Thursday, 19 November 2015

GIVEAWAY: 100 followers celebration by Zanna Ghazali

Assalamualaikum wbt,

Jom join GA..")

Tips Penjagaan Kulit : Cara Facial Dengan Betul

Assalamualaikum wbt,

Semalam wawa berpeluang hadiri wellness talk anjuran shaklee di Hotel Grand Puteri Terengganu dan berpeluang menjadi model untuk sesi facial Nutriwhite.

Alhamdulillah, seronok juga orang belai-belai wajah kita kan. Hihi. Pakar Nutrisi dari shaklee iaitu Sarah yang sangat cantik buatkan facial untuk wawa. Suka wawa tengok, bila dia cakap wawa asyik pandang je kulit dia. Tak berkelip mata,sebab cantik sungguh laa kulitnya. 

Ok, tanpa wawa bebel lebih panjang jom lihat cara berfacial dengan betul. Sebenarnya wawa nak add video, tapi terlampau besar plak. 

Tapi, tak apa wawa cuba terangkan secara ringkas senang untuk korang faham kan.

Cara Facial Dengan Betul

Sebelum mulakan sesi demo, tudung wawa dialas dengan kain supaya tak basah.

Pastikan korang guna 3 jari ke bawah (jari hantu, manis dan kelingking) untuk sesi facial wajah.

Step 1 - Gentle Action Make Up Remover

Bagaimana Keadaan Imanmu?

Assalamualaikum wbt,



Sekiranya ada orang bertanya kita, "Bagaimana keadaan imanmu?"

Jawapannya, "Tiada ukuran yang tepat, tetapi ada beberapa soalan seterusnya yang dapat membantu:

-Adakah kita berasa lebih dekat ataupun lebih jauh daripada Allah swt dalam solat lima waktu akhir-akhir ini?

-Adakah kita semakin banyak membaca Al-Quran ataupun senakin sedikit?

-Bagaimanakah kadar sedekah kita, adakah ia semakin meningkat atau berkurang?

Allah pelindung (yang mengawal dan menolong) orang beriman, mengeluarkan mereka daripada kegelapan (kufur) kepada cahaya (iman).

Al-Baqarah, ayat 257.

-Ustaz Mohammad Asraff Ayob Al-Hafiz-

Wellness Talk Di Grand Puteri Hotel

Assalamualaikim wbt,

Alhamdulillah, syukur Allah masih hidupkan kita pagi ni. Subhanallah, wawa bersiaran dari Kuala Terengganu hari ni. Walaupun dah menetap di Terengganu, tapi tak pernah sampai pun di Hotel ni. Hehe..

Alhamdulillah, berpeluang hadir secara PERCUMA wellness talk di Hotel Grand Puteri dan dapat buat facial secara PERCUMA dengan set NUTRIWHITE.
Sampai sekarang, masih lagi terasa kelembutan berfacial dengan Nutriwhite.")


Ini semalam punya story, kisah disebalik tabir insyaAllah bakal menyusul. Awak2, wawa lupa nak mention. Siapa-siapa yang delat dengan KT boleh join tau, percuma je..

Best Quote Thursday

Assalamualaikum wbt,



Doa Pagi Jutawan #13

Assalamualaikum wbt,

Jom aminkan doa ini.

Ya Allah...Ya Ghaffur..Ya Syakur...Ya 'Aliyy.....

Sesungguhnya Ya Allah..Kaulah Yang Maha Pengampun, Yang Maha Mensyukuri, Kaulah Yang Maha Tinggi Ya Allah....

Kami mohon padaMu Ya Allah, Kau ampunilah semua dosa-dosa kami Ya Allah, dosa kedua ibu bapa kami, juga kedua ibu bapa mertua kami, guru-guru kami dari kecil hingga sekarang Ya Allah, kesemua ibu bapa saudara kami, kesemua ibu bapa angkat kami, kesemua saudara mara kami, sahabat-sahabat kami, jiran-jiran serta rakan perniagaan kami ini Ya Allah, sama ada yang masih hidup atau yang sudah tiada Ya Allah...

Semoga Ya Allah...Kau tempatkanlah mereka di syurgaMu Ya Allah... Aminnnn.. Segala puji-pujian bagi Mu Ya Allah.....

Assalamualaikum, hai JUTAWAN yang Awesome!..Semoga jualan anda adalah paling tinggi hari ini!!....Alhamdulillah sujud syukur Ya Allah...

Indahnya hati dengan beristighfar, berselawat, bersyukur dan bersedekah☺

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...