Thursday, 14 July 2016

Betul Ke Kena Tukar Kad Atm Maybank?

Assalamualaikum wbt,

Petang ni kak wawa dapat whatsapp dari kawan-kawan yang mengatakan kena tukar kad atm maybank yang chery tu. Betul ke?



Assalamualaikum & Good Morning.. 

Sy *Rahimah* bg pihak MAYBANK, ingin sampaikan 1 info.. Card ATM semua bank (bdsarkan Bank Negara) perlu di tukar kpd PAYWAVE or MyDEBIT . So Maybank ada send sms kpd semua Pemegang Akaun Maybank tapi tak pasti siapa yg dpt atau tidak. Sesiapa ada Akaun Maybank blh la ambil langkah utk buat penukaran Card ATM anda. Dateline utk tukar card baru adalah 31 July 2016. Slps tempoh tersebut, card skrg xblh digunakan pd ATM mesin. Cas penukaran card TIDAK dikenakan. Segera ke Cawangan berhampiran.  "Rules from Bank Negara". Blh call cust service kami ditalian 1300886688 utk sebarang pertanyaan. Harap Maklum.

share pd semua group


*RM0.00 MBB: SILA TUKAR KAD DEBIT ANDA KEPADA KAD BAHARU BERCIRI PIN SECARA PERCUMA DI CAWANGAN MAYBANK BERHAMPIRAN ANDA HARI INI. TERIMA KASIH.*


Kad yg lama lambang buah ceri tu kad debit. Skrg nak tukar kpd myDebit

Slps 31/7 kena chrge rm12 utk tukar kad

10 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Kalau x silap sayalah, tukar bila kad tamat tempoh je.. kalau belum tamat tak payah tukar..

Diana Rashid said...

minggu depan kena tukar la nampaknya...apa beza kad debit dengan mydebit tu yea/??

Insyirah Rusdina said...

Betul ke mesej tu

Siqah Hussin said...

Dapat juga mesej maybank.. Tapi tak pergi lagi ke maybank. Kena tukar lah untuk kemudahan sekarang. Semua kad ada payWave dah..

Siti Nur Hidayah said...

Tak perlu tukar. Berita palsu. Bole rujuk dlm m2u

Siti Nur Hidayah said...

Tak perlu tukar. Berita palsu. Bole rujuk dlm m2u

khai said...

Kad tu sebenarnya trikh tamat tukar 31 Dis 2016.. Gila ka apa nak buat kejutan mengejut suh tukar bulan 7 juga.. DAn tak silap saya kalau sebelum 31 Dis free tukar, selepas tarikh tu kena bayar RM12.. Dapt info dari group wassap.. ada kawan dia tanya sendiri.. saya dah tukar dah..nak sure gi je sendiri kat bank cakap nak tukar kad, kejap je diorang buat... ( Kalau tak ramai orang la) hehe

NAD RUZAI said...

Baru lepas call maybank careline, mmg semua pemegang kat ATM maybank kena tukar sebelum 31 Disember 2016 secara percuma .

Puan Wawa said...

Tq for info Nad..")

rubiah kadir said...

belum tukar lagi kak wawa..dah p bank ri isnin lepas, tapi sistem problem..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...