Search This Blog

Tuesday, 10 November 2015

Makan Vitamin C Boleh Hilang Gastrik

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan kalian semua sihat-sihat belaka. InsyaAllah.

Siapa yang ada GASTRIK? Sakitkan bila gastrik datang menyerang. Allahu, wawa pernah alami dan sudah rasa macam nak habis nyawa sahaja. Itu satu ketika dulu, alhamdulillah kini gastrik wawa tiada lagi.

Ada yang bertanya, ada gastrik boleh makan Vitamin C kah? Sedangkan vitamin C rasa sedikit masam umpama buah orange. 

Untuk pengetahuan korang, vitamin c shaklee adalah dari ekstrak buah jagung. Juga mengandungi 120mg bioflavonoid untuk bantu tingkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Ini adalah bukti pengguna yang punyai gastrik dan mengamalkan vitamin C setiap hari. Apa yang beliau dapat? 

Yeay, Menang Segmen Pencarian Bloglist Encik Kidal

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, lagi menang segmen pencarian bloglist dari blog encik kidal. Bagi wawa yang masih baru dalam dunia blog, ini adalah salah satu platform untuk wawa tingkatkan prestasi.

Bila blog kita banyak terpapar di blog yang femes ames, boleh bantu juga untuk tingkatkan traffik. Kan2!.. Hehe

Inilah no yang bertuah tu, mulai malam ini blog wawa terpampang di blog encik kidal. 

Senarai bloglist wawa pun insyaAllah, bakal digubar juga bagi memberi laluan pada yang baru dan rajin singgah sini.. 

Ada yang nak bertukar link blog di list masing2? Boleh kita exchange juga..")

Lunch Di Tepi Pantai Paka

Assalamualaikum wbt,

Happy deepavali semua. Ramai yang bercuti, tak ketinggalan kedai makan pun bercuti juga. Agak susah laa juga nak cari tempat makan tengah hari ni. Wawa kan kerja..hihi

Pusing punya pusing, kami decide makan tepi pantai je hari ni. Biasalah makanan tepi pantai biasanya yang ringan-ringan aja. Itu pun habis juga RM24 untuk 3 orang.


Wawa makan laksa pineng dan air jagung, ofismate makan bihun sup dan air kelapa. Haa, sebut pasal air kelapa ni tak boleh minum kalau makan supplemen. Nanti rugi plak sebab air kelapa akan hilangkan fungsi vitamin kita makan tu.

Best sangat makan tepi pantai ni, sambil angin menderu-deru di pipi. Tudung melayang-layang ditiup angin. Siapa yang nak rasa angin pantai tu, mai kat Paka ni..")

Mata Lebam Hilang Dengan Night Cream Nutriwhite

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, siapa yang biasa tidur lewat? Sejak dua menjak ni, wawa laa tidur paling lewat dah sampai 12 malam pun masih belum lelapkan mata. Bangun pagi alamaknya, mata gelap semacam je.

Sebenarnya, tidur awal paling bagus kan. Sebab badan kita boleh terjaga awal pagi, badan pun rasa lebih segar. Namun, disebabkan kita sebagai bisnesswoman yang perlukan kerja diwaktu malam, tiada cara lain terpaksa juga stay up untuk order barang customer, pack barang nak pos, rekod customer, study pasal produk, study pasal penyakit dan sebagainya.

Akibat dari tidur lewat, kulit kurang cantik dan mata pasti jadi lebam. Tahukah anda, kita boleh elak semua tu dengan menggunakan produk kecantikan Nutriwhite iaitu Night Cream. 

Apa Fungsi Night Cream Nutriwhite?

OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM




✔️  Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
✔️  Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
✔️  Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
✔️  Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
✔️  Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Lihat testimoni pengguna Night Cream yang tidur lewat. Yana namanya..")


Selepas 6 jam tidur, bangun pagi tak de lebam dibawah mata. Seronok kan!")

Permohonan Online Pengambilan Januari 2016 Giat Mara Dibuka

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang berminat untuk lanjutkan kursus di Giat Mara, bolehlah memohon dengan segera. Korang boleh apply melalui online di laman web Giat Mara mulai hari ini.

Sebenarnya, wawa pun sedang mencari kursus untuk jahitan tapi tak nak full time. Sebab wawa kerja kan. Sekarang ni, susah sangat nak cari tukang jahit yang best dan murah.. hehe


Siapa yang berminat untuk join kursus pendek, boleh laa apply.. :)

Buat Baik Tanpa Pengetahuan Mereka

Assalamualaikum wbt,

Jom sedekahkan Al-fatihah buat suami, ibu ayah, isteri, anak-anak, keluarga, sahabat, jiran dan seluruh umat islam.


Astaghfirullah, semoga Allah ampuni dosa-dosa kita setiap waktu. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...