Search This Blog

Monday, 7 September 2015

Segmen Bloglist Sept-Dec 2015 by Sh.Amarina



Assalamulaikum semua. Dah lama tak buat segmen. So, hari ini nak buat satu segmen. Segmen simple - simple je. Hope korang sudi join. Jadi dengan lafaz bismillah, saya merasmikan Segmen Bloglist Sept- Dec 2015 by Sh.Amarina.

SYARAT - SYARAT:
1. Follow blog INI *Akan difollow balik, mention followers ke berapa*
2. Like fanpage INI *Untuk tahu maklumat terkini segmen*
3. Klik SINISITU dan INI *Tunggu abis loading tau*
4. Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist Sept - Dec 2015 by Sh.Amarina"
5. Tampal banner di atas dan backlink ke entry INI
6. Letakkan link entry anda pada ruang komen INI
7. Pemilihan pemenang adalah secara Random.org

Penyertaan akan terbatal dgn serta-merta, jika anda tidak mengikuti syarat-syarat yang telah ditetapkan. Jadi, sila JUJUR. GA ini bermula pada 02 Sept 2015 - 16 Sept 2015 dan tamat tepat jam 12 malam pada 16 Sept 2015. Pemenang akan diumumkan pada 17 Sept 2015. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 20 peserta.

Sental Daki Wajah Dengan Makeup Remover

Assalamualaikum wbt,

Hai korang, selamat beristirehat. Sambil online tu, boleh datang jengah ke blog wawa ni. Tengok-tengok apa yang berkenan dihati..hihi

Sekarang, wawa baru lepas menyental daki diwajah. Erk! Wajah pun ada daki ye? Sudah tentu, dekat wajah lagi banyak daki sebab muka kita terdedah dengan persekitaran dan udara yang kotor setiap hari. Kita tak pakai niqab kan? Jadi, wajah kita ni tiada penapis pun untuk menghalang debu, hama yang menerpa ke muka kita. Betul kan?

Waima badan yang bertutup pun berdaki, inikan pula wajah. Tahukah anda, dengan hanya menyapu toner di wajah tidak membantu menghilangkan kotoran 100%. Kita hanya menyapu lapisan permukaan sahaja, sedangkan daki ni sudah melekat liat pada wajah.

Lihat gambar dibawah, wawa tak pernah pakai make up. Wawa gunakan Gentle action Makeup Remover dan gosok pada keseluruhan wajah. Hasilnya, daki berlumba-lumbe keluar. Wawa yang tak pakai makeup pun banyak, inikan pula orang yang sering memakai make up.

Mini Giveaway By Impiana cik Yani 2015



Syarat nak join? 

1. Follow belog IMPIANA CIK YANIE *WAJIB!*

2. Follow instagram [ yanieninie] & [impiana_cikyanie] *TAK WAJIB PUN*

3. Buat entri tajuk "Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1" and copy banner kat atas serta BACKLINK kat entri original ni.

4. LETAK link entri korang kat kotak komen di bawah! 

Simple dan Mudah kan? Harap dapat sambutan. Bismillah. Sikit atau banyak yang join GA berjalan juga. Goodluck :)

Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi”

Assalamualaikum wbt,

Jom join GA mudah sangat ni..")

Nak join klik banner.

Lunch Di Tepi Pantai

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, sudah makan tengah hari? Wawa dah habis waktu rehat, dah mula kerja pun.")

Hari ni wawa lunch di tepi pantai, bersama angin yang melambai-lambai dipipi. Seronok, best & tenang. 

Laksa Penang my favorite!")

Keropok lekor goreng dan Air Kelapa Suam.")

Best! Nak cuba? Korang boleh datang ke Pantai Paka.

Harga laksa Penang & Air Kelapa Suam = RM6.50

Cara Atasi Jangkitan Kuman Pada Bayi

Assalamualaikum wbt,

Jangkitan kuman, sesuatu yang agak menakutkan apabila kita dengar. Ia seolah-olah memberi petanda bahawa, ia sukar untuk disembuhkan melainkan dengan pengambilan antibiotik secara berterusan.

Namun, tahukah anda? Zinc Complex Shaklee mampu membantu mengurangkan dan mengatasi masalah jangkitan kuman. Ini adalah berdasarkan testimoni customer wawa sendiri yang telah makan Zinc Complex bagi membantu infection yang dialami oleh anaknya.

Kata doktor, ini jangkitan kuman yang susah nak sembuh sebab ia hilang dan tumbuh balik dibahagian lain pula. Puan Imah memberi anaknya antibiotik dan pelbagai ubatan klinik dan farmasi, namun tiada unsur-unsur bengkak dan nanah hilang.

Preparation Anak Sihat Hadapi UPSR

Assalamualaikum wbt,

UPSR, cuma tinggal beberapa hari lagi untuk anak-anak hadapi? Persediaan dari segi pelajaran sememangnya sudah sampai ke tahap maksimum, insyaAllah anak-anak dapat menjawab peperiksaan dengan baik dan cemerlang.

Namun, persediaan kesihatan anak-anak seharusnya di ambil kisah oleh ibu bapa. Ia tidak boleh dipandang enteng memandangkan UPSR adalah satu peperiksaan besar bagi menentukan kelayakan anak-anak masuk ke sekolah berasrama penuh. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...