Search This Blog

Sunday, 25 December 2016

Sentiasa Positif Membahagiakan Jiwa

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uollss.😄

Alhamdulillah, wawa selamat sampai di kampung halaman selepas 6 jam bermusafir dengan suami & adik. 

Apa khabar sahabat? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat, dimudahkan urusan dan menjadi kaya dan berjaya dunia akhirat. 

Terjumpa kata2 yang positif pagi ni. Kenapa pentingnya kita hidup lebih positif. 

Jangan guna bahasa salah. Kak nora notice ramai yg suka guna bahasa salah bila ada masalah. Sebab tu masalah makin bertambah.
.
.
.
Contohnya susah, stress, letih, sedih. Ini antara perkataan yg akan melemahkan energy. Kak nora akan automatic delete any comments yg ada perkataan negatif gini and most of the time akan unfriend je orang tu. Amboi sampai nak unfriend? Bukan. Sebab once u terasa negatif baca komen or status orang, cepat2 la delete sebab benda tu akan effect energy kita. Bad vibes ni sgt bahaya. Tak caya? Kak nora dulu negatif gila dik. Dekat mulut ni sentiasa ckp susah, stress, tak best semua yg negatif. Lepastu hidup jadi miserable. So I decided to change.
.
.
.

Aku boleh. Senang je ni. Sekejap lagi setel la ni. Best nya! Seronok kan jadi kaya? Yes aku kaya. Aku nak jadi kaya sebab nak tolong family, nak happy kan anak2, nak pegi umrah, nak sedekah banyak lagi, nak besarkan bisnes bagi peluang kerja pada ramai orang lagi, nak bagi sumbangan pada sekolah tahfiz, anak2 yatim, orang susah, nak tolong lg ramai orang. Paling penting aku nak jadi kaya sebab aku nak ada banyak masa dgn Allah, dengan family, dgn orang2 yg aku sayang. Sebab bila aku kaya, aku dah tak perlu fikir pasal duit. Aku boleh bagi berapa banyak yg aku nak. 
.
.
.
Ni contoh 👆
Explain la benda positive dalam diri anda. Indirectly anda program kan semua ni dalam otak. Lama2 jadila kenyataan. Lg details  explanation anda lg mudah anda nak capai apa yg anda nak. Byk kan bercakap benda positive. Elakkan mengutuk orang. Sebab apa yg anda cakap itu lah yg anda dapat! Sebab tu orang tua2 selalu cakap kata2 itu doa. Hati2! 
.
.
.
Selamat pagi,
Kredit : Kak nora

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...