Search This Blog

Monday, 25 April 2016

Makan Vitamin C Hilang Ulser ?

Assalamualaikum wbt,


Sekali kena ulser lebih 5 biji, semua ruang mulut nak ada. Lidah satu, bibir 3, hujung gigi 1, Allahurabbi, sampai kering-kering bibir sebab tak leh nak minum air. Macam mana nak minum, tersentuh lidah pun dah rasa macam berasap telinga menahan sakit.

Allahurabbi, itulah pengalaman ayah wawa yang kerap kali kena ulser. Seingat wawa dari sekolah rendah, sampai besar ayah wawa selalu kena ulser. Kecian pun ada, sampai kami takut kalau nak bergaduh adik beradik. Lebih-lebih lagi waktu makan, lagi cepat ayah wawa naik angin. Ye la, tahan sakit lagi, dengar anak-anak gaduh pula. Berasap laa kan. Hihi

Selepas wawa hadiahkan vitamin c setahun yang lalu, tiada lagi masalah ulser pada ayah wawa. Ayah wawa pun perasan dah lama ulser tak naik. Makan pun laju sekarang, dah makin ke depan perut ayah wawa. ^_^

Alhamdulillah, dengan izin Allah bebaskan ulser dari ayah wawa.

Kenapa Orang Eropah Suka Minum Wine?

Assalamualaikum wbt,

Kenapa Orang Eropah SUka Minum Wine? Pernah tak terfikir? Dulu wawa fikir sebab mungkin dieorang bukan islam, jadi wine adalah normal bagi dieorang. Rupa-rupanya wawa silap, sebenarnya mereka minum wine merah adalah untuk dapatkan kulit awet muda dan sihat.


Berdasarkan apa yang wawa baca, 

As red wine is intrinsic to their diet, it was soon discovered that the compound resveratrol was found in unusally high concentrations in much of the red wine commonly consumed in these regions!  Trans - Resveratrol: A Magical Elixir of Eternal Youth?
Scientists first tested their hypothesis on the humble yeast, and it was found that their life expectancy was increased by upwards of 70%. Though human studies have yet to be completed in this area, research with lower order species has thus far been compelling.The scientific community waited with baited breath until a study was released in late 2006 by the Harvard Medical School finding that resveratrol was also found to extend the life of mice by an average of 30% - and this was with mice that were middle aged to begin with! Again, one should not make such assumptions that Resveratrol will work the same with humans until the appropriate scientific studies are finalized.  Resveratrol improves health and survival of mice on a high-calorie diet

Berdasarkan apa yang wawa baca, red wine mengandungi resveratrol yang membantu meningkatkan tahap kesihatan dan keupayaan menjadi awet muda kepada peminum. Namun, ia adalah haram bagi orang muslim dan menjadi kesukaan bagi non muslim.

Tahukah anda, 1 sudu teh Vivix shaklee bersamaan kandungan resveratrol yang terdapat dalam l00 gelas wine merah. Bayangkan, jika orang eropah minum wine merah setiap hari pun awet muda, macam mana pula kita yang mengamalkan 1 sudu Vivix shaklee sehari?  100 kali AWET MUDA.")

Ingin jadi awet muda? +0199966576

Segmen Tonton Uk20 Free Gift

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/04/segmen-tonton-uk20-free-gift.html


  Uk20 adalah Animasi pendek yang bercorak komedi untuk hiburan semata-mata.Uk20 kali ini mempersembahkan 'free gift".Sinopsis :Ucing telah di beri Free Gift berupa iphone dari Orang yang tidak di kenali,adakah betul itu iphone .? dan apakah balasan Free Gift Ucing kepada Orang tersebut.? Anda akan menonton Animasi Free Gift setelah tamat Segmen ini.



 Dengan itu Saya minta Anda Support untuk Animasi ini.Syarat-syarat adalah mudah :



1) Follow Blog Ucing Kadayan,Google + atau Facebook Ucing.

2) Buat Tajuk Post "Segmen Tonton Uk20 Free Gift"

3) Copy semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.Tag Rakan Anda.

4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen Disini.

5) Tamat Segmen 29-4-2016.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Uk20 Free Gift Sebagai Supporters.

Puan Jacky Bebas Dari Tonsilitis Dengan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Pengalaman Puan Jacky yang mengalami tonsil sejak dari bangku sekolah. Allahu, wawa antara yang mempunyai masalah tonsil. Apa yang wawa buat? Dengan mengamalkan vitamin c shaklee setiap hari. Alhamdulillah, wawa dah jarang demam.

Jom ikuti pengalaman Puan Jacky.

Positif Awal Pagi

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, wawa doakan  semua yang singgah dan baca blog wawa ini di kurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa. Amin InsyaAllah.

Positif di awal pagi mempengaruhi kehidupan kita seharian. Betul ke betul? 

Cuba bangun pagi, ucap alhamdulillah dan senyum pada diri. Katakan, hari ini semua yang baik-baik saja berlaku pada kita.

InsyaAllah, mood hari ini PASTI baik-baik saja.

Katakan pada diri, Aku Luar Biasa Hebat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...