Tuesday, 20 October 2015

Langkah-Langkah Pencegahan Dan Kawalan Semasa Jerebu

Assalamualaikum wbt,

Jerebu kian parah. Allahu, semoga musibah ini semakin berkurangan. Ayuh semua, kita panjatkan doa semoga Allah pulihkan masalah jerebu ini secepat mungkin. 

Dalam pada itu, kita perlu melaksanakan langkah berjaga-jaga. Memandangkan beberapa kawasan di negara kita sudah mencapai tahap kuning, dimana ia sangat merbahaya pada kesihatan.

Dibawah ini wawa sertakan langkah-langkah pencegahan dan kawalan kesihatan yang perlu dipatuhi semasa jerebu. Langkah-langkah ini adalah dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan.


Semoga membantu kalian semua. Jaga kesihatan dan kurangkan aktiviti diluar rumah.

GLA Complex Dan Zinc Complex Vitamin Kesuburan

Assalamualaikum wbt,

Menerima "private message" dari sahabat lama wawa, katanya setahun menanti zuriat. Alhamdulillah, asbab dari vitamin shaklee Allah izinkan dan kurniakan cahaya mata.

Allahuakbar,  Alhamdulillah dengan izin Allah jua.. Tahniah buat sahabat wawa.. Semalam tetiba dapat wa dari no yang tak dikenali bertanyakan set kesuburan shaklee.

Auchh, membe lama dari sekolah menengah dah lama tak dengar cerita, lebih 12 tahun tak jumpa... Allah temukan kami kembali.. 

Katanya nak carikan supplemen untuk sahabat nun jauh di Kedah.. Subhanallah,  murni sungguh hati mu sahabat.. Membantu insan yang masih menantikan kehadiran cahaya mata.

Testimoni Gatal Alergik Hilang Dengan Zinc Complex

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang ada gatal-gatal di badan? Gatal yang sukar untuk hilang. Gatal yang boleh menyebabkan kulit berdarah dan melecet. Makin memburukkan keadaan apabila, kulit semakin tak cantik dan berkudis.

Allah, kecian sangat wawa tengok bila ada kawan-kawan yang alami perkara ini.  Gatal itu satu hal, ada pula rasa sakit-sakit. Agak menyeksakan.

Wawa nak kongsikan testimoni customer wawa sendiri yang mengalami kegatalan melampau. Customer wawa ni alami gatal dibahagian jari kelingking. Katanya sudah lama, dari sebelum hamil, selepas hamil makin menjadi-jadi gatalnya. Sehingga nampak kesan kulit tak sihat dibahagian jarinya. Customer wawa ingatkan alahan semasa hamil, namun selepas bersalin juga sama. Langsung tiada perubahan. 


Dua minggu lepas, customer wawa mengadu luka jahitan selepas bersalin belum sembuh, wawa recommendkan untuk beliau ambil Zinc Complex. Selepas 2 minggu, kebetulan wawa nak pergi melawat babynya, beliau tunjuk jari kelingkingnya. Sudah semakin pulih, Alhamdulillah. 

Dengan izin Allah, luka jahitan sembuh dan gatal serta luka di jarinya semakin baik. 

Adakah korang ada mengalami gatal-gatal dan parut sukar hilang? Wawa sarankan korang amalkan zinc vomplex. Disamping dapat mempercepatkan balik luka, ia juga membantu mengatasi alergik dan kegatalan juga infection.

Berminat dengan Zinc Complex? Whatsapp wawa 019 996 6576

Rambut Kasar Drop Confident Level

Assalamualaikum wbt,

Rambut kasar, tak nanti depan orang lain pun. Cukup hanya depan suami, pun dah buat kita rasa rendah diri. Apatah lagi depan kawan-kawan. Bagi yang bertudung, time nak solat tu sebolehnya takkan bukak anak tudung kan.

Jangan risau, wawa juga alami perkara yang sama dengan korang. Sampai jadi habit nak cabut rambut kasar setiap hari. Rasa semuanya kasar, tak sedar pun rambut makin kurang. Hihi

Ye laa, asyik duk cabut je. Pantang tangan tak buat kerja. Suami dah selalu sangat marah dengan habit wawa ni. Alhamdulillah, wawa jumpa dengan COLLAGEN POWDER Shaklee. Nak tahu hasilnya? Jom baca kisah dibawah..^_^

RAMBUT ANDA KASAR..??


Malu dengan suami? Rambut suami lagi lembut dari anda?? Rasa rendah diri??

Jom atasi RENDAH DIRI anda dengan Collagen. 

Wawa pernah alami rambut kasar ni.. Rambut suami lagi halus dan lembut... euwww, malu dennn tau!! 

Macam-macam syampu wawa try, semua tak jalan. 

Akhirnya, wawa makan COLLAGEN.. hoho

Suami pun tegur, "ehh, rambut u dah lembut laa.." pakai apa ni?? 

Hehe.. I consume COLLAGEN aje u..hik2 (konon, malu2 cat suami puji kan..=p)

Hubungi wawa untuk more info di 019 996 6576

Doa Pagi Jutawan #5

Assalamualaikum wbt, 

Jom amin kan doa ini.

Ya Allah Ya Majid..Ya Ba'ith..Ya Syahid...

Ya Allah Yang Maha Mulia, Yang Maha Membangkitkan dan Maha Menyaksikan, kami ingin memohon merayu padaMu Ya Allah..kami benar-benar tak tahu apa yang terbaik untuk kami Ya Allah...Kami tak tahu adakah jalan yang kami ambil ini yang paling diredhoiMu Ya Allah..Adakah bisnes atau kerjaya kami ini dirahmatiMu Ya Allah...

Ya Allah, kami merayu padaMu Ya Allah, Kau berkatilah bisnes atau kerjaya kami ini Ya Allah..kami mohon rahmatMu Ya Allah..Kami mohon pertolonganMu Ya Allah...Kau gerakkanlah hati kami ini jika Kau memberkatinya Ya Allah..Kau timbulkanlah perasaan tenang kepada kami jika kami di jalan yang diredhoiMu Ya Allah...

Jika Kau memberkatinya, jika Kau meredhoinya, Kau permudahkanlah perjalanan hidup kami ini Ya Allah...

Puji-pujian hanya untukMu Ya Allah...

Terima kasih Ya Allah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...