Search This Blog

Thursday, 15 October 2015

Ostematrix Atasi Masalah Sembelit

Assalamualaikum wbt,

Selamat malam semua. Apa khabar? Alhamdulillah, dikurniakan kesihatan yang baik dan wawa doakan kalian yang sudi singgah di blog wawa juga dikurniakan kesihatan yang optimum. Di deraskan rezeki dan dipermudahkan segala urusan serta amal ibadah. Ameen.

Sembelit boleh dikategorikan sebagai penyakit jika ia dibiarkan berlarutan. Tahukah anda, sembelit berlaku apabila proses pembuangan tidak berlaku secara natural. Bagi mengeluarkan sisa buangan, kita terpaksa mengeluarkan atau mengerah tenaga dan hasil pengeluarannya adalah sedikit dan tidak berbaloi. Sebab ia mendatangkan kesakitan dan kesulitan.

Kesan daripada sembelit yang dialami sekian lama, ia boleh pula terjadi buasir.  Sembelit biasanya dialami oleh ibu hamil, namun individu lain juga ada juga sekiranya cara pemakanan seharian tidak dijaga. 

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan



1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"



2. Follow dan like semua sponsar dibawah ini dan copy html dan paste di HTML entri korang :



Follow Blog

Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah



Follow Instagram

Nurfuzie ,
Lisa Hlovate ,
Along ,
Shad ,
KhalidKyle ,
Athirah Diyana ,
Ejulz ,
Nik Ainaa ,
KawaidesuConcept ,
Nona ,
Emy Amelia ,
Marsha
farprettybylh



Follow Twitter







Follow Google+







Masukkan Dalam Bloglist

Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah



Fanpage




Nurfuzie.com

Along Maisuri

Shad

Ejulz

Farprettybylh

Kawaidesu Concept

Sayidah Napisah

Emy Amelia

Carehappytips

Jeragat LESS? Seronok


Follow


Cahaya Farah


Irrayan




3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja



Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.



Segmen : SukaGelak Nak Link Entri Terbaru Korang

Assalamualaikum wbt,

Jom join segmen simple..")


Sampai 11:59 malam ni je tau..")

Doa Bahagia Suami Isteri

Assalamualaikum wbt,

Jom amal doa bahagiansuami isteri. Yang belum berkahwin pun boleh amal, bahagiakan kedua ibu bapa.

Sedekahkan Alfatihah untuk kedua ibu bapa setiap kali lepas solat. Tanda ingatan pada ibu ayah..

Income Kedua Bantu Kewangan Keluarga

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur dengan rezeki Allah bagi. Rezeki Allah ilhamkan untuk menjana income kedua melalui bisness shaklee.

Dari dulu wawa memang minat untuk berniaga, bermula dengan bisness emas kini beralih pula kepada produk kesihatan shaklee. 

Bisness emas tetap berjalan seperti biasa, cuma tiada iklan sehebat dulu kerana wawa ingin fokus kepada produk kesihatan terlebih dahulu. 

Kata para jutawan, untuk berjaya dalam sesuatu bidang, kita perlu FOKUS. Alhamdulillah, hasil fokus wawa pada produk kesihatan shaklee setiap bulan wawa mendapat hasil yang agak lumayan. Sebab setiap bulan, shaklee akan masukkan bonus hasil jualan ke akaun wawa pada setiap pertengahan bulan. Bukan awal bulan dan bukan juga akhir bulan.

Kata-Kata Puitis Bahasa Arab

Assalamualaikum wbt,


Jom, hantar gambar ni pada suami masing2..")

My Zauj! ^_^
أحبك في كل لحضة تمر في حياتي
"Uhibbuki fie kulli lahdzotin tamuuru fie hayati"

Artinnya: Aku mencintaimu sepanjang waktu dalam hidupku

Fungsi Utama Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alfalfa dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan. Mempunyai 20 kaki akar menjalar di dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Pokoknya kecil namun nutrisi dan zatnya terlampau banyak. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Tahukah anda, 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Alfalfa fungsi utamanya adalah membuang toksin di dalam badan. Biasanya, sebelum kita memakan apa sahaja supplemen atau vitamin, kita perlu membuang toksin di dalam badan supaya vitamin yang kita makan dapat menyerap ke dalam badan seoptimum munkin.

Jom kita lihat apakah fungsi utama lain dalam khasiat alfalfa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...