Search This Blog

Wednesday, 5 August 2015

Wordless Wednesday : Kejayaan Adalah Tindakan

Assalamualaikum wbt,

Orang berjaya sentiasa bertindak. Zero excuse & 100& YES.

Fast Action Fast Result.

Nak berjaya?

YES, YOU ALWAYS CAN!


Thanks for reading.")

Kawal Stress Dengan B-Complex

Assalamualaikum wbt,

Senyum sikit (smiley face), Nampak kusyuk sangat layan kerja depan pc tu kan. Masam aja muka, walau banyak mana pun bebanan kerja yang kita ada, jangan sekali-kali kita tonjolkan dengan air muka. Sebab ia membantu mempercepatkan kehadiran garis-garis halus pawa wajah, dalam erti kata lain cepat tua. Semua orang tak nak kan? Jadi, senyumlah keranan senyuman meningkatkan hormone kegembiraan dalam diri seterusnya mengekalkan awet muda pada wajah.”)

Tekanan semua orang hadapi, Cuma yang membezakan antara kita adalah cara kita menghadapi perasaan tekanan diri masing-masing. Ada orang suka mendengar lagu, ada orang suka tengok video lawak, ada orang suka dengar lagu nasyid. Ada juga yang suka release tekanan dengan pergi shopping, vacation dan holiday. Wawa lebih prefer mengaji untuk hilangkan kerisauan atau gundah gulana di hati, dengan cara ini ia dapat menenangkan diri wawa.

Pelbagai cara kita boleh atasi masalah tekanan yang kita hadapi, disamping kita release tekanan kita seperti cara diatas, kita boleh mengambil makanan tambahan yang dapat membantu mengawal emosi kita. Tahukah korang, apakah makanan tambahan yang sesuai untuk mengawal emosi? Jom wawa kongsikan apakah makanan tersebut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...