Search This Blog

Thursday, 27 August 2015

Tomato Adalah Buah

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, buat ape tu? Wawa macam biasa, jam 10 kelas blogger bermula. Alhamdulillah, syukur sangat dapat ank murid yang super duper bersemangat belajar buat blog dan nak jadi seorang blogger.

Tahukah anda, sebenarnya TOMATO adalah sejenis buah-buahan bukan sayuran. Jadi, korang boleh laa beli satu plastik tomato, makan depan tv.hihi

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Assalamualaikum wbt,



Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.





Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :

  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.



nak join giveaway ini, sila klik pada banner..



Penangan Gaji

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, penangan gaji hari ni. Ramai yang selit order. Ini sahaja yang pagi tadi. 

Set rebutan adalah set kurus, set resdung, set berpantang dan tidak ketinggalan set kecantikan.

Baru satu done proceed order di web shaklee, lagi empat on the process. Mudah sangat wawa buat bisness shaklee online ni. Tak perlu nak beratur di pos laju. Hanya beratur depan lappy sendiri, then klik-klik order dan shaklee yang uruskan pengeposan. Mudahkan!

Collagen Perbaiki Tekstur Kulit

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi, apa khabar sahabat wawa yang Allah kasih? Alhamdulillah, syukur ya Allah masih beri peluang kita hirup udara segar hari ini. Semoga umur yang kita ada ini dapat kita manfaat sepenuhnya. Ameen

Sebelum ni wawa suka sharing pasal Vivix, hari ini turn Collagen plak.hihi

Selain Vivix, Collagen merupakan feveret wawa. Kesan yang dapat dirasai dalam masa 3 hari. 

Antara fungsi utama kolagen adalah memperbaiki TEKSTUR KULIT wajah, memastikan kulit LEMBUT,LEMBAP,CERAH , ANJAL, MUDA SENTIASA. 

Food Review : Salt Water Kopitiam Kerteh

Assalamualaikum wbt,

Tengah hari semalam wawa bersama team memilih Salt Water tempat untuk lunch. Sebenarnya wawa belum pernah datang pun ke sini, biasanya port makan wawa Cafilla Cafe, Nasi Ayam Za, Kedai Negeri Sembilan Paka. Hanya beberpa kedai saja yang wawa dan kawan-kawan suka makan lunch. 

Semalam, rezeki kami sangat murah sebab ada sorang nak belanja. Jadi, kesini mereka bawak wawa.. hihi.. Maklum lah wawa tak biasa sangat makan restoran yang nama kopitiam, starbuck, fat boy dan banyak lagi restoran yang nama ala-ala moden. 

Alhamdulillah, Salt Water ni pekerjanya semua melayu dan pakai tudung jadi tak ada laa jakun sangat wawa nak makan.. haha..

Tips Blogging : Ringankan Loading Pada Blog

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat bersantai bersama family tersayang. Entry santai di waktu malam sambil-sambil mengajar kelas blog kepada sahabat-sahabt di mukabuku.")

Wawa mengajar online sahaja, melalui kelas di whatsapp. Nak duduk ke, tidur ke, senang kan. Semuanya dihujung jari, sambil mengajar wawa blogwalking juga. 

Ada beberapa blog yang wawa jalan-jalan dan tak sempat nak drop comment sebab loading blog yang agak berat. Agak membazir masa untuk menunggu, jadi wawa beralih ke blog lain pula. Ada beberapa faktor yang memberatkan blog seseorang. Antaranya mempunyai gadjet yang banyak dan berat serta menggunakan gambar yang bersize besar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...