Search This Blog

Sunday, 31 July 2016

Penangan Malam Closing Julai 2016

Assalamualaikum wbt,

Penangan malam closing untuk bulan Julai. Ramai yang suka shopping last minute kan. Alhamdulillah, sales malam ni cecah rm1k haa.

Mesti ada yang tertanya-tanya, apa itu closing? Closing dalam bahasa kita penutup. Pengakhiran akaun bagi setiap sid shaklee pada setiap bulan. 

Selama sebulan kita boleh tengok uv atau bonus kita berapa. Jika nak tinggi, kita pulun untuk dapat bonus paling tinggi. Sales pun makin menaik di akhir-akhir closing.

Bila sales tinggi, bonus pun mestilah tinggi.😊


Sekali tersalah transfer tak cukup 1 sen. Terus transfer balik. Walaupun nilainya kecil, ia tetap bukan hak kita kan.

Happy shopping dear customers.😊

Gambar Sebelum Dan Selepas Detoks

Assalamualaikum wbt,

Wawa nak share pengalaman upline wawa  iaitu Amir Marzuki sebelum dan selepas mengikuti program detoks shallee bersama S2U Families.

Doa Agar Diberi Kemudahan

Assalamualaikum wbt,

Jom amalkan doa-doa yang baik.")




Saturday, 30 July 2016

10 Buah Yang Mengandungi Vitamin C

Assalamualaikum wbt,

Pertanyaan biasa dari seseorang yang gemar makan buah berbanding supplemen. Alhamdulillah, satu usaha untuk menjaga kesihatan beliau.

Apa beza makan buah orange dengan vitamin c shaklee?

Secara saintifiknya, badan kita memerlukan paling kurang 90mg (perempuan) dan 75mg (lelaki).

1 biji buah oren menyediakan 50-70mg vitamin c sahaja. Untuk pengetahuan anda, anda hanya dapat 70mg vitamin c dari buah oren sekiranya anda makan ketika ia dipetik terus dari pokok. Namun, buah oren yang kita makan hari ini kebanyakkannya sudah beberapa hari/minggu/ bulan yang di petik dari pokok. Jadi, disebabkan oleh terdedah kepada radikal bebas, jumlah vitamin c yang tinggal dalam sebiji buah oren hanya sedikit. Yang kita makan hanya manisan buah oren sahaja.

Vitamin c shaklee mengandungi 500mg dan telah diformulasi dengan sustained release dimana vitamin c di lepaskan secara berperingkat2. 1 tablet vita c shaklee bersamaan 7biji buah oren. Bayangkan, anda hanya makan 1 tablet vita c shaklee sama macam kawan anda makan 7 biji buah oren. 

Mudah ke mudah? 😊

Nota : Badan kita tak mampu nak generate vitamin c sendiri tau. So, memang kena makan vita c hari2.

Wawa nak kongsikan juga, buah-buahan yang mengandungi vitamin c. Berikut adalah antara buah-buahan yang mengandungi Vitamin C terbaik : 

1. JAMBU BATU

jambu

Kandungan Vitamin C dalam jambu batu hampir dua kali ganda dari limau. Dalam sebiji buah jambu batu yang berukuran sederhana mengandungi lebih daripada 250mg Vitamin C. Selain itu, jambu batu juga kaya dengan Serat, Asid Folat, Kalium dan Mangan

2. OREN

oren

Sebiji oren menyediakan 50 sampai 70 mg Vitamin C, setara dengan keperluan harian Vitamin C yang kita perlukan. Oren juga merupakan sumber Serat, Folat, serta Anti-oksidan, Vitamin dan Mineral.

3. BETIK

betik

Buah betik merupakan antara buah-buahan yang mengandungi Vitamin C yang cukup tinggi. Selain itu, betik juga mengandungi nutrisi lainnya seperti Vitamin A dan B9(Folat) yang baik diambil oleh wanita yang sedang hamil.

4. DELIMA

delima

Sebiji buah Delima menyediakan 40 peratus keperluan Vitamin C harian anda. Delima juga mengandung Folat, Serat, Kalium, Niasin, Vitamin A dan E. Antosianidin dalam Delima memiliki sifat Anti-oksidan dan Anti-inflamasi, yang menurunkan kolesterol dan tekanan darah, melindungi gigi, mencegah Osteoarthritis , Alzheimer, kanser payudara, Leukemia, kanser paru dan kanser prostat.

5. EPAL

epal

Kandungan Vitamin C dalam 100 gram buah epal adalah 5 mg. Epal juga kaya akan Flavonoid Anti-oksidan yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung, stroke dan kanser. Sebiji epal sederhana besar memiliki lebih kurang 80 kalori. 

6. KIWI

kiwi

Buah Kiwi mempunyai citarasa buah yang cukup unik. Tekstur daging dan bentuknya juga eksotik. Sama seperti buah Oren, buah Kiwi juga mengandungi Vitamin C yang tinggi. Pengambilan buah Kiwi secara teratur akan menjaga sistem ketahanan tubuh agar sentiasa baik.

7. ANGGUR

anggur

Buah Anggur memiliki kandungan Vitamin C yang tak kurang hebatnya iaitu 10.8 mg tiap 100 gramnya. Anggur merah juga mengandungi Zat Besi, Kalium, Serat dan Anti-oksidan

8. DURIAN BELANDA

soursop

Durian Belanda adalah buah yang kaya Vitamin dan Serat. Setengah biji buah Durian Belanda bersaiz sederhana sudah cukup untuk memenuhi seluruh keperluan Vitamin C dan setengah keperluan Serat harian anda. Vitamin C merupakan Anti-oksidan yang sangat baik untuk meningkatkan sistem ketahanan tubuh dan memperlambatkan proses penuaan semulajadi.

Serat sangat baik untuk membantu penghadaman dan detoksifikasi. Buah Durian Belanda juga mengandungi Fosfor dan Kalsium, iaitu dua mineral penting untuk pembentukan jisim tulang dan mencegah Osteoporosis.

9. STRAWBERRI

strawberi

Pengambilan buah Strawberi pada setiap hari boleh membantu anda mengawal penyakit Diabetis dan mencegah penyakit jantung. Strawberi juga merupakan sumber Vitamin C dan Anti-oksidan. Sebiji Strawberi yang beratnya 147 gram mengandungi sebanyak 86.5mg Vitamin C.

10. MANGGA

mango

Sebiji buah Mangga biasanya mengandungi 60 mg Vitamin C. Anti-oksidan dalam Mangga membantu mencegah Artritis, mempercepatkan penyembuhan luka dan sangat baik untuk sistem ketahanan tubuh.

Sumber

10 Buah Yang Mengandungi Vitamin C

Assalamualaikum wbt,

Pertanyaan biasa dari seseorang yang gemar makan buah berbanding supplemen. Alhamdulillah, satu usaha untuk menjaga kesihatan beliau.

Apa beza makan buah orange dengan vitamin c shaklee?

Secara saintifiknya, badan kita memerlukan paling kurang 90mg (perempuan) dan 75mg (lelaki).

1 biji buah oren menyediakan 50-70mg vitamin c sahaja. Untuk pengetahuan anda, anda hanya dapat 70mg vitamin c dari buah oren sekiranya anda makan ketika ia dipetik terus dari pokok. Namun, buah oren yang kita makan hari ini kebanyakkannya sudah beberapa hari/minggu/ bulan yang di petik dari pokok. Jadi, disebabkan oleh terdedah kepada radikal bebas, jumlah vitamin c yang tinggal dalam sebiji buah oren hanya sedikit. Yang kita makan hanya manisan buah oren sahaja.

Vitamin c shaklee mengandungi 500mg dan telah diformulasi dengan sustained release dimana vitamin c di lepaskan secara berperingkat2. 1 tablet vita c shaklee bersamaan 7biji buah oren. Bayangkan, anda hanya makan 1 tablet vita c shaklee sama macam kawan anda makan 7 biji buah oren. 

Mudah ke mudah? 😊

Nota : Badan kita tak mampu nak generate vitamin c sendiri tau. So, memang kena makan vita c hari2.

Wawa nak kongsikan juga, buah-buahan yang mengandungi vitamin c. Berikut adalah antara buah-buahan yang mengandungi Vitamin C terbaik : 

1. JAMBU BATU

jambu

Kandungan Vitamin C dalam jambu batu hampir dua kali ganda dari limau. Dalam sebiji buah jambu batu yang berukuran sederhana mengandungi lebih daripada 250mg Vitamin C. Selain itu, jambu batu juga kaya dengan Serat, Asid Folat, Kalium dan Mangan

2. OREN

oren

Sebiji oren menyediakan 50 sampai 70 mg Vitamin C, setara dengan keperluan harian Vitamin C yang kita perlukan. Oren juga merupakan sumber Serat, Folat, serta Anti-oksidan, Vitamin dan Mineral.

3. BETIK

betik

Buah betik merupakan antara buah-buahan yang mengandungi Vitamin C yang cukup tinggi. Selain itu, betik juga mengandungi nutrisi lainnya seperti Vitamin A dan B9(Folat) yang baik diambil oleh wanita yang sedang hamil.

4. DELIMA

delima

Sebiji buah Delima menyediakan 40 peratus keperluan Vitamin C harian anda. Delima juga mengandung Folat, Serat, Kalium, Niasin, Vitamin A dan E. Antosianidin dalam Delima memiliki sifat Anti-oksidan dan Anti-inflamasi, yang menurunkan kolesterol dan tekanan darah, melindungi gigi, mencegah Osteoarthritis , Alzheimer, kanser payudara, Leukemia, kanser paru dan kanser prostat.

5. EPAL

epal

Kandungan Vitamin C dalam 100 gram buah epal adalah 5 mg. Epal juga kaya akan Flavonoid Anti-oksidan yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung, stroke dan kanser. Sebiji epal sederhana besar memiliki lebih kurang 80 kalori. 

6. KIWI

kiwi

Buah Kiwi mempunyai citarasa buah yang cukup unik. Tekstur daging dan bentuknya juga eksotik. Sama seperti buah Oren, buah Kiwi juga mengandungi Vitamin C yang tinggi. Pengambilan buah Kiwi secara teratur akan menjaga sistem ketahanan tubuh agar sentiasa baik.

7. ANGGUR

anggur

Buah Anggur memiliki kandungan Vitamin C yang tak kurang hebatnya iaitu 10.8 mg tiap 100 gramnya. Anggur merah juga mengandungi Zat Besi, Kalium, Serat dan Anti-oksidan

8. DURIAN BELANDA

soursop

Durian Belanda adalah buah yang kaya Vitamin dan Serat. Setengah biji buah Durian Belanda bersaiz sederhana sudah cukup untuk memenuhi seluruh keperluan Vitamin C dan setengah keperluan Serat harian anda. Vitamin C merupakan Anti-oksidan yang sangat baik untuk meningkatkan sistem ketahanan tubuh dan memperlambatkan proses penuaan semulajadi.

Serat sangat baik untuk membantu penghadaman dan detoksifikasi. Buah Durian Belanda juga mengandungi Fosfor dan Kalsium, iaitu dua mineral penting untuk pembentukan jisim tulang dan mencegah Osteoporosis.

9. STRAWBERRI

strawberi

Pengambilan buah Strawberi pada setiap hari boleh membantu anda mengawal penyakit Diabetis dan mencegah penyakit jantung. Strawberi juga merupakan sumber Vitamin C dan Anti-oksidan. Sebiji Strawberi yang beratnya 147 gram mengandungi sebanyak 86.5mg Vitamin C.

10. MANGGA

mango

Sebiji buah Mangga biasanya mengandungi 60 mg Vitamin C. Anti-oksidan dalam Mangga membantu mencegah Artritis, mempercepatkan penyembuhan luka dan sangat baik untuk sistem ketahanan tubuh.

Sumber

Cara Makan Supplemen Shaklee Ketika Berpuasa

Assalamualaikum wbt,

Ramai yang cari cara makan supplemen yang betul ketika berpuasa. Mai wawa share cara yang efektif.

Jadual Supplement Shaklee ketika berpuasa
---------------------

Selamat Berpuasa

Moga semua dapat jalankan ibadah dgn sebaiknya

Alhamdulillah

Nak berkongsi cara pemakanan Shaklee untuk panduan dan ini adalah saranan berdasarkan pengalaman dan efiksyen


Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Buah Pinggang

Assalamualaikum wbt,

Tips Kecantikan : Ais Batu Menyegarkan Kulit

Assalamualaikum wbt,

Ternyata AIS BATU bukan setakat menyejukkan minuman, tetapi boleh jadi petua kulit cantik!

Sebenarnya ais batu, bukan sebagai salah satu petua kulit cantik yang dapat merawat kecantikan wajah. Ada banyak manfaat lain yang boleh digunakan untuk mengubati masalah jerawat yang muncul di wajah anda.

Friday, 29 July 2016

Tips Bisnes Fellina Berkembang Maju

Assalamualaikum wbt,

Selamat petang semua, wawa nak share satu tips yang di ajar oleh founder Fellina butique.

(Bagaimana kami gandakan wang kami) 

#tipsfelinnanadea 

Promosi Vivix 3 Hari Lagi!

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, sedar tak sedar tinggal 3 hari je lagi promosi Vivix.



Ternyata Vivix ni ramaiii sangat peminat! Semua tak lepaskan peluang sempena promo bulan ni untuk grabbbb Vivix yang best ni sempena promo harga jimat nih 😘

Your Shaklee Independent Distributor

Assalamualaikum wbt,



Saya ialah pengedar sah Shakleee di area Ketengah Jaya dan Paka, Terengganu. Penghantaran terus ke seluruh Malaysia melalui Pos Laju/ Gdex/ Citylink. 

Maksud Nama Allah Ar-Razzaq

Assalamualaikum wbt,

Ya Razzaq====>


♥Membawa maksud Yang Maha Pemberi Rezeki. 

Thursday, 28 July 2016

Pak Cik JPJ Baik, Tapi Kena Saman Jugak

Assalamualaikum wbt,

Hari ni perkara yang kurang best berlaku, tapi wawa terima sebagai ujian dari Allah swt. Kan, setiap yang berlaku Allah aturkan dengan begitu indah. Just say, Alhamdulillah terima kasih Allah.😊

Tengah hari tadi, wawa berkira-kira untuk pulang ke rumah sebab nak tukar tudung , rasa macam kurang selesa. Pagi wawa pakai shawl satin dan tukar dengan shawl keknis by qisamni. Lebih selesa dan terletak.

Dari tempat kerja ke rumah wawa ambil masa dalam 10-15 minit kalau jalan sesak. Nak jadikan cerita, lepas siap tukar tudung dan nak pergi ke ofis balik, tiba-tiba jalan lagi sesak. Ingatkan ada excident.

Tips Tingkatkan Motivasi Diri

Assalamualaikum wbt,

Tips memotivasikan diri anda

Giveaway Minyak Wangi Braveheart & Sweetheart DD Cosmetics Di Mialiana.com

Assalamualaikum wbt,


MINYAK WANGI BRAVEHEART



Info Kesihatan : Tips Kempiskan Perut

Assalamualaikum wbt,

Wanita dan perut buncit umpama musuh dalam selimut, tahu perut makin ke depan tapi tiada tindakan untuk menjauhkan. Amboihh wawa, bukan main noh berperibahasa. hehe

Betul la kan? Mana ada wanita yang sukakan perut buncit, macam wawa bila tengok perut macam timbul sikit, cepat-cepat buat push up. haha. Orang kurus pun risau juga perut buncit, bila tak di jaga. Minum air bersilang dengan suap nasi, mandi terus lepas makan, tidur lepas makan. Ini antara habit yang boleh menyebabkan perut buncit.

Tapi, jangan risau. Wawa ada cara nak kongsikan bagaimana nak kempis perut dengan mudah. 


Ikut je apa yang di cadangkan dalam gambar atas ni, insyaAllah berjaya. Secara personal wawa, sebelum tidur wawa akan buat push up paling kurang 30 kali setiap malam. 

Selamat mencuba!")

Wednesday, 27 July 2016

Barang Dagangan Wawa Adalah Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Sebahagian barang dagangan wawa. 😊

Testimoni Set Gojes Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, wanita mana yang tak gembira apabila sudah beranak tiga disangka anak dara.😄

Tentulah happy, inilah pengalaman yang di lalui oleh akak cantik ini, di mana sewaktu masih remaja mempunyai masalah kulit berjerawat tebal dibahagian pipi, hidung serta dagu. Alhamdulillah, syukur selepas bertemu dan mengamalkan produk shaklee masalah jerawat hilang dan wajah lebih awet muda.

Doa Mohon Rezeki Halal

Assalamualaikum wbt,


Sunnah Rasulullah saw mulakan setiap apa pun yang kita lakukan dengan doa. 

Bagi yang bekerja, jemput sama-sama aminkan doa ini. Boleh di amalkan setiap masa.")

Semoga Allah memberkati rezeki dan amalan kita. Amin

Tuesday, 26 July 2016

ESP Pengganti Makan Malam

Assalamualaikum wbt,

Kenapa Bisnes Shaklee Mudah

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur pada Allah swt. Setiap hari ada saja yang mengorder vitamin shaklee. Syukur Allah gerakkan hati-hati mereka yang memerlukan dan ingin mencuba vitamin shaklee. 2 hari sekali, wawa akan buat order samada pos ke wawa sendiri atau pun ke customer secara terus. 

Bagi sesetengah tempat yang jauh dari Gdex, wawa akan gunakan khidmat dropship dengan upline wawa. Upline biasanya pos melalui Pos Laju. 

Percuma Sweet Tote Bag Dari Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi semua, wawa doakan semoga kalian sentiasa di beri kesihatan yang baik sepanjang masa.

Hari ni wawa nak war-warkan bahawa shaklee ada sediakan tote bag percuma di atas setiap pembelian complete set gojes.

Set gojes termasuk 1 canister ESP, 1 botol Vitalea, 1 botol Vita C dan 1 botol GLA Complex. Harga set gojes ini ialah rm422 termasuk pos.

Monday, 25 July 2016

Testimoni Sopak Sembuh Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kebiasaannya pesakit sopak ini kalau muda lagi, akan ada rasa malu, sukar bersosial, ada yang tidak berkahwin. Kalau sudah berkahwin tak apa la kan, tapi bagi yang masih bujang, menimbulkan rasa malu.
Anggaran satu hingga dua peratus penduduk dunia (40 hingga 50 juta orang) menghidapi vitiligo. Sebanyak 95 peratus pesakit menghidapi vitiligo sebelum mencecah usia 40 tahun dan Vitiligo menyerang individu tanpa mengira kaum atau jantina
Bagi individu yang menghidapi penyakit autoimun (penyakit di mana sistem daya ketahanan seseorang individu bertindak ke atas tisu dan organnya sendiri) lebih berkecenderungan untuk mendapat masalah ini.

Testimoni Hilang Berat Dengan Program Detox Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Mungkin ramai yang pernah dengan program detox shaklee, wawa pernah kongsikan di fanpage @Vitaminwawa2u Hq. Bagaimana anda ingin hilang berat badan dengan mudah? Jangan tak percaya, ramai sudah yang telah membuktikan berat turun selepas join program detox shaklee.

Puan Aeinna salah seorang yang sertai program ini. Jom ikuti, apa yang Aeinna buat untuk dapatkan berat yang ideal. 

Sunday, 24 July 2016

Vitamin Shaklee Nutrisi Terbaik Untuk Diri Dan Keluarga

Assalamualaikum wbt,

Healthy Nutrition

Shell Out The Best Kuala Terengganu Di Esta'dio Coffee & Bistro

Assalamualaikum wbt,

Semalam, lepas habis kerja wawa ajak husband ke Kuala Terengganu. Melalui jalan Paka-Dungun- Kuala Terengganu ambil masa lebih kurang 1 jam setengah ke 2 jam. Kalau nak cepat sampai boleh lalu ikut highway LPT. Memandangkan dah kena tol rm12++ ,lebih baik kami buat isi minyak. Hihi

Sampai jam 8 lebih dah sana, singgah kejap di Mydin Mall. Itulah sahaja yang ada di Kuala Terengganu, suami dah mengomel. Sejak-sejak tinggal kat Manjung ni, habis dia duk bandingkan sini dengan sana. Haha. Wawa cuma cakap, mungkin kerajaan belum cukup dana nak bina AEON, the stor, mall besar-besar dan banyak lagi la tempat shopping yang ada. Wawa ok je tak ada semua tu, sebab bukan kali shopping pun, bukan juga kali jalan. Hihi

Lepas pusing dalam mydin kejap, kami keluar beli ais cream 1 kon, makan sama-sama. Acah-acah sweet gitu.  Hehe

Resepi Mee Kari Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt,

Hari wawa nak share resepi mee kari dari utara. Mudah saja caranya, campak-campak je dah siap. Hihi

Saturday, 23 July 2016

Fokus Dengan Apa Yang Kita Buat

Assalamualaikum wbt,


Wordless of the day. 

Faham ke? Apa yang terlintas di fikiran bila tengok gambar ni? 

Syukurlah Kita Masih Hidup

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, terima kasih Allah masih panjangkan usia ini, izinkan kita bernafas lagi. Jadikan usia ini ibadah kepadaMu ya Allah. Ya Allah, panjangkan usia ini dalam iman. 

Inilah nikmat paling besar dalam hidup kita. Malamnya kita tidur, siang belum tentu kita bangun. Ucaplah syukur, bila kita masih lagi sedar di waktu pagi. Ada orang, sedar mereka dari tidur tubuh ya sudah kaku tidak bernafas. Allahurabbi, semoga Allah panjangkan usia ini supaya menjadi hambaNya yang bertaqwa.

Alhamdulillah, awal pagi ni wawa nak pergi jemput husband yang baru sampai dari Perak. Hidup berjauhan ni mengajar wawa erti rindu. Rasanya baru minggu lepas husband balik, baru je pergi dah whatsapp tanya bila nak balik. Tup tup pagi ni dah sampai. Hihi

Salam subuh sahabat & selamat pagi.")

Friday, 22 July 2016

Gambar Perodua Bezza Terbaru

Assalamualaikum wbt,

Berita tadi wawa sempat lihat perodua melancarkan kereta terbaru keluaran syarikat tempatan, iaitu Perodua Bezza.

Model terbaharu Sedan Cekap Tenaga (EEV) pertama iaitu Perodua Bezza di semua pameran seluruh negara bermula pada hari Sabtu 16 Julai 2016.

Sangat cantik dan moden model kereta ini. Paling best minyak yang menjimatkan.

Gambar 


Tahniah 100K Pageview Blog Wawa

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, hari ini tercipta sejarah untuk wawa. Blog picisan yang bermula pada 18 March 2014 dan kini masuk tahun ke-3 usia blog wawa sudah cecah pageview 100,000 . 

Terima Kasih Nuffnang 10 CPUV On Going

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, terima kasih nuffnang masih sudi membiarkan iklan anda menari-nari di blog picisan wawa ini.

Setelah beberapa lama anda menyepikan diri, kini muncul lagi. Hihi


Buat sahabat, rajin-rajin klik iklan tu ye. Nanti wawa klik juga untuk anda. Drop comment jika dah klik tau. 😊

Kenapa Jangan Berkunjung Ke Rumah Orang Ketika Demam

Assalamualaikum wbt,

Sahabat wawa luahkan rasa, katanya "susah orang nak faham, nak lakukan. Jika anak atau ahli keluarga demam masih juga nak berkunjung ke rumah orang, saudara mara, sahabat handai atau jiran tetangga." 

Saya letih, seminggu anaknya demam masuk wad. Baru 2 hari pulang ke rumah, anaknya juga beransur sihat. Datang pula ipar duai dengan anaknya yang demam. Alih2, anak yang sihat kembali sakit. Baru nak berehat, anaknya sakit lagi. 

Alhamdulillah, ujian Allah buat sahabat wawa. Walau apa pun yang datang, trrimalah dengan redha kerana Allah datangkan ujian pada hambaNya dengan kasih sayang. Betul ke betul?

Keperluan Vitamin C Wanita Dan Lelaki

Assalamualaikum wbt,


#InfoKesihatan

Seorang wanita perlukan sekurang2nya 95mg vitamin c setiap hari berbanding lelaki hanya 75mg sahaja. 
Tahukah anda? Vitamin C atau ascorbic acid merupakan salah satu nutrisi yang sangat efektif dan selamat pada badan kita. Ia berfungsi menghasilkan collagen dan menguatkan otot badan.

Badan kita tak dapat generate vitamin c sendiri tau. Sebab itu kita perlu makan vitamin c setiap hari samada melalui pemakanan buah-buahan atau supplemen.

Faham ke? Wawa tak suka sangat makan orange, jadi wawa ambil 2 biji vitamin c shaklee setiap hari untuk bantu bina collagen.hihi

#JutawanWawa

Thursday, 21 July 2016

KISAH TONIK AJAIB VIVIX

Assalamualaikum wbt,

|| KISAH TONIC AJAIB VIVIX ||

Testimoni Stabilkan Tekanan Darah Rendah Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Entry sebelum ini wawa kongsikan simpton tekanan darah rendah. Boleh baca di SINI untuk kenal pasti adalah anda punyai tekanan darah rendah.

Menjawab soalan Huda, bolehkah Vivix di minum oleh orang yang mempunyai tekanan darah rendah?

Ya, jawapannya  boleh.

Merujuk kepada entry sebelum ini, Dr Ismail menjelaskan bahawa tekanan darah rendah terjadi seperti situasi di bawah :

Wednesday, 20 July 2016

Simpton Tekanan Darah Rendah

Assalamualaikum wbt,

Dalam family wawa, boleh katakan ramai yang mempunyai tekanan darah rendah. Mak, kakak, adik dan wawa juga kadang-kadang kena darah rendah juga. 
Dan dikalangan kawan-kawan pun ramai juga. Macam mana nak kenal pasti kita ada darah rendah? 

Tekanan darah rendah

Bacaan tekanan darah.

Cara Mudah Sujud Syukur

Assalamualaikum wbt,

Mungkin ramai dah tahu macam mana cara untuk buat sujud syukur. Kita di galakkan melakukan sujud syukur apabila mendapat nikmat besar. Boleh juga dilakukan pada bila-bila masa.

Vivix Perlahankan Proses Penuaan

Assalamualaikum wbt,

Semua orang melalui proses penuaan, kita tak mampu menyekat diri kita dari menjadi tua. Sebab Allah dah jadikan setiap dari manusia ini melalui peringkat bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa dan tua. 

Namun, lumrah manusia berkeinginan untuk kekal muda. Ya, kita tak boleh menyekat diri kita jadi tua tetapi kita boleh MEMPERLAHANKAN proses penuaan diri. 

Nak tahu macam mana? Rahsia Kak Hani, walau di usia 40++ pun masih nampak macam  umur 30an. 

Zikir Harian Imam Al-Ghazali

Assalamualaikum wbt,


Zikir Harian Imam Al-Ghazali.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...