Monday, 10 August 2015

Tutorial Scroll Box Untuk Blog Archive

.Assalamualaikum.

Hi korangg semuaaa.. 
EH , Hari ni , Lyssa nak ajarkan korang pulakk , macam mana ak buat kan blog archive boleh di scroll kan .. Alamakk .! korang tahu ke blog archive tuh apa ?
HAHAHA! .Tak tahuu .? Aduyy . Yang ni haa :
 

Ok . Korang dah tahu kan .? Korang punya Blog Archive yang Entry Lama-Lama tuh kan .. Mesti Jadi panjang ke bawah kan ? Kalau nak kemas kan lagii blog korang tuh . boleh lah guna tutorial ini . HEHE . Selamat Mencuba ! =)

1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates 

2. Tekan Ctrl F dan cari kod yang ini : 

<div id='ArchiveList'>
3. B4 korang jumpa kod yg kat atas ni , korang akan jumpa kod yang ini dulu :


<div class='widget-content'>
 
 4. Gantikan kod ini  <div class='widget-content'> dengan kod yang ini 

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

p/s : Korang boleh tukar Size Height 200px mengikut kesesuai blog ;)


5. Korang PREVIEW dulu . kalau menjadi , terus SAVE ok ? :))

=SELAMAT MENCUBA=



Alhamdulillah, akhirnya menjadi juga scroll box untuk blog archive blog vitamin wawa ni. Terima kasih tak terhingga buat FadziRazak sebab bantu wawa keluar dari kekangan ini. Wawa ambil masa dah lama mencari solusi dengan, ingatkan problem coding rupanya datang dari diri sendiri.

Itulah kan, tak tahu tak bertanya. Akhirnya, sesat sendiri. Semalam, datang juga idea post entry tentang masalah coding wawa. Thanks ya FadziRazak.. hihi.. Lepas ni, boleh laa tanya lagi kan..")

Wawa share tutorial buat scroll box untuk blog archive jika korang nak Nampak kemas dan tersusun laa.. hehe.. Tutorial dari blogger LyssaSecret. 

Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 10 Ogos 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #16 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Vivix Hilangkan Bintil Kolesterol Dalam 2 Minggu

Assalamualaikum wbt,

Bintil kolesterol, pernah tak korang dengar? Dulu, wawa tak ambil kisah sebab bila bercakap tentang kolesterol wawa beranggapan bahawa hanya wujud pada golongan tua sahaja. Rupanya wawa silap, sehinggalah wawa baca info tentang kolesterol. Ianya adalah pembunuh dalam diam.

Sebab dari kolesterol, tubuh manusia mendapat pelbagai penyakit kronik seperti jantung, stroke atau angin ahmar, darah tinggi, kencing manis dan sebagainya. Biasanya, kita dengar kolesterol ada pada orang gemuk sahaja, kini tidak lagi. Kurus bagaikan lidi juga ada kolesterol. Macam mana kita nak tahu, badan kita ada kolesterol? Salah satunya adalah melalui BINTIL KOLESTEROL.

Apa Bintil Kolesterol?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...