Monday, 24 August 2015

Dugaan Hari Isnin

Assalamualaikum wbt,

Hai semua yang wawa sayang..")

Hari ni paling menduga wawa, satu hari wawa nampak semua makanan sedap-sedap. Scroll FB ada kek, biskut, blogwalking jumpa lauk ayam percik, ikan asam boi, lauk udang fresh, seafood fresh.

Subhanallah, sabar je laa wawa ye. Kalau hari tak puasa, mungkin wawa tengok tanpa perasan menggiurkan lebih-lebih. Cukup sekadar melihat sahaja, walaupun telan liur jugak.. Hihi

Lepas lunch tadi, ada plak orang hantar kek 2 kotak. Kek coklat plak tu. Rasa macam nak ngap terus je, tapi tak boleh. Kan puasa..")


Kek tidak bagus sebenarnya untuk orang yang nak diet. Sebolehnya anda yang nak berdiet tu, jangan makan ye. Wawa takpe, sebab lepas makan kek wawa prevent dengan Omega Guard. Hehe

Thanks for reading..")

Tutorial Scroll Box Untuk Label

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak kongsikan tutorial dari blog Liyana Rohazi. Senang untuk rujukan korang yang nak pendekkan list label tu. haa, boleh laa try tutorial ni. Mudah je, tak tahu boleh tanya wawa. 


kalau korang tengok sidebar widget label 
blog yana nieyh amat panjang kan..
so yana dh buat scroll box. . 

tengok,,daripada panjang tadi. . 
dah pown jadi pendek kan..
boleyh jimat ruang kat sidebar kalau pakai scroll box nieyh. . 


macam mana buat scroll box pada widget label. . 

  • seperti biasa korang mesti pergi ke dashboard -> template->edit html->expand widget->crtl+f

  • korang cari code  ]]></b:skin>

  • then copy code nieyh
#Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}

Note tambahan, if korang ada label lebih dari satu. Korang boleh paste dibawah code atas tu. just susun je.

#Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}
#Label2 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}
#Label3 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}



  • paste kan code yg copy tadi diatas ]]></b:skin

  • hasil code korang akan jadi macam nieyh 
  • #Label1 .widget-content {height:200px; overflow:auto;}              ]]></b:skin

  • so..preview dulu sebelum save



label box korang akan jadi macam gambar kat atas. . 
tappi pastikan label box korang melebihi 10 label..
baru jadi,,nanti korang tertanya-tanya pulak nape x jadi sedangkan dh ikut step by step.

Selamat mencuba..")

Law of Universal Attraction

Assalamualaikum wbt,

The Power of Visualization. Be careful of what you think, because your thoughts creates your reality.

Tertarik wawa dengan perkongsian Dr Azizan Osman, The Power of Visualization lebih kurang dengan Law of Universal Attraction.


Apa benda ni? 

LUA & TPV adalah berkait rapat dengan fikiran, minda dan hati. Hati-hati dengan apa yang kita fikirkan kerana ia boleh jadi realiti.

Apa azam kita nak capai pada tahun ini? Dari awal tahun sehingga ke akhir tahun, fikiran kita seharusnya menggambarkan apa yang kita nak capai.

Misalnya, wawa nak jadi Master Coordinator Dec 2015. Setiap hari wawa gambarkan wawa rasai suasana meraikan kejayaan menjadi Master Coordinator. Perjalanan kejayaan, kata-kata, semualah yang menggambarkan keadaan dan kegembiraan kita terhadap sesuatu yang kita impikan.

Ia perlulah disusuli dengan doa, tawakkal serta usaha yang berterusan menuju ke destinasi kejayaan tersebut.")

Pesan DAO, fokus dengan apa yang kita inginkan, cari mentor dan usaha sampai jadi. Dekatkan diri dengan Allah swt, kerana Dia terletaknya kunci Kejayaan seorang hamba.")

Thanks sudi baca omelan wawa..")

18 Tahun Hidap Kencing Manis

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur ya Allah kita masih hidup hari ini. Subhanallah, kita masih dapat bersama-sama dengan insan tersayang. Sentiasa ucapkan Alhamdulillah..")

Apa khabar semua? Semoga kalian sentiasa berada dalam rahmat Allah swt. Diberikan kesihatan yang baik berpanjangan dan rezeki yang melimpah ruah setiap hari. Ameen

Hari ni wawa nak kongsikan kisah Makcik Rohana yang dulunya pengidap kencing manis atau nama saintifiknya Diabetes. Penyakit yang digeruni seluruh masyarakat. Namun, Allah hantar asbab supplemen shaklee, sembuh sepenuhnya selepas 18 tahun menderita. All praises to Allah swt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...