Search This Blog

Monday, 2 November 2015

Alhamdulillah Menang Gold Bar 999 1gram

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, segala puji-pujian hanya untuk Allah. Syukur sangat, rezeki wawa melimpah ruah hari ini. Pagi tadi Cik En umumkan wawa menang GA.

Tengah hari tadi, Aeinna Musa pula umumkan wawa satu-satunya pemenang  Cabaran Blogging I. Dimana, cabaran ini hanya terbuka kepada semua warga organisasi OPE & MME.

Testimoni Kulit Licin Dengan GLA Dan Vita C

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, biasanya jerawat tumbuh adalah disebabkan oleh hormon, masalah resdung, kulit kering, kulit berminyak dan sebagainya. Korang tahu tak, silap pakai produk juga boleh mengakibatkan jerawat tumbuh bagaikan bertih jagung.. Hehe

Namun, bagaimana cara untuk kita atasi masalah jerawat ini? Ada, dengan amalkan vitamin-vitamin kecantikan shaklee. Lihat testimoni dibawah ini.

Testimoni Kulit Licin Dengan GLA & VITA C 


Adik ni alami masalah jerawat yang teruk, akibat tersalah guna produk. Kulit adik ni sensitif macam wawa, tak boleh guna sembarangan produk. 

Jerawat tumbuh bagaikan cendawan, di sekitar pipi, dahi dan dagu. Selepas 1 bulan mengamalkan Vitamin shaklee iaitu GLA Complex dan Sustained Release Vita C Plus, alhamdulillah sudah nampak perubahan pada kulitnya. Jerawat semakin berkurang dan parut juga beransur hilang. 

Selepas 6 bulan, lihatlah hasilnya. Umpama kulit yang tiada masalah sebelum ini. Lebih putih, cerah, licin dan mulus serta gebu.. 

Alhamdulillah, lagi satu testimoni berjaya setelah menggunakan GLA Complex dan VITA C. VITA C adalah feveret vitamin adik ini. 

Uolls, hari ni PROMOSI VITA C tau. Bulan lepas GLA Complex. Untung sangat siapa yang dah grab GLA buat stok bulan lepas..Bulan ni boleh restok VITA C untuk makan sendiri plak.

Adik2, kakak2 mahupun abang2 yang punyai masalah jerawat yang teruk. Mai pakat2 rawat dari dalam. InsyaAllah, bila dalaman OK, luaran bertambah-tambah OK. 

Your Trusted Healthcare Partner.

#vitaminwawa2u #v2u #wawashakleelife #0199966576 #shakleepaka #shakleeonline

Menang Tapak Iklan GiveAway Nurfuzie.com

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah dan tahniah buat pemenang Giveaway Nurfuzie.com. Alhamdulillah, rezeki wawa juga dapat tapak 300x300 selama 2 minggu.

Rezeki seorang blogger, mana tahu kan. ")

Walau apa pun, terima kasih Cik En anjurkan Give Away paling besar hadiahnya RM1000. Hihi


Kena create banner laa kita. Siapa yang sudi ajar wawa buat banner? Whatsapp wawa na 0199966576.

Khasiat Delima Untuk Kecantikan

Assalamualaikum wbt,
Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, semuanya sihat-sihat dan ceria. Wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah serta dipermudahkan segala urusan.
Oh ya, semalam wawa ada kongsikan fakta nutrisi yang terkandung dalam buah delima. Hari ni wawa sambung pula dengan khasiat buah delima dari sudut kecantikan. Wawa tahu, semua sukakan wajah yang cantik serta alhlak yang cantik kan.") Jom baca sampai habis..")
Khasiat Dari Sudut Kecantikan

Pengembalikan Sel. Buah delima boleh melindungi epidermis dan dermis kulit dengan membantu pengembalian sel kulit, menolong perbentukan semula tisu-tisu badan, penyembuhkan luka-luka dan memperbanyakkan peredaran darah ke kulit.
Minyak dalam biji buah delima juga memainkan peranan dalam menguatkan dan membantu lapisan epidermis kulit. Ha ini kerana bijinya juga mengandungi kadar nutrisi yang tinggi.
Melindungi Daripada Cahaya Matahari. Buah delima dapat melindungi kulit daripada sun burn dan merawat sebarang masalah kulit disebabkan terlalu kerap terdedah dengan cahaya matahari. Tambahan lagi, ia boleh melindungi kulit daripada radikal bebas matahari, yang boleb menyebabkan kanser. Minyak dalam buah delima mempunyai anti oksida yang boleh membantut perbentukan tumor dan barah kulit.
Lambatkan Proses Penuaan. Pemakanan buah delima boleh mengelakkan anda daripada hyper pigmentation, bintik-bintik penuaan, bintik-bintik hitam, garis muka dan wrinkles yang biasanya disebabkan oleh pendedahan yang terlalu banyak kepada cahaya matahari.
Mengekalkan Awet Muda. Buah delima mempunyai kandungan yang boleb melembutkan kulit dan wajah. Pada masa yang sama menghasilkan elastin dan kolagen tambahan yang boleh mengembalikan keanjalan kulit.
Memulihkan Kulit Yang Kering. Buah delima ada kalanya dimuatkan dalam produk-produk kecantikan kerana ia mempunyai struktur molekul yang boleh masuk ke dalam lapisam kulit dan memberikan kelembapan tambahan.
Buah delima mengandungi punicic acid, satu bentuk omega 3 yang mengekalkan tahap kelembapan pada kulit.
Merawat Muka Berminyak dan Berjerawat. Buah delima sangat berguna kepada kulit yang berminyak dan berjerawat juga. Sapukan perahan buah delima pada permukaan kulit yang terjejas boleh mengurangkan perbentukan serum dan mengawal perbentukan jerawat. Tambahan lagi, buah ini juga boleh mengurangkan kesan parut disebabkan jerawat.
Buah Delima Sebagai Face Mask. Campurkan 1 sudu teh powdered green papaya,grape seed oil, dan grape seed extract dengan 2 sudu teh perahan delima. Kemudian sapukan pada muka. Biarkannya selama sejam dan bilas dengan air yang bersih.
Merawat Keguguran Rambut. Minum jus delima secara berkala boleh menguatkan akar rambut. Hal ini boleh mengelakkan masalah keguguran rambut, lantas memberikan anda rambut yang sihat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...