Search This Blog

Tuesday, 12 July 2016

Kek Pisang Sedap Dan Mudah Buah Hati Kesayangan

Assalamualaikum wbt,

Petang tadi wawa pulang kerja, sampai je rumah, mak terus request nak makan kek pisang. Wawa tanya mak, tahu ke macam mana nak buat? Sebab wawa tak pernah buat ni, mak cakap tak tahu.

Tetiba teringat kat en google, terus cari resepi Kek Pisang mudah. Alhamdulillah, jumpa resepi kak Azie Chicken kat SINI

Follow satu-satu, cuma wawa buat manual tak guna mixer. Lambat sikit proses membuatnya. Hihi

Tak sempat ambil gambar ketika proses buat kek pisang ni. Bila dah siap baru ambil. 

Kuih Sarang Semut Dan Biskut Dahlia Di Hari Raya

Assalamualaikum wbt,

2 jenis kuih ini adalah yang sempat wawa buat iaitu biskut dahlia dan sarang semut. Gigih wawa print lebih 6 jenis resepi kat ofis sebab semangat nak buat kuih raya tahun ni. Hihi

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat sebab dapat buat juga walaupun 2 jenis kuih ini. Padahal bahan-bahan masih penuh yang belum di usik. Takpe, kita pelan-pelan kayuh. Buat sikit-sikit barulah tak muntah mengadap kuih raya je. Hihi

Jom tengok hasil air tangan wawa dan adik-adik. Time bakar elok je dorang tinggal wawa sorang-sorang. Alih-alih ajak hubby sekali tolong bakar. ^_^

Simpton batu Karang Dalam Hempedu

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengan batu karang dalam hempedu? First time wawa dengar, sebelum ini biasa kita dengar batu karang dalam pundi kencing. Dan biasanya golongan lelaki yang lebih familiar dengan penyakit ini. Namun, dewasa ini golongan wanita juga tidak terkecuali. Tambahan pula customer wawa pun ada yang di diagnosis punyai penyakit batu karang dalam hempedu ini.

Jom ketahui lebih lanjut mengenai penyakit batu karang dalam hempedu. Petikan Sumber di SINI.

SIMPTOM BATU DALAM HEMPEDU

Bagaimana nak tau samada anda ada batu dalam hempedu atau tak? Biasanya memang tak ada simptom yang khusus, tapi, kalau kena simptom berikut, elok la pergi check. Atau saja buat routine medical check-up pun boleh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...