Search This Blog

Thursday, 4 August 2016

Set Skincare Enfuselle Shaklee Untuk Kulit Sensitif, Berminyak &Berjerawat

Assalamualaikum wbt,

Selain Set Skincare Nutriwhite untuk normal skin, shaklee juga memperkenalkan Set Skincare Enfuselle untuk kulit senditif. Ramai yang bertanya wawa, apakah set skincare yang sesuai untuk kulit yang bermasalah seperti kulit sensitif, berminyak dan berjerawat. Jawapannya ada di bawah ini. hehe

MASALAH KULIT BERJERAWAT





1.  Hydrating Cleansing Lotion 

Langkah pertama , anda perlu mencuci muka dengan Hydrating Cleansing Lotion  yang bertindak sebagai
pencuci muka dan juga leher. Pencuci inu juga dapat membunag segala kotoran dan bahan make up tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit seperti di tepi hidung kita . Selain itu, ia dapat memberikan tona kulit yang sekata dan pH yang stabil.

CARA GUNA :-

Ambil sedikit di tapak tangan anda dan titiskan air, dan urut-urutkan di muka dan leher kemudian bilas dengan air bersih serta lap kain khas untuk muka.
  



 2. Hydrating Toner

Kebiasaannya toner Shaklee bertujuan melembapkan kulit dan menyegarkan kembali agar nampak fresh

 CARA GUNA : -

Seeloknya anda hanya perlu menggunakan jari jemari anda untuk menyapu toner di muka anda. Ia lebih berkesan daripada menggunakan kapas muka. Tunggu toner itu kering. kemudian tepuk jari jemari anda perlahan-lahan di muka.
Ini bertujuan untuk memberi serapan kepada toner itu meresap ke dalam kulit muka anda.


3. Hydrating Moisturizer 

 Moisturizer memberikan kelembapan sehingga 24 jam . Ia nya tidak berminyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan juga keanjalan kulit dengan segera.


CARA GUNA :-

Guna selepas menyapu toner tadi, Moisturizer ini disapu perlahan-lahan di seluruh muka dan leher dan sesuai dipakai pagi dan malam.

4.Eye Treatment 

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara dan mampu Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus 


CARA GUNA : -

 Sapu sedikit Eye Treatment di kulit bawah kedua-dua mata. Seeloknya lakukan sebelum tidur tak perlu letak timun atau tomato.



 * MASALAH KULIT TERLALU KERING




1.  Hydrating Cleansing Lotion 

Langkah pertama , anda perlu mencuci muka dengan Hydrating Cleansing Lotion  yang bertindak sebagai
pencuci muka dan juga leher. Pencuci inu juga dapat membunag segala kotoran dan bahan make up tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit seperti di tepi hidung kita . Selain itu, ia dapat memberikan tona kulit yang sekata dan pH yang stabil.

CARA GUNA :-

Ambil sedikit di tapak tangan anda dan titiskan air, dan urut-urutkan di muka dan leher kemudian bilas dengan air bersih serta lap kain khas untuk muka.
  


 2. Hydrating Toner

Kebiasaannya toner Shaklee bertujuan melembapkan kulit dan menyegarkan kembali agar nampak fresh

 CARA GUNA : -

Seeloknya anda hanya perlu menggunakan jari jemari anda untuk menyapu toner di muka anda. Ia lebih berkesan daripada menggunakan kapas muka. Tunggu toner itu kering. kemudian tepuk jari jemari anda perlahan-lahan di muka.
Ini bertujuan untuk memberi serapan kepada toner itu meresap ke dalam kulit muka anda.


3. Hydrating Moisturizer 

 Moisturizer memberikan kelembapan sehingga 24 jam . Ia nya tidak berminyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan juga keanjalan kulit dengan segera.


CARA GUNA :-

Guna selepas menyapu toner tadi, Moisturizer ini disapu perlahan-lahan di seluruh muka dan leher dan sesuai dipakai pagi dan malam.




MASALAH KULIT BERMINYAK




1. Purifying Cleansing Gel


Gel berbusa / berbuih bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan2 khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut. 
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yg seimbang
  • Hipoalergenik 

 CARA GUNA:- 

 Anda perlu calitkan sedikit sahaja gel tersebut di tapak tangan anda, kemudian campurkan dengan air bersih  dan gosok-gosok sehingga berbuih dan terus ratakan kesluruh muka anda perlahan-lahan jangan sampai terkena mata yer!

2.Purifying Toner

Purifying toner ni ada 3 tindakan untuk menghentikan kerosakan pro oksida pada kulit. Purifying toner ni merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal dan sudah ramai yang berjaya mendapatkan kulit yang cantik semula!
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip. Betul tu! Sebab kalau kita lihat air di rumah kita bukan bersih mana dan rumah eja ni selalu saja kuning .Cuba anda buka apabila lama tak digunakan selepas balik kampung seminggu. Airnya berkaratkan? So, cuba bayangkan air tu la yang kita gunakan untuk mencuci muka. Kalau ada penapis air lain cerita. Kalau takde, gunalah Enfuselle! 
  • pH yg seimbang jangan bimbang, semua kulit boleh asalkan tau masalah apa yang dialami oleh kulit anda
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang2 besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik 
CARA GUNA : -

Selepas anda mencuci muka anda dengan Purifying Cleansing Gel, bilas muka dengan air bersih . Then, titiskan Purifying Toner ke atas kapas muka dan sapu ke seluruh muka dan leher. Ia akan memberikan anda segar dan merangsang kulit anda sebagai persediaan sebelum rawatan.


3.Balancing moisturizer


Formula yang simple dan dapat melembapkan kulit. Kelembapan kulit akan seimbang dengan penggunaan balancing moisturizer ini. Ianya tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah, bertindak dengan membekalkan kelembapan segera pada kulit anda supaya lebih asli dan tidak berminyak. ( eewww..gelikan nak guna yang berminyak-minyak ni?? )

Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis2 halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik 
CARA GUNA :-


Kemudian calit sedikit Balancing moisturizersupaya kulit kekal menjadi lembap dan segar berpanjangan




4.Eye Treatment 

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara dan mampu Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus 


CARA GUNA : -

Sapu sedikit Eye Treatment di bawah mata dan selepas itu, anda ingin memakai bedak compact atau bedak biasa saje pun boleh.tiada masalah.


SIAP!!

MASALAH LINGKARAN GELAP BAWAH MATA ( Eye Bag )




Krim ini bagus bagi mereka yang eye bag macam eja ni! hehehe..tapi eja memang dah ada keluar dari perut ibu cuma bila tak cukup tidur mulalah akan jadi mata PANDA!

Eye treatment ni sama je macam dalam set enfuselle untuk kulit berminyak tu ye ,So, kalau anda dah beli set untuk kulit berminyak, tidak perlulah beli lagi , kan jimat??terpulanglah mungkin anda mahu jadikan stok if travel ke mana-mana...
Garis2 halus dan kedutan akan tidak ketara / semakin pudar , kalau kita guna eye treatment ni secara konsisten. Disamping itu, ia dapat menghilangkan sembap bawah mata & sesuai mereka yang selalu pakai kanta lekap( mata rabun , mata kucing ke boleh sapu di bawah kulit mata ) dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu
  • 209% pengurangan garis2 halus pada kulit dalam masa 8 minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu
  • Tona kulit yg kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti penuaan dan vitamin c memberikan faedah yg ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar2 oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap
CARA GUNA :-

 Sapu sedikit Eye Treatment di kulit bawah kedua-dua mata. Seeloknya lakukan sebelum tidur tak perlu letak timun atau tomato. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...