Saturday, 14 November 2015

Ray Ban Sunglassess Pilihan Hati

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat beristirehat disamping keluarga. Wawa sempat keluar ke Dungun kejap tadi, plannya nak beli sunglasses, tapi memandangkan harga sampai tiga empat ratus yang bukan original. Kita lupakan aja lah.. Kita cari di IG sudahnya. Hihi

Ialah, cuaca sekarang agak panas terik, jam 7.40 pagi tu cahaya memancar-mancar sampaikan terpaksa cover mata dengan tangan. Pulang kerja waktu petang pun sama. Untuk elak  bahaya drive sebelah tangan, lebih baik kita cari sunglasses. ")


Tertarik pula wawa dengan yang ini, entah berapa harganya. Cukuplah untuk buat pakai harian saja kan. Kalau yang original mahunya beribu-ribu.

Mata kita pun perlu cover juga, supaya tidak mudah rosak. Nak mata sentiasa sihat? Amalkan vitamin Carotomax! ^_^

Collagen Powder Pun Boleh Jadi Milk Booster

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, buat apa petang-petang macam ni? Jemput datang blog vitamin wawa ya. Usha-usha laa apa yang ada kat sini.. Hehe

Korang tahu tak? Collagen Powder bukan hanya untuk kecantikan tau. Ni haa, testimoni dari Puan Mazlifah. 

Minum Collagen Powder terbukti hebat, susu melimpah ruah. Untung baby dapat minum susu ibu banyak-banyak.. Hehe


Bagaimana Nak Kekal Sihat Dan Cantik?

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, salam berhujung minggu. Apa aktiviti korang hari ini? Wawa cuma habiskan masa di office. ")

Bagaimana Nak Kekal Sihat Dan Cantik?

Ada yang bertanya wawa, macam mana nak kekal sihat dan cantik.

Memandangkan orang kita ni, ada sedikit culas dalam bab menjaga kesihatan tapi dalam masa yang sama nak cantik dan sihat.

Banyak dah petua di baca dan di google, amalkan makan buah, elak makan makanan tak berkhasiat dan berminyak.  Cuma boleh konsisten 2 3 hari, lepas tu ulang balik habit lama. Betul ke betul? Siapa yang macam ni sila ngaku!hehe

Apa Manfaat Kita Nak Bagi Pada Orang Lain?

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar kalian? Alhamdulillah, syukur Allah masih hidupkan kita hari ini. Nikmat yang paling besar dalam hidup. 

Syukurlah sentiasa kerana dengan bersyukur Allah tambah lagi nikmat. Allahuakbar.

Apa niat kita hari ini? Apa tujuan kita dihidupkan hari ini? Pernah tak kita bangun pagi, terlintas dihati mahupun fikiran kita apakah manfaat yang aku nak bagi pada orang lain hari ini? 

Bermula dengan suami pun tak apa, contohnya. Apa aku nak masak pada suami? Macam mana aku nak bahagiakan suami? Anak-anak, ibu ayah, adik beradik, jiran tetangga juga seluruh manusia yang mengenali kita.


Walau dengan sepatah kata, ajak melakukan perkara kebaikan juga antara memberi manfaat pada orang lain kan..

Bak kata Dr Azizan,

" Pada saat kita berhenti memberi manfaat pada orang lain, pada saat itu juga kita tidak bermanfaat kepada diri kita."

Apa manfaat yang kita nak bagi pada orang lain melalui penulisan? Tepuk dada tanya iman dan tulis yang baik-baik aja ye..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...