Search This Blog

Thursday, 24 November 2016

The Beauty of vivix

Assalamualaikum wbt,

Setiap kali tengok botol vivix, wawa pasti jatuh cinta. Warnanya yang menarik, buat kita rasa tak nak miss minum. Tambahan pula, vivix memberi kesan muda 25 tahun dari usia dan panjang usia. Best kan.

Jom lihat gambar cantik di bawah ni..☺

Vivix Benefits

Assalamualaikum wbt,

Sunday, 20 November 2016

27 Manfaat Join Bisnes Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, lately ni ramai betul pm wawa tanya camna nak join bisnes shaklee. Seronok tengok wawa duk update pasal bisnes shaklee. Ye la, walaupun kerja 6.30 pagi sampai 7.30 malam, tetap ada waktu buat bisnes.

Depa duk tanya, bila wawa pergi pos barang? Ada ke masa? 😄 Haa, jangan tak tahu semuanya ditanggung beres. Walaupun masa bekerja wawa full, tapi urusan postage, order semuanya wawa buat secara online. Since, wawa dah memang kerja full time, shaklee is the best bisnes untuk wawa.😍

Saturday, 19 November 2016

Bahan-Bahan Terbaik Dalam Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Hai korang, selamat petang. Nak tahu tak apa bahan yang terkandung dalam Collagen Power shaklee. Kat bawah ni wawa listkan.

Atasi Moody Anda Dengan Vitamin B Complex

Assalamualaikum wbt,

Pengalaman di tempat baru, tidak seperti yang kita rancang, kita bayangkan. Sebelum datang, wawa cuba bayangkan tempat baru is super awesome, best, good, anything will ok dan semuanya best-best je.

Bestnya, it was very different. hihi. Kita kena mempositifkan diri, jadi wawa cuba positifkan perkataan dan ayat wawa ehh. Ye la, wawa suka bayangkan semuanya gonna smooth, kawan baik-baik, bos baik-baik dan semualah baik-baik. Minggu pertama, wawa macam orang asing dengan staff senior. Dieorang sangat mengamalkan seniority. Berbeza sangat culture 'mereka2' yang agak lama sikit dari wawa. Jika nak dibandingkan dengan ofis lama, dieorang macam kurang matang.

Awal-awal agak stress juga melayan perangai kebudakkan depa ni. Tambah stress bila bekalan vitamin B complex wawa dah habis. Hehehe.. Alhamdulillah, hari ni dah dapat bekalan Bcomplex, kita telan banyak-banyak la hari ini. hihi

Friday, 18 November 2016

Kenapa Shaklee Tiada DI Kedai-Kedai Fizikal

Assalamualaikum wbt,

Perasan tak, produk shaklee tiada di pasaran fizikal sperti farmasi, kedai-kedai toko jamu, mall, supermarket dan sebagainya. 

Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kenapa shaklee tiada di kedai-kedai jamu, farmasi, mall dan sebagainya. Ini kerana tertakluk kepada peraturan shaklee sendiri. Jika ada mana-mana pihak yang melanggar peraturan ini, tindakan termination member akan dikenakan serta merta.

Inilah istimewanya perniagaan produk shaklee. kerana penjualan hanya dilakukan  oleh shaklee independent distributor yang berdaftar secara sah sahaja. Jika anda ternampak mereka-mereka yang menjual di kedai-kedai fizikal dan farmasi, mereka sebenarnya telah melanggar peraturan yang telah diletakkan oleh pihak Shaklee.

Wednesday, 16 November 2016

Himpunan Testimoni Cream Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Cream herbal blend memang terlajak laris. Restok je habis, asal habis je restok. Ye lah, masing-masing grab 2 tube. Kena sorok untuk tuan empunya diri, kalau tak tak menyempat .hehe

Alhamdulillah, suka sangat wawa bila customer gembira dan enjoy menggunakan cream herbal blend shaklee ini. Cream ini boleh digunakan pada semua golongan dari bayi sehingga dewasa.

Beberapa testimoni wawa nak share dengan korang.

Tuesday, 15 November 2016

3 Tips Mulakan Perniagaan Di Instagram

Assalamualaikum wbt,

3 tips mulakan perniagaan di instagram oleh Farid Mokhtar. Salah seorang marketer online. Peniaga baru tumbuh umpama cendawan selepas hujan, beratus ribu peniaga yang menggunakan instagram. Apakah kelainan yang kita boleh tonjolkan adalah dengan menjadi peniaga yang lain dari yang lain.

3 tips dibawah ini adalah asas untuk menjadi berbeza dari mereka.

Fadhilat Istighfar Setiap Hari

Assalamualaikum wbt,

Setiap hari kita tidak terlepas melakukan dosa, namun Allah itu Maha Baik. Memberi peluang untuk kita bertaubat sepanjang masa. Dalam Surah An-Nasr ayat 3 Allah menyebut,


Maka ucapkanlah tasbih dengan memuji Tuhanmu dan mintalah ampun kepadaNya, sesungguhnya Dia amat menerima taubat. (Surah An-Nasr: 3)
 Allah telah berfirman, “Wahai hamba-hambaKu, setiap kalian pasti berdosa kecuali yang Aku jaga. Maka beristighfarlah kalian kepadaKu, nescaya kalian Aku ampuni. Dan barangsiapa yang meyakini bahawa Aku punya kemampuan untuk mengampuni dosa-dosanya, maka Aku akan mengampuninya dan Aku tidak peduli (beberapa banyak dosanya).”
 Riwayat Ibnu Majah, TirmidziAyuh sahabat, kita perbanyakkan istighfar meminta ampun pada Allah swt.

Bahan-Bahan Yang Terkandung Dalam Cream Herbal Blend

Assalamualaikum wbt,

Hari-hari wawa guna cream ni, tapi tak pernah lagi wawa share bahan-bahan yang terkandung dalam cream no 1 shaklee. 

–> Apa kelebihan setiap bahan dalam cream Herbal Blend Multi-Purpose ini?
krim herbal blend

Monday, 14 November 2016

Set Subur Hidupkan Harapan Miliki Anak

Assalamualaikum wbt,


Ramai ibu-ibu sedang berusaha dan menanti miliki cahaya mata. Begitu juga kak wawa. Sentiasa amalkan doakan supaya Allah kurniakan zuriat yang hebat, soleh, solehah, hafiz dan hafizah.
 

Selain mengamalkan doa, tubuh kita juga perlu bersedia untuk menerima orang baru dalam perut. Betul ke betul? Jadi, pengambilan supplemen untuk kesuburan dan kekuatan rahim kita amat perlu. 


Dibawah ini wawa kongsikan fungsi untuk setiap vitamin yang diperlukan oleh bakal-bakal ibu dan ayah.


Kredit fb Kak Tizz

Sunday, 13 November 2016

Who is Baby Forrest Shaklee?

Assalamualaikum wbt,



Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

Wednesday, 9 November 2016

10 Hari Menjadi Warga Johor

Assalamualaikum wbt,


Hai orang Johor, nice to meet you. Hihi

Lamakan wawa tak bersiaran, almaklumlah banyak sangat nak cerita tapi kekangan masa dan keterbatasan tempat buat wawa tak terupdate.


Actually, wawa dah 10 hari mula bekerja di negeri JDT ni. Dah selamat pergi ke City Square pun. 

Nak tahu wawa kerja kat mana? Di Pengerang Johor. Sempadan Singapura kan. 



Ni housemate wawa. Kami duk celebrate  birthday akak tudung kuning tu dekat season.

Ok, kita jumpa lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...