Search This Blog

Friday, 27 May 2016

Sedeqah Penenang Jiwa

Assalamualaikum wbt,

Allahurabbi, wawa tak pernah rasa setenang hari ini. Suku dari gaji, wawa serahkan pada mak dan ayah. Bukan tak pernah bagi tapi tak sebanyak hari ini.

Bukan banyak pun, kalau nak di bandingkan sebelum kahwin wawa bagi half gaji wawa pada mak ayah. Sejak berkahwin, tanggungan jadi sedikit besar sebab kami beli tanah secara cash. Jadi elaun kat mak ayah tercut separuh, buatkan hati ni rasa gundah.

Husband wawa jenis suka beli tanah, tapi tak suka buat loan bank. Alhamdulillah, 2 tahun usia perkahwinan, Allah izinkan kami membeli 3 lot tanah kosong. 1 lot cash dan 2 lot lagi bayaran half bersama perjanjian selepas selesai pertukaran nama. Dalam perancangan untuk membina rumah sendiri dan rumah sewa. Kesemuanya kami beli tanpa buat loan bank. Bagi hubby wawa, tak nak tanggung hutang dalam masa yang lama.

PROGRAM INFAQ RAMADHAN (16/5 /2016- 2/6 /2016)

Assalamualaikum & salam jumaat dearies,

Bloglist Ramadan 1437H Oleh Hasrul Hassan

Assalamualaikum wbt,


Kenal tak blog siapa ni? Confirm laa korang kenal kan, blogger femes emes di Malaysia.
Hari ni wawa nak join bloglist Ramadan 1437H oleh Hasrul Hassan. Sempena nak join, ada la syarat pengeras sikit. hihi. Alhamdulillah, done semua.

Kenapa wawa suka follow blog Hasrul Hassan, kerana wawa suka baca tips tentang SEO untuk naikkan traffik blog, berada di carian google dan ada juga tips untuk keibubapaan di mana wawa baca sebagai persediaan menjadi seorang ibu nanti.

Uniknya blog HH ni, bila kita masuk je macam blog informatif penuh dengan maklumat. Patutlah sentiasa ada depan page untuk carian google selalu kan. 

Last sekali, wawa nak rasa tempias femes HH juga. Ye la, tengok pageview dan online semasa beribu-ribu. Wawa pun nak rasa juga macam tu. hihi

Selamat Maju Jaya HH..")

Salam Jumaat Dari Wawa

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sarapan apa hari ni? Wawa doakan semoga Allah permudahkan jalan ibadah kita hari ini.

Akibat Gadget Follower Blogspot Bermasalah

Assalamualaikum wbt,

Wawa tak perasan gadget follower blogspot wawa jadi error dah lama, sampaikan ada sahabat blogger juga yang bagitau baru wawa perasan. Masih belum lagi jumpa solusi terbaik. Mungkin sebab wawa kurang ilmu tentang ini. Siapa yang ada masalah seperti wawa? Lihat gambar di bawah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...