Saturday, 23 April 2016

Design Kematian Kita

Assalamualaikum wbt,

Apa maksud "Design Kematian Kita"? Siapa boleh jawab? 

Kita selalu menulis target impian, namun kita lupa bagaiman menulis design kematian sendiri.

Design kematian bermaksud melakar / mereka kematian sendiri. Bagaimana kita nak mati. Pernah tak kita fikir? Apa yang kita nak capai selepas mati. Pernah tak kita tanya diri? 

Selepas wawa join kelas bisnes, sifu wawa sharing tentang ni. Baru wawa terfikir, umur dah 30 tahun. Lagi berapa tahun kita ada? Katalah kita target umur kita meninggal 60 tahun. Lagi berbaki 30 tahun untuk kita lakarkan apa bekalan yang kita nak bawa.

Baki 30 tahun inilah untuk kita buat amal, nak bantu tambah nilai orang lain, nak sedekah banyak-banyak, nak buat amal kebaikan banyak-banyak, nak berubah jadi baik, nak mengaji banyak-banyak, nak puasa banyak-banyak, nak solat taubat, solat tak mau tinggal.

Waktu inilah, yang masih berbaki. Allahuakbar, subhanallah, sebelum ni tak nampak. Sekarang, cuba renung diri balik. Apa dah aku lakukan selama hidup atas dunia ni. Cukup tak amalan kalau Allah ambil nyawa kita tiba-tiba?

Ayuh kawan, sebelum terlambat.

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016

Bulan April bakal berakhir, bloglist untuk March & April akan di gantikan dengan bloglist baru untuk bulan Mei & Jun. Berminat untuk masuk bloglist blog sihatimerahjambu ni, boleh sertai segmen ini. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 28 APRIL 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 




Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Mulakan Hari Kita Dengan Senyuman

Assalamualaikum wbt, 

Hai semua, apa khabar? Wawa doakan semuanya sihat-sihat belaka.")

Senyum, pasti membawa mood korang happy sepanjang hari.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...