 996 6576
SID No : 1109915
Instagram: @Beauty_Skin_bywawa


 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...