Search This Blog

Saturday, 27 May 2017

Resepi Kuah Lodeh Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt,

Selamat berpuasa pada semua sahabat sekalian, wawa nak park kat sini resepi copy pasta dari fb makan sedap.

Kuah lodeh ni wawa paling suka, sedap ya Allah sabar je laa. Dah lama tak makan. Nanti nak cuba masak. 

KUAH LODEH TERSEDAP DAN MUDAH!

Tuesday, 23 May 2017

PERCUTIAN PERCUMA SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Semalam beraktiviti kelas di online telegram bersama team #maestroelite , khas leader-leader yang terpilih sahaja di bawah MSE Sdn Bhd. Alhamdulillah, minggu ni dah masuk minggu ketiga kiteorang aktif beronline kelas.

Monday, 22 May 2017

Kilat Tayar Dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Terkejut tengok rim kereta sendiri, hitam lusuh hilang kilat.
Tak tau nak sental dengan apa, buat dengan sabun pun tak kilat.


Tetiba teringat dengan Basic H, pencuci serbaguna shaklee yang tak de bahan kimia.
Laju2, campur dengan air dan gosok2 kat rim kereta kesayangan.

Saturday, 20 May 2017

ESP Bantu Hilangkan Alergi

Assalamualaikum wbt,

Siapa sini punyai jari sensitif? Tak boleh kena sabun, tak boleh makan seafood, tak boleh makan telur. 

Ada tak antara pembaca blog wawa ni punyai masalah jari sensitif? Jika ada, boleh teruskan membaca. Jika tiada, pun kena baca juga. Hihi

=====

Jari jemari saya sangat sensitif dulu.
Tak le kene sabun.
Tak le kene seafood.
Pijarrr n panas..
Sampaikan tak de cop jari dah..
Makan pakai sudu.
Even makan kari pun tangan dah pijarr kalau makan pakai tangan..

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,


'Whatever you can do, or dream you can, begin it.
Boldness has genius, power and magic in it."

Friday, 19 May 2017

Makan Lobster di Jade Garden

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, dah tidur ke? Jom layan baca story wawa sat. Hihi

Dah 2 hari pun eventnya, baru nak up. Kami makan besar di Restoran Jade Garden Sungai Rengit, Pengerang Johor.

Restoran ni sangat femes emes dikalangan penduduk rapid. Bila makan besar, sinilah tempatnya. Hehe

Wawa first time datang sini, terkejut sangat bila tengok banyaknyaaa laa haai.

Layan gambar je laa ye. Nama2 menu kak wawa tak sure sangat sebab pergi semua dah setle, tinggal makan je. Hihi

Wawa & lobster

Majlis Pra Pelancaran & Pemilihan Unit Rumah SPNB Idaman

Assalamualaikum wbt,

Pengumuman untuk warga Paka Terengganu yang berminat, boleh hadirkan diri naa..")


24 Fungsi ESP Shaklee Patut Anda Tahu

Assalamualaikum wbt,


Hai semua, dah makan? Alhamdulillah, syukurlah kita masih boleh makan. Kan? Wawa nak tanya, siapa yang belum pernah dengar ESP (Energizing Soy Protein) brand shaklee. Wawa 100% yakin, ramai yang dah tahu dan pernah dengar ESP shaklee.

Wawa cuba explain sikit, apa itu ESP?

7 FAKTOR RAMBUT GUGUR

Assalamualaikum wbt,

Pagi ni customer pm wawa.

Sis, saya ada baca vivix bagus untuk atasi masalah uban. Saya nak tanya, vivix ni membantu tak atasi masalah rambut gugur? 

J : Alhamdulillah, vivix adalah salah satu produk yang membantu dari tahap sel. Satu2 yang dapat tembus ke sel badan kita. Ia bantu perbaharui dan perbaiki sel2 badan kita.



Korang tau tak, setiap inci seluruh tubuh kita ni ada sel. Biasanya, semua masalah kesihatan berpunca daripada sel yang kurang sihat dan rosak. 

Jadi, bila minum vivix dapat bantu sel badan anda kembali sihat. Bukan hanya dapat tumbuh rambut baru malah rambut lama pun makin sihat. Rambut juga terdiri daripada sel kan. 😊 Tiada lagi masalah rambut gugur.

Wednesday, 17 May 2017

14 KHASIAT ASAM KEPING

Assalamualaikum wbt,

14 KHASIAT ASAM KEPING
Semalam wawa share gambar kuah ikan singgang di group MAHN, ramai betul yang suka. Salah satu bahan penting nak buat kuah singgang ni mesti kena ada asam gelugur @ asam keping.

Tuesday, 16 May 2017

Resepi Kuah Singgang Ikan Tongkol

Assalamualaikum wbt,

Hari ni wawa share gambar kuah ikan singgang di group facebook Masak Apa Hari Ni (MAHN). Rupanya ramai yang sukakan kuah singgang ni.


Testimoni Bacaan Gula & Kolesterol Turun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kisah seorang anak.

Terharu wawa baca perkongsian sahabat dari secret group kami.

Imma : Ini keputusan check up bonda.

Bonda : Alhamdulillah, bacaan gula dalam darah turun 5.1 & kolesterol pun turun dari 8 ke 4.
Seronok sangat. Ucap bonda.

=====
Gula tinggi dalam darah tanda kencing manis,
Kolesterol tinggi boleh jadi angin ahmar,
Ibu penawar hati mana nak cari si dara yang manis,
Demi kesihatan ibu ku sanggup bayar berapa pun mahar.
.
Mana kita nak cari kesihatan seorang ibu. Bila terlantar, beribu2 pun sanggup kita bayar kan.
Jadi, sebelum jadi apa2 lebih baik kita bagi yang terbaik.

Contoh macam Puan Imma ni, hadiahkan ibu sebotol Vivix.😊
Nak tahu kisah lanjut? Boleh baca sampai habis.

Monday, 15 May 2017

Tips Hilang Jerawat Dengan Cepat

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, pertama sekali wawa nak ucap tahniah kepada Fattah Amin menang Anugerah Bintang Paling Popular BH 2017. Tetiba wawa rasa sejukkk hati bila tengok buah hati menang. haha (ok gurau je tau). 

Siapa sini ada masalah kulit wajah berjerawat? Biasanya remaja berusia 15 tahun dan wanita berusia bawah 35 tahun yang sering alami masalah jerawat ni kan. Pelbagai faktor yang jadi penyebab keluarnya jerawat kan. Nak tahu tak apa faktor? Jom baca sampai habis..")

Saturday, 13 May 2017

RESEPI SEBULAN BERBUKA PUASA

Assalamualaikum wbt,

Tik tok tik tok, tinggal beberapa hari je lagi kita nak berpuasa. Dah plan apa yang nak di masak untuk juadah berbuka? Ni haa, wawa share resepi dari mukabuku. 

RESEPI SEBULAN BERBUKA TAK PAYAH PENING-PENING. 

Michael's Story

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak jadi kat korang? hihi

Michael's Story
------
Alhamdulillah, selepas 3 minggu wawa batuk hari ni dah boleh bersembang dengan Micheal. Im not sure his age berapa, might be around 50-59 .

Wawa ni ada sikit issue malas nak layan orang obersi yang punya slang pekat orang kampung dia. Orang India betul2 dari negara India, Orang Puteh betul2 dari Australia, orang korea yang betul2 dari Korea.

Korang tau tak kenapa? Hahaha. Sebab wawa seriously tak faham kepebenda dieorang cakap. Jadi, solusinya kalau dieorang start nak cakap tu,wawa buat2 laa busy.

Kalau tak sempat nak lari tu, wawa sengih2, jawab 1 2 , pastu wawa panggil member sebelah. Buat2 cakap, wehh Mich cakap macam ni macam ni.

6 Tips Atasi Batuk Dan Selesema Ketika Hamil

Assalamualaikum wbt,

Hai kawan2, apa khabar semua? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat dan diberi kekuatan dan kemudahan dalam setiap urusan. Amin.

Memandangkan hari ini genap 3 minggu wawa kurang sihat, maka ramai laa yang beranggapan bahawa wawa sedang bebradan dua. haha. Wawa agak terfikir kenapa bila demam, tak sihat, batuk, selesema dikatakan berbadan dua.

Gali punya gali di blog Dr Zubaidi, rupanya betul juga ramai yang beranggapan begitu sebab di saat wanita hamil, imuniti badan seseorang akan menjadi rendah.Ia bertujuan untuk melindungi bayi dalam rahim dan menyebabkan seorang ibu mudah terkena jangkitan kuman yang menyebabkan batuk dan selesema.

 Bagi kebanyakkan ibu hamil tidak digalakkan untuk mengambil ubat-ubatan kecuali jika ianya perlu dan mendapat nasihat doktor.

Wednesday, 10 May 2017

Hikmah Rumah Didatangi Tetamu

Assalamualaikum wbt,

*Hikmah Rumah Didatangi Tetamu*
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Seorang perempuan mengadu kepada Rasulullah s.a.w.  tentang perihal suaminya yang suka menjemput tetamu ke rumah. Si isteri sangat penat menghidangkan makanan dan melayan tetamu.

Perempuan tadi pun pulang ke rumah tanpa sebarang jawapan daripada Rasulullah s.a.w.. 
   
Tidak berapa lama kemudian Rasulullah s.a.w. memberitahu kepada suami perempuan tadi bahawa dia akan ziarah ke rumahnya. Lalu suami tadi pun memberitahu kepada isterinya bahawa pada hari ini kita ada tetamu istimewa yang akan datang. Isterinya bertanya:

*"Siapakah tetamu itu?"*

Maka dijawab olehnya bahawa tetamu itu adalah Rasulullah s.a.w.. Isteri tadi sangat gembira mendengar berita tersebut. Lalu dia pun menyediakan makanan yang lazat dan sedap-sedap untuk Rasulullah s.a.w.. 

Ketika Rasulullah s.a.w. hendak pulang. Baginda memberitahu kepada suami tadi supaya memberitahu isterinya supaya melihat dipintu ketika baginda keluar.

Kemudian isterinya pun melihat ke pintu semasa Rasulullah s.a.w. keluar.

Dilihatnya binatang-binatang seperti lipan, kala jengking dan segala yang memudaratkan ikut keluar bersama Rasulullah s.a.w.. Beliau sangat terkejut lalu Rasulullah Sallallah 'Alaihi Wasallam berkata kepadanya:

*"Demikianlah yang berlaku setiap kali tetamu menziarahi rumah seseorang."*

Apabila tetamu kita pulang, akan keluar dari rumah kita segala bentuk bala, kemudaratan, binatang-binatang yang menyakitkan dan penyakit dari rumah kita. 

Rumah yang sentiasa diziarahi tetamu ialah rumah yang disukai oleh Allah s.w.t.. Turunnya rahmat dan barakah dari langit.

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: " إذا أراد الله بقوم خيراً أهدى لهم هدية. قالوا: وما تلك الهدية؟ قال: الضيف ينزل برزقه، ويرتحل بذنوب أهل البيت ". فيااحبتي " الضيف دليل الجنة ". وقال رسول الله صلى الله عليه وسلم من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه ...
صل الله عليه وعلى آله وصحبه أجمعين..

ALHAMDULILLAH, TETAMU ADALAH PEMBAWA RAHMAT.

Tuesday, 9 May 2017

Cream Herbal Blend Available To Purchase

Assalamualaikum wbt,

Sebulan lebih cream kesayangan peminat cream shaklee penasaran, tak senang duduk.

Ye la, stok sendiri pun dah habis, tambah pula dengan permintaan dari customer setiap hari. Kecian sungguh bila customer nak, stok kehabisan. Hq pun sama.

Alhamdulillah, cream herbal blend pelbagai guna dah available untuk di beli secara online. Jom laa kita terjah di shopping center online shaklee. Hehe

Nak tengok macam mana rupa cream kesayangan ramai?



Monday, 8 May 2017

Suami Saya Ada Rupa Remy Ishak Tak?

Assalamualaikum wbt,

Haha. Melampau soalan kan. Ye laa, semalam suami terkecik hati sebab wawa pernah kata suami tak hensem. Alaa, saja2 je. Terus kecik hati. Huhu

Sampai tak nak ambil gambar dah. Maafin isterimu ya suami. Dah selamat bermaaf-maafan. Hihi

Pujuk punya pujuk, boleh laa ambil gambar beberapa keping. Tenung punya tenung, ehh suamiku macam pelakon je. Haha.

Terus cakap kat suami, abang hensem laa. Tengok ni macam Remy Ishak haa. Pelakon tu. 😋😋

Terus dia gelak sakan. Mengada2 katanya. 

Sunday, 7 May 2017

Resepi Donut Big Apple

Assalamualaikum wbt,

Donut feveret wawa dari dulu sampai laa ni.😄 

Paling suka yang ada choc yang di parut tu. Fuhh, memang sedappp. Dah lama dah tak makan sejak2 duk di Johor ni. 😊

Tepek resepi laa. Kredit fb kelas masakan online murah.


#PERCUMA RESEPI YANG BERHARGA RM100 DIBERI SECARA #PERCUMA KEPADA ANDA.

#DONAT BIG APPLE

#3 JENIS #TOPPING BEST


#ORIGINAL #RESEPI
■■■■■■■■■■■■■■■■

Saturday, 6 May 2017

Kesan Kekurangan Vitamin E

Assalamualaikum wbt,

Pernahkan anda mengalami sakit2 badan atau kebas di tangan, lengan, bahu, betis mahupun kaki?

Pernah ke pernah? Pernah kan. Tahukah anda, sebenarnya anda sedang mengalami kekurangan vitamin E dalam badan.

Kulit Cerah Dan Pinkish Dengan Set Cantik Shaklee

Assalammualaikum wbt,

Nak share lg testi ESP..bulan 2, kak ni ambik alfalfa kecutkan jerawat dia..pastu blan 3 bru add on ESP + vita c..sila kgsi #shakleeeffect kak nie ya.


Best kan bila jerawat dah kecut. Kulit makin berseri, cerah dan bonus pinkish sekali. Untung siapa yang amal makan produk shaklee, Makan untuk cantik, tetiba berat turun pula. Sempoi betul kan. hihi

Order & Info,
019-9966576
Wawa

:
Besbgrin::heart_eyes:

Thursday, 4 May 2017

Fungsi Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Tahu tak sekarang ni ESP jadi fenomena dekat Malaysia. tak pernah-pernah ESP out of stock dekat HQ, tahun ni dah 3 kali HQ restok habis dalam masa beberapa jam sahaja. Depa ni buat minum ka buat mandi? hihi

Untuk apa minum ESP ni? Best sangat ka? Haa, nak tahu apa yang best sangat tentang ESP ni, sampai rakyat Malaysia semua nak rebut 4 5 tong sorang2. Jom kita lihat apa fungsi ESP ni.

Amalan Rohani Tingkatkan Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengar talk Dr Azizan Osman atau lebih dikenali sebagai DAO? Salah satu yang buat wawa ingat sampai sekarang adalah kena pilih "LOGISTIK YANG BETUL". Apa tu logistik? Dulu-dulu ingatkan berkaitan dengan transport atau pengangkutan. haha

Rupa-rupanya adalah Logistik adalah (Persekitaran, circle atau berada di kumpulan yang sentiasa mempunyai getaran positif dan bernafsu tinggi untuk berjaya. Cth – Berdamping dengan alim ulama’, manusia berjaya, manusia kaya dll)

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,


Wednesday, 3 May 2017

Sumber Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Energizing Soy Protein (ESP) diperbuat daripada?


Sumber semulajadi

· Sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

· Shaklee menghasilkan ESP daripada soya Non-GMO yang bermaksud soya ini tidak diubah secara genetik.


· Protein soya Shaklee dihasilkan di bawah satu program yang dinamakan Identity Preservation Program (IPP). Melalui program ini kacang soya dipantau sejak dari proses penanaman hinggalah proses menghasilkan protein soya. Program ini memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP bebas dari perubahan genetik.

Tuesday, 2 May 2017

Our Top 10 Best Seller

Assalamualaikum wbt,

Sebelum tidur wawa nak sharing top ten produk shaklee yang jadi pujaan rakyat Malaysia termasuk korang kan. Hihi

Model Master Nadiah (Upline kami)

Yang mana satu pilihan korang? 😊

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

Assalamualaikum wbt,

Dah lama wawa tak join Giveaway, jom cuba nasib hari ni..hihi

Klik banner untuk join.")

1. Kemas
2. Cantik
3. Simple


9 Asid Amino Penting Dalam ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak dengar Asid Amino? Apa maksud Asid Amino ye?
Asid amino adalah kimia protein blok binaan dan boleh dipanggil blok binaan untuk kehidupan. Tubuh kita dibangunkan oleh blok-blok binaan ini.

Untuk pengetahuan semua, badan kita memerlukan 9 asid amino penting yang tak dapat di hasilkan oleh tubuh kita. Oleh itu, kita perlu ambil asid amino perlu ini melalui diet harian iaitu dengan pengambilan melalui pemakanan seimbang atau pemakanan supplemen tambahan. 

9 asid amino perlu adalah seperti dibawah ini dan kesemua 9 asid amino perlu ini terdapat dalam ESP shaklee.

Saturday, 29 April 2017

Friday, 28 April 2017

7 NASIHAT BISNES DARI SYED MOKHTAR AL-BUKHARY

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang tidak kenal dengan Jutawan Syed Moktar Al-Bukhary, antara top 5 jutawan Bumiputera Malaysia. Menarik wawa nak kongsikan nasihat beliau kepada orang bisnes sekarang. Apa tujuan kita berbisnes? Jemput baca naa..")

7 NASIHAT BISNES DARI SYED MOKHTAR AL-BUKHARY
======

Wednesday, 26 April 2017

3 Cara Semulajadi Hilangkan Batuk

Assalamualaikum wbt,

Hari ni masuk hari ke 5 wawa batuk, ubat batuk dah tak boleh nak telan sebab habis dua boitol dah. Ayah pula bagi petua minum asam limau campur dengan kicap. sempat laa buat malam tadi. Hasilnya masih sama, mungkin perlu buat lagi malam ni. hihi

Baru malam tadi nak cuba semua petua ni. kiki. Ye laa, husband wawa asyik suruh minum ubat je. Tak ikutkan marah pula. 

Petua hilangkan batuk :

1. Minum madu bersama limau 

Monday, 17 April 2017

10 Fakta Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Adakah anda penggemar minuman Vivix? Jika ya, sila baca 10 fakta tentang vivix dibawah..")



Fakta Vivix Shaklee

Saturday, 15 April 2017

Happy Birthday We

Happy befday to my beloved father.

We ni kelakar, bila kiteorang besar baru terserlah kekelakaan tu. Time kecik macam singa.😄😄

Mengaji adalah wajib mengaji dengan we. Time kecik garang sungguh. Ajar kami mengaji, rotan buluh duk tepi. We suka ajar mengeja. Eja kot lain, pukul kot lain. Memang bergetar laa lantai rumah dia pukul dengan rotan. Ayat we sampai sekrang wawa ingat. "Aku cocoh mato ni!" Sebab eja betul dah, bila sebut jadi lain. Haha. Biasa sampai 1 ayat je ngaji dengan we, selebihnya drama air mata laa. Sampai tak nampak huruf nak sebut. 😄

Thursday, 13 April 2017

Doa Cantikkan Wajah

Assalamualaikum wbt,

Nak cantik semulajadi dak? Boleh amal ni. Sejak kak wawa dapat ilmu ni, alhamdulillah kak wawa amal. InsyaAllah, istiqamah.

Doa Cantikkan Wajah

Wednesday, 12 April 2017

Kempen Jom Join Ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt,

8 Sebab Anda Perlu Minum Air Masak

Assalamualaikum wbt,

Pernah terfikir tak kenapa kita digalakkan untuk minum air masak. Ingat lagi waktu kecil, wawa pernah dipaksa minum air masak tapi memang tak boleh. Rasanya kurang sedap, jadi solusinya wawa minum air manis setiap hari terutamanya air sirap, milo, orange dan lain2.

Habit tu, sampai ke besar tau. Then, sampai satu tahap wawa ambil multivitamin dari farmasi untuk naikkan berat badan. Pengambilan air yang sedikit menyebabkan wawa terkena air kencing kotor. Dan kesan dia, Allah saja yang tahu. Sakitnya, tak tahu nak habaq sampai wawa tak dapat nak berjalan. 

Selepas itu, baru wawa sedar betapa air masak ni memang wajib ambil atleast 2 liter sehari. Tahu tak macam mana nak kira badan kita perlukan air banyak mana? 

1 liter air masak = 25kg berat badan

50kg berat badan = 2 liter air masak

Kenapa kita perlu minum air mask?

11 Manfaat Buah Tomato Untuk Kecantikan

Assalamualaikum wbt,


11 Manfaat Buah Tomato Untuk Kecantikan
-----

Monday, 10 April 2017

AMALAN REZEKI TIDAK PUTUS

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? wawa panjangkan ilmu untuk semua pembaca blog waw. Sama-sama amal naa..")

AMALAN REZEKI TIDAK PUTUS
(Sentiasa berduit)

Di kongsikan oleh Ustaz Fathuri Salehuddin kepada yang dapat menembus taliannnya.
Terima kasih kepada cikpuan Shakirah Shaari kerana berkongsi.

Saturday, 8 April 2017

Apa itu Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee?

KENALI ESP SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

Apa itu Energizing Soy Protein (ESP)?

Energizing Soy Protein (ESP)

➢ asid amino
• histidine
• isoleucine
• leucine
• lysine
• methionine
• phenylalanine
• threonine
• tryptophan
• valine

Friday, 7 April 2017

Solat Dhuha Murahkan Rezeki

Assalamualaikum wbt,



Pengalaman saya 12 rakaat Dhuha memang super power. Memang dapat feel rezeki datang mengejar kita. Takkan dapat rasa kalau tak buat! Confident dalam buat apa perkara. Dapat ilmu baru dengan pantas dan inshaAllah dapat partner yang tepat.

Thursday, 6 April 2017

Testimoni Kulit Bebas Jerawat

Assalamualaikum wbt,

Sahabat sideline wawa, alami masalah kulit berjerawat teruk. Akibat tersalah guna produk skincare.

Testimoni Kulit Bebas Jerawat
-----

gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)

Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni
Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱

Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA.

Salah faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sgt dgn iklan claimed cntik advanced.. 😜

Wednesday, 5 April 2017

Best Quotes : Keep Moving To Reach Your Destiny

Assalamualaikum,

Kicau merdu burung di waktu pagi, bertaburan di langit keluar mencari rezeki, indah sungguh pandangan pagi hari, hingga memukau hati. Waduh2, indah berpuitis pagi ni.

Ada apa2 ke? hihi


Sunday, 2 April 2017

ESP Membantu Mencantikkan Kulit

Assalamualaikum wbt,


ESP Membantu Mencantikkan Kulit
.
Seperti yang kita ketahui, kulit yang cantik adalah idaman setiap wanita..Bukan cantik je tapi haruslah sihat sekali..siapa yang x nak kulit cantik & sihat kan..Betul x?

Saturday, 1 April 2017

Tips Kenal Pasti Vitamin E Semulajadi

Assalamualaikum,



Bila orang tanya, macam mana NAK tahu vitamin E kita makan vitamin terbaik dan bagu untuk kita. 

Ya laa, kita bukan saintis untuk tahu detail tentang sesuatu vitamin kan?

Aktif Blog Kembali

Assalamualaikum,

Selamat pagi sahabat yang sapat lihat entry ini. Lama sudah wawa menyepi dari dunia blogging, kurang aktif, kononnya busy. Hehe

Dan hari ini, wawa akan mula come back menjengah sahabat2 yang sudah lama wawa tinggalkan.

Rindu wawa tak? Haha.
Taraaaa.😍

Tuesday, 14 March 2017

Bagaimana Vivix Membantu Penyakit Diabetes

Assalamualaikum wbt,

Ada tak dikalangan family kita yang ada penyakit kencing manis? Alhamdulillah, so far family wawa memang tak ada penyakit kencing manis. Tetapi ramaiiiii sangat orang-orang di sekeliling wawa iaitu jiran-jiran yang mengalami penyakit ini.

Jadi, kena laa cari solusi kan. hihi. Apa vitamin terbaik untuk masalah diabetes ini? Taraaaa, mestilah VIVIX..")

Bagaimana Vivix Membantu Penyakit Diabetes

Monday, 6 March 2017

Badan Ringan & Bertenaga Dengan Set Kurus Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Orang kata sihat itu mahal, tapi Mahal lagi sakit. Tak caya? Cuba sakit. hehe. Kak Tini customer kak wawa ambil set kurus untuk ikhtiar turunkan berat badan. Baru 2 3 hari makan, dah rasa kesan badan jadi ringan, tak mengantuk, senang bangun pagi, mudah bangun pagi. Tak ada dah liat-liat, malas nak pergi kerja. hihi

Boleh try set kurus atau set untuk kesihatan dalaman.

ESP - Sebagai sumber protein kuatkan otot2 badan serta tingkatkan dan bekalkan tenaga.

Alfalfa - Bertindak sebagai agen agen detoks, membantu sistem dalaman wanita dan menjadikan tubuh lebih ringan dan sihat.

Lecithin - Berfungsi sebagai pengemulsi lemak dan menguraikan lemak-lemak degil yang tidak diperlukan supaya mudah dikeluarkan.

Thursday, 2 March 2017

MENDERITA KANSER PARU-PARU LEBIH 10 TAHUN

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Alhamdulillah, wawa doakan semua sahabat sihat-sihat hendaknya. Pagi ni terpanggil untuk sharing tentang bekas survivor kanser paru-paru lebih 10 tahun menderita. Bayangkan, menurut Lau Chu Hian bekas pengacar NTV7 ini, pengalaman bersama kimoterapi umpama neraka buatnya. Setiap apa yang masuk ke mulutnya, ia akan muntah. Kemuncak Lau bersama penyakit kanser dan kimo adalah Lau mengalami muntah darah. 



MENDERITA KANSER PARU-PARU LEBIH 10 TAHUN
------

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...