Search This Blog

Saturday, 29 July 2017

Cara Mudah Jadi Agen Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Cantik dak tumbler color orange campur purple ni? Sekali pandang terus jatuh hati. Tapiiiii, wawa tak layak dapatkan shaker ni tau. Shaker ni layak untuk orang baru yang belum jadi ahli lagi. 

Jadi ahli bersama belian sehingga 100uv dalam satu resit, korang boleh dapat shaker ni dengan harga cuma RM19.08 sahaja. Harga biasa RM33, mahal betui kan. 

Syarat untuk dapat shaker ni, kena daftar ahli baru naa. Kalau dah jadi ahli, boleh tanya adik beradik kot-kot depa nak jadi ahli, korang share laa sampai cukup 100uv lebih kurang harga RM367. 

Macam mana nak dapat 100uv ni? Haa, contoh korang beli Vivix dan register ahli automatik layak dapat shaker orange ni dengan harga RM19.08.

Contoh kalau nak beli ESP (37uv), kumpul 3 orang dapat dah dapat 111uv. Vitamin C (20uv), boleh kumpul 5 orang yang nak beli vitamin C.


Bila Wawa Live Di Facebook

Assalamualaikum wbt,

Percubaan sebab dah lama tak live, rasa berdebar laa plak.. hehe

Masih banyak perlu diperbaiki kan.


Thursday, 27 July 2017

Kisah Solat Dhuha 12 Rakaat

Assalamualaikum wbt,

Kisah dari sahabat pembaca Formula Taril Rezeki (FTR), kredit pada saudari Syakirah.

Alhamdulillah, Ikhtiar Bebas Kanser Dengan Vivix Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Kanser! Hati mana yang tak gerun? Dengar perkataannya saja pun kita dah rasa takut, apatah lagi orang yang alami. 

Wahai pesakit kanser, jangan risau, jangan putus asa. Setiap penyakit pasti ada ubatnya, usahalah, berdoalah dan bertawakkalah kepada Allah semoga setiap ujian Allah dapat kita hadapi dengan tenang dan insyaAllah boleh sembuh.

Dibawah ini wawa kongsikan video Cancer Survivor bebas dari kanser beliau alami dengan izin Allah swt.


Para pengidap kanser, jangan putus asa. Ikhtiarlah dengan produk semulajadi.

Ada kenal siapa pengidap kanser? Boleh suggest hubungi wawa naa..")
019 996 6576

Selamat Pagi Beautiful

Assalamualaikum wbt,

Best tak dapat whatsapp macam ni dari suami? berbunga-bunga laa hati tu kan.

Walaupun ianya just simple word, tapi bila suami yang ucapkan pada kita mesti melayang-layang. Kan?

Jadi, para suami wawa ingatkan ucaplah kata-kata yang sedap didengar pada isteri setiap hari.

Bila mood isteri happy, pasti layanan isteri lagi tiptop untuk suami. Masak sedap-sedap, rumah kemas, baju berlipat cantik, anak-anak terurus, rumahtangga bahagia.


Perkataan yang baik mainkan peranan besar pada diri kita. Oleh itu, berkata-katalah hal yang baik-baik & positif sahaja naa pada orang sekeliling kita. Lebih-lebih lagi orang-orang tersayang. ")

Thursday, 20 July 2017

AMALAN PEMAKANAN BAGI MENCERDIKKAN OTAK

AMALAN PEMAKANAN BAGI MENCERDIKKAN OTAK

     __☘🌼❤️🌼☘_____


Daripada Tuan Guru Dr Hj. Jahid B. Hj. Sidek Al-Khalidi, Pengasas Pusat Rawatan Islam MANARAH.

Tuesday, 18 July 2017

Kisah Doktor Mengandung bersama ESP

Kisah Doktor Mengandung bersama ESP
----

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Friday, 14 July 2017

40 Pelajaran oleh Nabi Muhammad SAW

Assalamualaikum wbt,


40 Pelajaran oleh Nabi Muhammad SAW

111 Formula Tarik Rezeki Nora Yusof

Assalamualaikum wbt,


Pernah dengar tentang FTR? Formula Tarik Rezeki, penulisnya adalah Nora Yusof. First time wawa tengok facebook penulis, wawa dah rasa jatuh cinta. Terus wawa selidiki tentang Puan Nora Yusof, siapa beliau yang sebenar.

Thursday, 13 July 2017

Cara Tukar Transaction Limit Maybank2u

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi uols, siapa yang pernah buat transaction online tiba-tiba "UNSUCCESSFUL"? Buat banyak kali pun still sama je. Tak berjaya. Transaction bawah dari rm3k insyaAllah tak ada masalah, cuma benda ni akan berlaku bila transaction kita lebih rm5k ke atas. 

Actually kan, wawa dah pernah tukar untuk transaction maybank to maybank. Untuk non local maybank, wawa dah tak tahu nak tukar mana. So, godek punya godek rupanya mudah ya amat sangat. hihi

Jom kita tengok macam mana nak tukar. Lihat gambar yang wawa attach kat bawah ye. Kalau tak faham, boleh comment @ direct je whatsapp wawa 019-9966576 .")

Step #1 : Login maybank2u
Klik Accounts & Banking, then klik bahagian kiri TRANSFER (dalam petak)

Selamat Pagi Untie From Dhuha

Assalamualaikum wbt,




Hai untie semua, selamat pagi! ")

Cantik tak dhuha. Hehe.

Subhanallah, first time tengok si dhuha ni memang masyaAllah comelnyaaa la hai. Mata bulat comelll sangat. Semua pun pakat nak anak macam ni kan. 

Wawa doakan sahabat-sahabat yang masih menanti kehadiran cahaya mata dikurniakan cahaya mata comel lotey, cantik, berakhlak mulia, hafiz dan hafizah, soleh dan solehah juga. Amin

Wednesday, 12 July 2017

Senarai Blogger Amal Supplemen Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, syukur pada Allah swt. Semakin hari, semakin bertambah bilangan pengamal produk kesihatan ternama di Malaysia. Apa lagi kalau bukan vitamin shaklee. hehe

Jom kita lihat senarai dibawah. Actually ramai lagi yang ambil supplemen shaklee ni, cuma wawa lupa dah siapa. Setiap kali post pasal vitamin, ramai yang ngaku memang amal produk tersebut.

Ini antara yang wawa rajin ss photo dorang.hihi
Mesti ramai lagi kan, sila ngaku cecepat siapa yang makan supplemen shaklee. Supplemen yang paling wawa akui keberkesanan, kesemulajadi, keselamatan untuk pengguna. Ia sudah dibuktikan melalui LANDMARK  STUDY. Apa itu landmark study? Boleh baca SINI


APA ITU LANDMARK STUDY?

APA ITU LANDMARK STUDY?

#LandmarkStudy ialah kajian unggul yang mengkaji kesan jangka masa panjang pengambilan suplemen terhadap kesihatan ke atas manusia.


Kajian dibuat ke atas 3 KUMPULAN:

u  Tidak ambil suplemen langsung (No Vitamin)
u  Yang ambil multivitamin sahaja (Single Multivitamin)
u  Yang ambil beberapa jenis vitamin Shaklee (Multiple Vitamins)

Monday, 10 July 2017

Aturan Makan Vitamin Shaklee

ATURAN MAKAN  VITAMIN SHAKLEE

Gambar Riang Ria Raya 2017

Assalamualaikum semua😊

Selamat hari raya maaf zahir batin. Minal aidil wal faizin buat sahabat yang sudi jengah ke blog wawa ni.

Baru nak up pasal raya kan. Tak pe, raya kan sebulan.😄

10 hari wawa ambil cuti bersama suami, alhamdulillah rasa sangat puas beraya tahun ni. Sakan betul wawa.

Apa hidangan dan kuih favourite korang time raya? 

Paling wawa suka nasi himpit kuah kacang, nasi minyak, satey, kuih dahlia, kuih sarang semut. Wawa makan ni je tak pe hari raya satu hari. Hehe

Ok, wawa bukan nak share gambar pasal hidangan ni tau. Nak share gambar raya wawa dengan family, kawan2 dan exboss  time keje di Paka dulu.

Minum Vivix Ajaib Cantikkan Wajah Sebelum Raya

Assalamualaikum wbt,

Hai uolls, selamat pagi. Apa khabar? Lama betul wawa tak bersiaran kan, almaklumlah perasan diri PM. Kesana ke mari busy mengalahkan Perdana Menteri.. hihi
Interprem gambar sendiri laaa sekali.👻 ofismate 2014~2016 

Thursday, 6 July 2017

Yeay, Menang Hadiah GIveaway!

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, rezeki blogger wawa menang hadiah giveaway anjuran sahabt-sahabat yang baik hati. Maaflah noh, wawa baru update. Almaklumlah konon-konon busy mengalahkan PM Najib. hehe



InsyaAllah, panjang umur dan kerajinan menebal akan wawa join lagi..")

Saturday, 17 June 2017

Cinch Tea Mix Segarkan Mata Elak Mengantuk

Assalamualaikum wbt,

Selamat pagi dan salam Ramadhan 23 buat sahabat yang sudi berkunjung ke blog wawa.

Sahur apa hari ni? Wawa macam biasa la, sahur dengan ESP campur Performance Drink dan 1 sachet Collagen Powder.

Budak rumah selalu tanya, tak lapar ke tak makan nasi? Alhamdulillah, so far wawa sahur bersama ESP & PD ni belum rasa lapar dan dahaga sangat la. Badan pun bertenaga je. Alhamdulillah semuanya dengan izin Allah kan. Wawa cuba bekalkan dengan makanan yang terbaik untuk diri.😊

Ehh, terpanjang pula mukaddimah. Almaklum laa jarang sangat sharing pagi, bila dah sharing semua nak taip kan. Hihi
Ya ampunnn.🙈

Bukan itu wawa nak cerita sebenarnya. Wawa nak bagitau, malam tadi pertama kali dalam sejarah wawa cuba Cinch Tea Mix. Seriously, wawa belum pernah tey dan tak pernah terlintas pun nak cuba sebab bila tengok fungsi lebih kepada untuk orang kurus.

Tapi, hari tu wawa join kelas produk tentang Cinch Tea Mix di #Maestroelite.Ya Allah, banyak sangat dapat ilmu dalam kelas ni.

Friday, 16 June 2017

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya By Cik Ash


GIVEAWAY ANNIVESARY DAN DUIT RAYA BY CIK ASH

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya By Cik Ash

Klik Banner untuk join..")

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals



SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!


Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:


RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang

Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!


Syarat-syarat penyertaan:



1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:



* Abam Kie

* Ceritera Ibu

* Shafyqah Azahar

* Dearies Couple

* Jiakreatifelt

* Lovely Sunshine

* Saghah Cheeky Lady

* Sedetik Seketika

* Lea Azleeya

* Queen Bee

* irrayyan.com

* Kasihku Amani

* Hazrina Halim

* Mia Liana



2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)



* Najiah Shaharain

* Abam Kie

* Mardhiyyah Rosli

* Shafyqah Azahar

* Afdilah Ceritera Ibu

* irrayyandotcom

* mialiana



3. Like Facebook berikut.



* Ina Azzahra

* Ayuni Dibble

* Handsock Murah dan Cantik

* Mialiana.com




4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals



5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan



6. Terbitkan


7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja



8. Siap!



Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!



Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.


Tuesday, 13 June 2017

7 Kesihatan Terjejas Kurangan Kalsium

Assalamualaikum wbt,


Pernah tak terfikir, apa la jadi kat diri kita bila tak minum susu, tak ambil apa-apa supplemen. Sampai satu tahap, tiba-tiba gigi kita semakin hilang, patah, berlubang, akhirnya terpaksa di cabut. satu satu ia pergi.



Mungkin, pada kita semua ni adalah normal. Tapi, tahukah anda itu adalah petanda badan kita kekurangan kalsium.


7 Kesan Hilang Kalsium pada Badan

Notis Untuk Pengguna Celcom Malaysia

Assalamualaikum wbt,

Pagi ni wawa perasan ramai benar yang update line celcom tengah problem. Masing-masing tak dapat nak online. Rupa-rupanya memang betul, celcom tengah maintenance.

Saturday, 10 June 2017

Bagaimana Ostematrix Boleh Hilangkan Sembelit

Assalamualaikum wbt,

Ramai sangat kawan-kawan wawa yang share, bila makan ostematrix shaklee boleh hilang sembelit. Padahal, ostematrix lebih dikenali sebagai kalsium shaklee. Bukankah Kalsium untuk tingkatkan kekuatan tulang dan gigi?

Pasti persoalan ini sering menghantui pemikiran anda kan? Sebab wawa juga berfikiran begitu sebelum ini. Setelah masuk kelas product ostematrix dan membaca info-info tentang produk, barulah wawa tahu bahawa dalam Ostematrix mengandungi magnesium dan vitamin D.

Kenapa penting magnesium dalam Ostematrix? 

Magnesium bertindak relaxkan otot. Dalam proses peritalsis yang ada pergerakan otot sepanjang makanan nak turun ke usus

Wednesday, 7 June 2017

Punca Dan Cara Atasi Sembelit

Assalamualaikum wbt,

Ada tak kat sini yang selalu alami masalah sembelit? Pernah tak membuang selama 3 -5 hari?
Korang tahu tak apa punca sembelit & bagaimana cara untuk atasinya?

Tuesday, 6 June 2017

Selenium Kandungan Dalam Vitamin E

Assalamualaikum wbt,


Selenium adalah salah satu jenis mineral yang bersifat gizi mikro. Zat gizi mikro merupakan zat gizi yang hanya sedikit  diperlukan oleh tubuh kita sehari, namun memiliki peranan yang banyak untuk kesihatan kita.

Special vitamin E shaklee mengandungi selenium yang berfungsi meningkatkan keberkesanan vitamin E kepada pengguna. Selain daripada vitamin E shaklee, ia juga didapati dalam makanan lain seperti avokado, biji bunga matahari dan lain2.

Friday, 2 June 2017

14 Makanan Kaya Dengan Zat Besi

Assalamualaikum wbt,

Apa yang terlintas di hati anda apabila dengar orang cakap Zat Besi atau iron? Wawa pasti, ramai yang akan kaitkan dengan hemoglobin ataupun tenaga. Perkataan zat besi biasanya familiar dikalangan ibu hamil sebab selalu kena marah dengan nurse kan. hihi
Jom kita study, apa itu zat besi dan apakah makanan yang kaya dengan zat besi.

Apa Itu Zat Besi?

Zat besi atau dalam simbol kimia Fe (dalam bahasa latin di kenal dengan nama ferrum) merupakan mineral yang memiliki peranan penting dalam tubuh kita, ia memiliki tugas untuk memastikan ketersediaan jumlah darah yang di perlukan oleh tubuh. Fungsi zat besi adalah mengikat oksigen dari paru paru ke jaringan dan mengangkut elektron di dalam poses pembentukan energi di dalam sel.

Dalam melakukan proses pengangkutan oksigen, zat besi harus bersatu dengan protein agar membentuk hemoglobin yang ada dalam sel darah merah dan myoglobin yang ada dalam serabut otot. Bila bergabung dengan protein di dalam sel, zat besi membentuk enzim yang akan berperanan dalam pembentukan energi di dalam sel.
Jadi, zat besi sangat penting dalam tubuh kita bagi memastikan fungsi sistem tubuh kita berfungsi dengan baik.

Thursday, 1 June 2017

Man Jadda Wajada

Assalamualaikum wbt,


Suka wawa nak share doa ini. Siapa yang berusaha, dia yang dapat. Kejayaan takkan datang bergolek tanpa usaha. Usaha ni luas, usaha jaga hubungan dengan Allah, usaha jaga hubungan dengan manusia, usaha untuk capai sales tertinggi.

Selepas kita usaha dan letak tawakal pada Allah swt.

Setuju?

Tuesday, 30 May 2017

Apa kata mereka yg dah mencuba VitaLea?

Assalamualaikum wbt,

video


Apa kata mereka yg dah mencuba VitaLea?

Puan Nur Linie:
"VitaLea ni 'ubat kuat' saya! Dulu saya ambil remeh dengan VitaLea ni. Tapi sekarang saya dah tak skip VitaLea. Beza sangat badan bila tak ambil VitaLea. Sebelah petang akan terasa lembik dan tak kuat. Sekarang dah berjangkit dengan husband saya. Dia pun dah suka VitaLea ni. Sebab kesan sangat best!"

Monday, 29 May 2017

Testimoni Bebas Sembelit Dengan Herblax Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Sembelit, siapa yang pernah alami sahaja tahu betapa siksanya. Perasaan bercampur baur, nak menangis sebab tak dapat nak membuang, dalam masa yang sama sakit rasa nak membuang tapi tak keluar. 

Cuba bayangkan, macam mana keadaan anda waktu itu. Tak sanggup kan?Siapa yang sanggup hadapi sembelit? Sebolehnya kita nak bersih segala benda dalam usus kita dengan senang hati. Betul ke betul? 

Apa itu Sembelit?

Sembelit adalah adalah kondisi di mana seseorang buang air besar kurang dari tiga kali seminggu. Setiap orang memiliki kebiasaan buang air besar yang berbeza. Ada orang yang buang air besar setiap hari, namun ada juga yang setiap dua hari. Namun jika sulit atau jarang buang air besar, bererti anda mengalami sembelit.

2 keadaan usus normal dan sembelit

Jom kita baca kisah Atul bersama herblax kesayangannya. hihi

For Healthier Feeling, More Youthful-looking Skin

Assalamualaikum wbt,

For healthier feeling, more youthful-looking skin

Shaklee Collagen Powder is the ultimate collagen supplement consists of 4,000 mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, a pure and high quality collagen extracted from the scales of Red Snapper. Shaklee’s extremely low molecular weight collagen, at approximately 1,000 Dalton*, is easily absorbed by the body and helps to boost the collagen synthesis at the dermis layer effectively.

Seven key ingredients including Camellia japonica seed extract, Pfaffia extract, fish collagen, shellfish extract, Lactobacillus acidophilus, vitamin C and vitamin Bs, combine to enhance the effectiveness of RSS collagen and support your beauty from inside out.

Shaklee Collagen Powder easily dissolves and mixes well with your favorite food and beverages. Each serving is packed in an individual sachet for immediate consumption anytime and anywhere.

* Molecular weight of collagen is measured in Daltons

Wawa Cantik,😆
Teman Sihat Anda
019 996 6576

Saturday, 27 May 2017

Resepi Kuah Lodeh Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt,

Selamat berpuasa pada semua sahabat sekalian, wawa nak park kat sini resepi copy pasta dari fb makan sedap.

Kuah lodeh ni wawa paling suka, sedap ya Allah sabar je laa. Dah lama tak makan. Nanti nak cuba masak. 

KUAH LODEH TERSEDAP DAN MUDAH!

Tuesday, 23 May 2017

PERCUTIAN PERCUMA SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Semalam beraktiviti kelas di online telegram bersama team #maestroelite , khas leader-leader yang terpilih sahaja di bawah MSE Sdn Bhd. Alhamdulillah, minggu ni dah masuk minggu ketiga kiteorang aktif beronline kelas.

Monday, 22 May 2017

Kilat Tayar Dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Terkejut tengok rim kereta sendiri, hitam lusuh hilang kilat.
Tak tau nak sental dengan apa, buat dengan sabun pun tak kilat.


Tetiba teringat dengan Basic H, pencuci serbaguna shaklee yang tak de bahan kimia.
Laju2, campur dengan air dan gosok2 kat rim kereta kesayangan.

Saturday, 20 May 2017

ESP Bantu Hilangkan Alergi

Assalamualaikum wbt,

Siapa sini punyai jari sensitif? Tak boleh kena sabun, tak boleh makan seafood, tak boleh makan telur. 

Ada tak antara pembaca blog wawa ni punyai masalah jari sensitif? Jika ada, boleh teruskan membaca. Jika tiada, pun kena baca juga. Hihi

=====

Jari jemari saya sangat sensitif dulu.
Tak le kene sabun.
Tak le kene seafood.
Pijarrr n panas..
Sampaikan tak de cop jari dah..
Makan pakai sudu.
Even makan kari pun tangan dah pijarr kalau makan pakai tangan..

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,


'Whatever you can do, or dream you can, begin it.
Boldness has genius, power and magic in it."

Friday, 19 May 2017

Makan Lobster di Jade Garden

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, dah tidur ke? Jom layan baca story wawa sat. Hihi

Dah 2 hari pun eventnya, baru nak up. Kami makan besar di Restoran Jade Garden Sungai Rengit, Pengerang Johor.

Restoran ni sangat femes emes dikalangan penduduk rapid. Bila makan besar, sinilah tempatnya. Hehe

Wawa first time datang sini, terkejut sangat bila tengok banyaknyaaa laa haai.

Layan gambar je laa ye. Nama2 menu kak wawa tak sure sangat sebab pergi semua dah setle, tinggal makan je. Hihi

Wawa & lobster

Majlis Pra Pelancaran & Pemilihan Unit Rumah SPNB Idaman

Assalamualaikum wbt,

Pengumuman untuk warga Paka Terengganu yang berminat, boleh hadirkan diri naa..")


24 Fungsi ESP Shaklee Patut Anda Tahu

Assalamualaikum wbt,


Hai semua, dah makan? Alhamdulillah, syukurlah kita masih boleh makan. Kan? Wawa nak tanya, siapa yang belum pernah dengar ESP (Energizing Soy Protein) brand shaklee. Wawa 100% yakin, ramai yang dah tahu dan pernah dengar ESP shaklee.

Wawa cuba explain sikit, apa itu ESP?

7 FAKTOR RAMBUT GUGUR

Assalamualaikum wbt,

Pagi ni customer pm wawa.

Sis, saya ada baca vivix bagus untuk atasi masalah uban. Saya nak tanya, vivix ni membantu tak atasi masalah rambut gugur? 

J : Alhamdulillah, vivix adalah salah satu produk yang membantu dari tahap sel. Satu2 yang dapat tembus ke sel badan kita. Ia bantu perbaharui dan perbaiki sel2 badan kita.



Korang tau tak, setiap inci seluruh tubuh kita ni ada sel. Biasanya, semua masalah kesihatan berpunca daripada sel yang kurang sihat dan rosak. 

Jadi, bila minum vivix dapat bantu sel badan anda kembali sihat. Bukan hanya dapat tumbuh rambut baru malah rambut lama pun makin sihat. Rambut juga terdiri daripada sel kan. 😊 Tiada lagi masalah rambut gugur.

Wednesday, 17 May 2017

14 KHASIAT ASAM KEPING

Assalamualaikum wbt,

14 KHASIAT ASAM KEPING
Semalam wawa share gambar kuah ikan singgang di group MAHN, ramai betul yang suka. Salah satu bahan penting nak buat kuah singgang ni mesti kena ada asam gelugur @ asam keping.

Tuesday, 16 May 2017

Resepi Kuah Singgang Ikan Tongkol

Assalamualaikum wbt,

Hari ni wawa share gambar kuah ikan singgang di group facebook Masak Apa Hari Ni (MAHN). Rupanya ramai yang sukakan kuah singgang ni.


Testimoni Bacaan Gula & Kolesterol Turun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kisah seorang anak.

Terharu wawa baca perkongsian sahabat dari secret group kami.

Imma : Ini keputusan check up bonda.

Bonda : Alhamdulillah, bacaan gula dalam darah turun 5.1 & kolesterol pun turun dari 8 ke 4.
Seronok sangat. Ucap bonda.

=====
Gula tinggi dalam darah tanda kencing manis,
Kolesterol tinggi boleh jadi angin ahmar,
Ibu penawar hati mana nak cari si dara yang manis,
Demi kesihatan ibu ku sanggup bayar berapa pun mahar.
.
Mana kita nak cari kesihatan seorang ibu. Bila terlantar, beribu2 pun sanggup kita bayar kan.
Jadi, sebelum jadi apa2 lebih baik kita bagi yang terbaik.

Contoh macam Puan Imma ni, hadiahkan ibu sebotol Vivix.😊
Nak tahu kisah lanjut? Boleh baca sampai habis.

Monday, 15 May 2017

Tips Hilang Jerawat Dengan Cepat

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, pertama sekali wawa nak ucap tahniah kepada Fattah Amin menang Anugerah Bintang Paling Popular BH 2017. Tetiba wawa rasa sejukkk hati bila tengok buah hati menang. haha (ok gurau je tau). 

Siapa sini ada masalah kulit wajah berjerawat? Biasanya remaja berusia 15 tahun dan wanita berusia bawah 35 tahun yang sering alami masalah jerawat ni kan. Pelbagai faktor yang jadi penyebab keluarnya jerawat kan. Nak tahu tak apa faktor? Jom baca sampai habis..")

Saturday, 13 May 2017

RESEPI SEBULAN BERBUKA PUASA

Assalamualaikum wbt,

Tik tok tik tok, tinggal beberapa hari je lagi kita nak berpuasa. Dah plan apa yang nak di masak untuk juadah berbuka? Ni haa, wawa share resepi dari mukabuku. 

RESEPI SEBULAN BERBUKA TAK PAYAH PENING-PENING. 

Michael's Story

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak jadi kat korang? hihi

Michael's Story
------
Alhamdulillah, selepas 3 minggu wawa batuk hari ni dah boleh bersembang dengan Micheal. Im not sure his age berapa, might be around 50-59 .

Wawa ni ada sikit issue malas nak layan orang obersi yang punya slang pekat orang kampung dia. Orang India betul2 dari negara India, Orang Puteh betul2 dari Australia, orang korea yang betul2 dari Korea.

Korang tau tak kenapa? Hahaha. Sebab wawa seriously tak faham kepebenda dieorang cakap. Jadi, solusinya kalau dieorang start nak cakap tu,wawa buat2 laa busy.

Kalau tak sempat nak lari tu, wawa sengih2, jawab 1 2 , pastu wawa panggil member sebelah. Buat2 cakap, wehh Mich cakap macam ni macam ni.

6 Tips Atasi Batuk Dan Selesema Ketika Hamil

Assalamualaikum wbt,

Hai kawan2, apa khabar semua? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat dan diberi kekuatan dan kemudahan dalam setiap urusan. Amin.

Memandangkan hari ini genap 3 minggu wawa kurang sihat, maka ramai laa yang beranggapan bahawa wawa sedang bebradan dua. haha. Wawa agak terfikir kenapa bila demam, tak sihat, batuk, selesema dikatakan berbadan dua.

Gali punya gali di blog Dr Zubaidi, rupanya betul juga ramai yang beranggapan begitu sebab di saat wanita hamil, imuniti badan seseorang akan menjadi rendah.Ia bertujuan untuk melindungi bayi dalam rahim dan menyebabkan seorang ibu mudah terkena jangkitan kuman yang menyebabkan batuk dan selesema.

 Bagi kebanyakkan ibu hamil tidak digalakkan untuk mengambil ubat-ubatan kecuali jika ianya perlu dan mendapat nasihat doktor.

Wednesday, 10 May 2017

Hikmah Rumah Didatangi Tetamu

Assalamualaikum wbt,

*Hikmah Rumah Didatangi Tetamu*
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Seorang perempuan mengadu kepada Rasulullah s.a.w.  tentang perihal suaminya yang suka menjemput tetamu ke rumah. Si isteri sangat penat menghidangkan makanan dan melayan tetamu.

Perempuan tadi pun pulang ke rumah tanpa sebarang jawapan daripada Rasulullah s.a.w.. 
   
Tidak berapa lama kemudian Rasulullah s.a.w. memberitahu kepada suami perempuan tadi bahawa dia akan ziarah ke rumahnya. Lalu suami tadi pun memberitahu kepada isterinya bahawa pada hari ini kita ada tetamu istimewa yang akan datang. Isterinya bertanya:

*"Siapakah tetamu itu?"*

Maka dijawab olehnya bahawa tetamu itu adalah Rasulullah s.a.w.. Isteri tadi sangat gembira mendengar berita tersebut. Lalu dia pun menyediakan makanan yang lazat dan sedap-sedap untuk Rasulullah s.a.w.. 

Ketika Rasulullah s.a.w. hendak pulang. Baginda memberitahu kepada suami tadi supaya memberitahu isterinya supaya melihat dipintu ketika baginda keluar.

Kemudian isterinya pun melihat ke pintu semasa Rasulullah s.a.w. keluar.

Dilihatnya binatang-binatang seperti lipan, kala jengking dan segala yang memudaratkan ikut keluar bersama Rasulullah s.a.w.. Beliau sangat terkejut lalu Rasulullah Sallallah 'Alaihi Wasallam berkata kepadanya:

*"Demikianlah yang berlaku setiap kali tetamu menziarahi rumah seseorang."*

Apabila tetamu kita pulang, akan keluar dari rumah kita segala bentuk bala, kemudaratan, binatang-binatang yang menyakitkan dan penyakit dari rumah kita. 

Rumah yang sentiasa diziarahi tetamu ialah rumah yang disukai oleh Allah s.w.t.. Turunnya rahmat dan barakah dari langit.

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: " إذا أراد الله بقوم خيراً أهدى لهم هدية. قالوا: وما تلك الهدية؟ قال: الضيف ينزل برزقه، ويرتحل بذنوب أهل البيت ". فيااحبتي " الضيف دليل الجنة ". وقال رسول الله صلى الله عليه وسلم من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه ...
صل الله عليه وعلى آله وصحبه أجمعين..

ALHAMDULILLAH, TETAMU ADALAH PEMBAWA RAHMAT.

Tuesday, 9 May 2017

Cream Herbal Blend Available To Purchase

Assalamualaikum wbt,

Sebulan lebih cream kesayangan peminat cream shaklee penasaran, tak senang duduk.

Ye la, stok sendiri pun dah habis, tambah pula dengan permintaan dari customer setiap hari. Kecian sungguh bila customer nak, stok kehabisan. Hq pun sama.

Alhamdulillah, cream herbal blend pelbagai guna dah available untuk di beli secara online. Jom laa kita terjah di shopping center online shaklee. Hehe

Nak tengok macam mana rupa cream kesayangan ramai?



Monday, 8 May 2017

Suami Saya Ada Rupa Remy Ishak Tak?

Assalamualaikum wbt,

Haha. Melampau soalan kan. Ye laa, semalam suami terkecik hati sebab wawa pernah kata suami tak hensem. Alaa, saja2 je. Terus kecik hati. Huhu

Sampai tak nak ambil gambar dah. Maafin isterimu ya suami. Dah selamat bermaaf-maafan. Hihi

Pujuk punya pujuk, boleh laa ambil gambar beberapa keping. Tenung punya tenung, ehh suamiku macam pelakon je. Haha.

Terus cakap kat suami, abang hensem laa. Tengok ni macam Remy Ishak haa. Pelakon tu. 😋😋

Terus dia gelak sakan. Mengada2 katanya. 

Sunday, 7 May 2017

Resepi Donut Big Apple

Assalamualaikum wbt,

Donut feveret wawa dari dulu sampai laa ni.😄 

Paling suka yang ada choc yang di parut tu. Fuhh, memang sedappp. Dah lama dah tak makan sejak2 duk di Johor ni. 😊

Tepek resepi laa. Kredit fb kelas masakan online murah.


#PERCUMA RESEPI YANG BERHARGA RM100 DIBERI SECARA #PERCUMA KEPADA ANDA.

#DONAT BIG APPLE

#3 JENIS #TOPPING BEST


#ORIGINAL #RESEPI
■■■■■■■■■■■■■■■■

Saturday, 6 May 2017

Kesan Kekurangan Vitamin E

Assalamualaikum wbt,

Pernahkan anda mengalami sakit2 badan atau kebas di tangan, lengan, bahu, betis mahupun kaki?

Pernah ke pernah? Pernah kan. Tahukah anda, sebenarnya anda sedang mengalami kekurangan vitamin E dalam badan.

Kulit Cerah Dan Pinkish Dengan Set Cantik Shaklee

Assalammualaikum wbt,

Nak share lg testi ESP..bulan 2, kak ni ambik alfalfa kecutkan jerawat dia..pastu blan 3 bru add on ESP + vita c..sila kgsi #shakleeeffect kak nie ya.


Best kan bila jerawat dah kecut. Kulit makin berseri, cerah dan bonus pinkish sekali. Untung siapa yang amal makan produk shaklee, Makan untuk cantik, tetiba berat turun pula. Sempoi betul kan. hihi

Order & Info,
019-9966576
Wawa

:
Besbgrin::heart_eyes:

Thursday, 4 May 2017

Fungsi Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Tahu tak sekarang ni ESP jadi fenomena dekat Malaysia. tak pernah-pernah ESP out of stock dekat HQ, tahun ni dah 3 kali HQ restok habis dalam masa beberapa jam sahaja. Depa ni buat minum ka buat mandi? hihi

Untuk apa minum ESP ni? Best sangat ka? Haa, nak tahu apa yang best sangat tentang ESP ni, sampai rakyat Malaysia semua nak rebut 4 5 tong sorang2. Jom kita lihat apa fungsi ESP ni.

Amalan Rohani Tingkatkan Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengar talk Dr Azizan Osman atau lebih dikenali sebagai DAO? Salah satu yang buat wawa ingat sampai sekarang adalah kena pilih "LOGISTIK YANG BETUL". Apa tu logistik? Dulu-dulu ingatkan berkaitan dengan transport atau pengangkutan. haha

Rupa-rupanya adalah Logistik adalah (Persekitaran, circle atau berada di kumpulan yang sentiasa mempunyai getaran positif dan bernafsu tinggi untuk berjaya. Cth – Berdamping dengan alim ulama’, manusia berjaya, manusia kaya dll)

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...