Search This Blog

Saturday, 27 May 2017

Resepi Kuah Lodeh Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum wbt,

Selamat berpuasa pada semua sahabat sekalian, wawa nak park kat sini resepi copy pasta dari fb makan sedap.

Kuah lodeh ni wawa paling suka, sedap ya Allah sabar je laa. Dah lama tak makan. Nanti nak cuba masak. 

KUAH LODEH TERSEDAP DAN MUDAH!

Tuesday, 23 May 2017

PERCUTIAN PERCUMA SHAKLEE

Assalamualaikum wbt,

Semalam beraktiviti kelas di online telegram bersama team #maestroelite , khas leader-leader yang terpilih sahaja di bawah MSE Sdn Bhd. Alhamdulillah, minggu ni dah masuk minggu ketiga kiteorang aktif beronline kelas.

Monday, 22 May 2017

Kilat Tayar Dengan Basic H Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Terkejut tengok rim kereta sendiri, hitam lusuh hilang kilat.
Tak tau nak sental dengan apa, buat dengan sabun pun tak kilat.


Tetiba teringat dengan Basic H, pencuci serbaguna shaklee yang tak de bahan kimia.
Laju2, campur dengan air dan gosok2 kat rim kereta kesayangan.

Saturday, 20 May 2017

ESP Bantu Hilangkan Alergi

Assalamualaikum wbt,

Siapa sini punyai jari sensitif? Tak boleh kena sabun, tak boleh makan seafood, tak boleh makan telur. 

Ada tak antara pembaca blog wawa ni punyai masalah jari sensitif? Jika ada, boleh teruskan membaca. Jika tiada, pun kena baca juga. Hihi

=====

Jari jemari saya sangat sensitif dulu.
Tak le kene sabun.
Tak le kene seafood.
Pijarrr n panas..
Sampaikan tak de cop jari dah..
Makan pakai sudu.
Even makan kari pun tangan dah pijarr kalau makan pakai tangan..

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,


'Whatever you can do, or dream you can, begin it.
Boldness has genius, power and magic in it."

Friday, 19 May 2017

Makan Lobster di Jade Garden

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, dah tidur ke? Jom layan baca story wawa sat. Hihi

Dah 2 hari pun eventnya, baru nak up. Kami makan besar di Restoran Jade Garden Sungai Rengit, Pengerang Johor.

Restoran ni sangat femes emes dikalangan penduduk rapid. Bila makan besar, sinilah tempatnya. Hehe

Wawa first time datang sini, terkejut sangat bila tengok banyaknyaaa laa haai.

Layan gambar je laa ye. Nama2 menu kak wawa tak sure sangat sebab pergi semua dah setle, tinggal makan je. Hihi

Wawa & lobster

Majlis Pra Pelancaran & Pemilihan Unit Rumah SPNB Idaman

Assalamualaikum wbt,

Pengumuman untuk warga Paka Terengganu yang berminat, boleh hadirkan diri naa..")


24 Fungsi ESP Shaklee Patut Anda Tahu

Assalamualaikum wbt,


Hai semua, dah makan? Alhamdulillah, syukurlah kita masih boleh makan. Kan? Wawa nak tanya, siapa yang belum pernah dengar ESP (Energizing Soy Protein) brand shaklee. Wawa 100% yakin, ramai yang dah tahu dan pernah dengar ESP shaklee.

Wawa cuba explain sikit, apa itu ESP?

7 FAKTOR RAMBUT GUGUR

Assalamualaikum wbt,

Pagi ni customer pm wawa.

Sis, saya ada baca vivix bagus untuk atasi masalah uban. Saya nak tanya, vivix ni membantu tak atasi masalah rambut gugur? 

J : Alhamdulillah, vivix adalah salah satu produk yang membantu dari tahap sel. Satu2 yang dapat tembus ke sel badan kita. Ia bantu perbaharui dan perbaiki sel2 badan kita.



Korang tau tak, setiap inci seluruh tubuh kita ni ada sel. Biasanya, semua masalah kesihatan berpunca daripada sel yang kurang sihat dan rosak. 

Jadi, bila minum vivix dapat bantu sel badan anda kembali sihat. Bukan hanya dapat tumbuh rambut baru malah rambut lama pun makin sihat. Rambut juga terdiri daripada sel kan. 😊 Tiada lagi masalah rambut gugur.

Wednesday, 17 May 2017

14 KHASIAT ASAM KEPING

Assalamualaikum wbt,

14 KHASIAT ASAM KEPING
Semalam wawa share gambar kuah ikan singgang di group MAHN, ramai betul yang suka. Salah satu bahan penting nak buat kuah singgang ni mesti kena ada asam gelugur @ asam keping.

Tuesday, 16 May 2017

Resepi Kuah Singgang Ikan Tongkol

Assalamualaikum wbt,

Hari ni wawa share gambar kuah ikan singgang di group facebook Masak Apa Hari Ni (MAHN). Rupanya ramai yang sukakan kuah singgang ni.


Testimoni Bacaan Gula & Kolesterol Turun Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Kisah seorang anak.

Terharu wawa baca perkongsian sahabat dari secret group kami.

Imma : Ini keputusan check up bonda.

Bonda : Alhamdulillah, bacaan gula dalam darah turun 5.1 & kolesterol pun turun dari 8 ke 4.
Seronok sangat. Ucap bonda.

=====
Gula tinggi dalam darah tanda kencing manis,
Kolesterol tinggi boleh jadi angin ahmar,
Ibu penawar hati mana nak cari si dara yang manis,
Demi kesihatan ibu ku sanggup bayar berapa pun mahar.
.
Mana kita nak cari kesihatan seorang ibu. Bila terlantar, beribu2 pun sanggup kita bayar kan.
Jadi, sebelum jadi apa2 lebih baik kita bagi yang terbaik.

Contoh macam Puan Imma ni, hadiahkan ibu sebotol Vivix.😊
Nak tahu kisah lanjut? Boleh baca sampai habis.

Monday, 15 May 2017

Tips Hilang Jerawat Dengan Cepat

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, pertama sekali wawa nak ucap tahniah kepada Fattah Amin menang Anugerah Bintang Paling Popular BH 2017. Tetiba wawa rasa sejukkk hati bila tengok buah hati menang. haha (ok gurau je tau). 

Siapa sini ada masalah kulit wajah berjerawat? Biasanya remaja berusia 15 tahun dan wanita berusia bawah 35 tahun yang sering alami masalah jerawat ni kan. Pelbagai faktor yang jadi penyebab keluarnya jerawat kan. Nak tahu tak apa faktor? Jom baca sampai habis..")

Saturday, 13 May 2017

RESEPI SEBULAN BERBUKA PUASA

Assalamualaikum wbt,

Tik tok tik tok, tinggal beberapa hari je lagi kita nak berpuasa. Dah plan apa yang nak di masak untuk juadah berbuka? Ni haa, wawa share resepi dari mukabuku. 

RESEPI SEBULAN BERBUKA TAK PAYAH PENING-PENING. 

Michael's Story

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak jadi kat korang? hihi

Michael's Story
------
Alhamdulillah, selepas 3 minggu wawa batuk hari ni dah boleh bersembang dengan Micheal. Im not sure his age berapa, might be around 50-59 .

Wawa ni ada sikit issue malas nak layan orang obersi yang punya slang pekat orang kampung dia. Orang India betul2 dari negara India, Orang Puteh betul2 dari Australia, orang korea yang betul2 dari Korea.

Korang tau tak kenapa? Hahaha. Sebab wawa seriously tak faham kepebenda dieorang cakap. Jadi, solusinya kalau dieorang start nak cakap tu,wawa buat2 laa busy.

Kalau tak sempat nak lari tu, wawa sengih2, jawab 1 2 , pastu wawa panggil member sebelah. Buat2 cakap, wehh Mich cakap macam ni macam ni.

6 Tips Atasi Batuk Dan Selesema Ketika Hamil

Assalamualaikum wbt,

Hai kawan2, apa khabar semua? Wawa doakan semoga kalian sentiasa sihat dan diberi kekuatan dan kemudahan dalam setiap urusan. Amin.

Memandangkan hari ini genap 3 minggu wawa kurang sihat, maka ramai laa yang beranggapan bahawa wawa sedang bebradan dua. haha. Wawa agak terfikir kenapa bila demam, tak sihat, batuk, selesema dikatakan berbadan dua.

Gali punya gali di blog Dr Zubaidi, rupanya betul juga ramai yang beranggapan begitu sebab di saat wanita hamil, imuniti badan seseorang akan menjadi rendah.Ia bertujuan untuk melindungi bayi dalam rahim dan menyebabkan seorang ibu mudah terkena jangkitan kuman yang menyebabkan batuk dan selesema.

 Bagi kebanyakkan ibu hamil tidak digalakkan untuk mengambil ubat-ubatan kecuali jika ianya perlu dan mendapat nasihat doktor.

Wednesday, 10 May 2017

Hikmah Rumah Didatangi Tetamu

Assalamualaikum wbt,

*Hikmah Rumah Didatangi Tetamu*
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐

Seorang perempuan mengadu kepada Rasulullah s.a.w.  tentang perihal suaminya yang suka menjemput tetamu ke rumah. Si isteri sangat penat menghidangkan makanan dan melayan tetamu.

Perempuan tadi pun pulang ke rumah tanpa sebarang jawapan daripada Rasulullah s.a.w.. 
   
Tidak berapa lama kemudian Rasulullah s.a.w. memberitahu kepada suami perempuan tadi bahawa dia akan ziarah ke rumahnya. Lalu suami tadi pun memberitahu kepada isterinya bahawa pada hari ini kita ada tetamu istimewa yang akan datang. Isterinya bertanya:

*"Siapakah tetamu itu?"*

Maka dijawab olehnya bahawa tetamu itu adalah Rasulullah s.a.w.. Isteri tadi sangat gembira mendengar berita tersebut. Lalu dia pun menyediakan makanan yang lazat dan sedap-sedap untuk Rasulullah s.a.w.. 

Ketika Rasulullah s.a.w. hendak pulang. Baginda memberitahu kepada suami tadi supaya memberitahu isterinya supaya melihat dipintu ketika baginda keluar.

Kemudian isterinya pun melihat ke pintu semasa Rasulullah s.a.w. keluar.

Dilihatnya binatang-binatang seperti lipan, kala jengking dan segala yang memudaratkan ikut keluar bersama Rasulullah s.a.w.. Beliau sangat terkejut lalu Rasulullah Sallallah 'Alaihi Wasallam berkata kepadanya:

*"Demikianlah yang berlaku setiap kali tetamu menziarahi rumah seseorang."*

Apabila tetamu kita pulang, akan keluar dari rumah kita segala bentuk bala, kemudaratan, binatang-binatang yang menyakitkan dan penyakit dari rumah kita. 

Rumah yang sentiasa diziarahi tetamu ialah rumah yang disukai oleh Allah s.w.t.. Turunnya rahmat dan barakah dari langit.

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: " إذا أراد الله بقوم خيراً أهدى لهم هدية. قالوا: وما تلك الهدية؟ قال: الضيف ينزل برزقه، ويرتحل بذنوب أهل البيت ". فيااحبتي " الضيف دليل الجنة ". وقال رسول الله صلى الله عليه وسلم من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه ...
صل الله عليه وعلى آله وصحبه أجمعين..

ALHAMDULILLAH, TETAMU ADALAH PEMBAWA RAHMAT.

Tuesday, 9 May 2017

Cream Herbal Blend Available To Purchase

Assalamualaikum wbt,

Sebulan lebih cream kesayangan peminat cream shaklee penasaran, tak senang duduk.

Ye la, stok sendiri pun dah habis, tambah pula dengan permintaan dari customer setiap hari. Kecian sungguh bila customer nak, stok kehabisan. Hq pun sama.

Alhamdulillah, cream herbal blend pelbagai guna dah available untuk di beli secara online. Jom laa kita terjah di shopping center online shaklee. Hehe

Nak tengok macam mana rupa cream kesayangan ramai?



Monday, 8 May 2017

Suami Saya Ada Rupa Remy Ishak Tak?

Assalamualaikum wbt,

Haha. Melampau soalan kan. Ye laa, semalam suami terkecik hati sebab wawa pernah kata suami tak hensem. Alaa, saja2 je. Terus kecik hati. Huhu

Sampai tak nak ambil gambar dah. Maafin isterimu ya suami. Dah selamat bermaaf-maafan. Hihi

Pujuk punya pujuk, boleh laa ambil gambar beberapa keping. Tenung punya tenung, ehh suamiku macam pelakon je. Haha.

Terus cakap kat suami, abang hensem laa. Tengok ni macam Remy Ishak haa. Pelakon tu. 😋😋

Terus dia gelak sakan. Mengada2 katanya. 

Sunday, 7 May 2017

Resepi Donut Big Apple

Assalamualaikum wbt,

Donut feveret wawa dari dulu sampai laa ni.😄 

Paling suka yang ada choc yang di parut tu. Fuhh, memang sedappp. Dah lama dah tak makan sejak2 duk di Johor ni. 😊

Tepek resepi laa. Kredit fb kelas masakan online murah.


#PERCUMA RESEPI YANG BERHARGA RM100 DIBERI SECARA #PERCUMA KEPADA ANDA.

#DONAT BIG APPLE

#3 JENIS #TOPPING BEST


#ORIGINAL #RESEPI
■■■■■■■■■■■■■■■■

Saturday, 6 May 2017

Kesan Kekurangan Vitamin E

Assalamualaikum wbt,

Pernahkan anda mengalami sakit2 badan atau kebas di tangan, lengan, bahu, betis mahupun kaki?

Pernah ke pernah? Pernah kan. Tahukah anda, sebenarnya anda sedang mengalami kekurangan vitamin E dalam badan.

Kulit Cerah Dan Pinkish Dengan Set Cantik Shaklee

Assalammualaikum wbt,

Nak share lg testi ESP..bulan 2, kak ni ambik alfalfa kecutkan jerawat dia..pastu blan 3 bru add on ESP + vita c..sila kgsi #shakleeeffect kak nie ya.


Best kan bila jerawat dah kecut. Kulit makin berseri, cerah dan bonus pinkish sekali. Untung siapa yang amal makan produk shaklee, Makan untuk cantik, tetiba berat turun pula. Sempoi betul kan. hihi

Order & Info,
019-9966576
Wawa

:
Besbgrin::heart_eyes:

Thursday, 4 May 2017

Fungsi Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Tahu tak sekarang ni ESP jadi fenomena dekat Malaysia. tak pernah-pernah ESP out of stock dekat HQ, tahun ni dah 3 kali HQ restok habis dalam masa beberapa jam sahaja. Depa ni buat minum ka buat mandi? hihi

Untuk apa minum ESP ni? Best sangat ka? Haa, nak tahu apa yang best sangat tentang ESP ni, sampai rakyat Malaysia semua nak rebut 4 5 tong sorang2. Jom kita lihat apa fungsi ESP ni.

Amalan Rohani Tingkatkan Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Pernah dengar talk Dr Azizan Osman atau lebih dikenali sebagai DAO? Salah satu yang buat wawa ingat sampai sekarang adalah kena pilih "LOGISTIK YANG BETUL". Apa tu logistik? Dulu-dulu ingatkan berkaitan dengan transport atau pengangkutan. haha

Rupa-rupanya adalah Logistik adalah (Persekitaran, circle atau berada di kumpulan yang sentiasa mempunyai getaran positif dan bernafsu tinggi untuk berjaya. Cth – Berdamping dengan alim ulama’, manusia berjaya, manusia kaya dll)

Motivational Quotes

Assalamualaikum wbt,


Wednesday, 3 May 2017

Sumber Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Energizing Soy Protein (ESP) diperbuat daripada?


Sumber semulajadi

· Sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

· Shaklee menghasilkan ESP daripada soya Non-GMO yang bermaksud soya ini tidak diubah secara genetik.


· Protein soya Shaklee dihasilkan di bawah satu program yang dinamakan Identity Preservation Program (IPP). Melalui program ini kacang soya dipantau sejak dari proses penanaman hinggalah proses menghasilkan protein soya. Program ini memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP bebas dari perubahan genetik.

Tuesday, 2 May 2017

Our Top 10 Best Seller

Assalamualaikum wbt,

Sebelum tidur wawa nak sharing top ten produk shaklee yang jadi pujaan rakyat Malaysia termasuk korang kan. Hihi

Model Master Nadiah (Upline kami)

Yang mana satu pilihan korang? 😊

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

Assalamualaikum wbt,

Dah lama wawa tak join Giveaway, jom cuba nasib hari ni..hihi

Klik banner untuk join.")

1. Kemas
2. Cantik
3. Simple


9 Asid Amino Penting Dalam ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak dengar Asid Amino? Apa maksud Asid Amino ye?
Asid amino adalah kimia protein blok binaan dan boleh dipanggil blok binaan untuk kehidupan. Tubuh kita dibangunkan oleh blok-blok binaan ini.

Untuk pengetahuan semua, badan kita memerlukan 9 asid amino penting yang tak dapat di hasilkan oleh tubuh kita. Oleh itu, kita perlu ambil asid amino perlu ini melalui diet harian iaitu dengan pengambilan melalui pemakanan seimbang atau pemakanan supplemen tambahan. 

9 asid amino perlu adalah seperti dibawah ini dan kesemua 9 asid amino perlu ini terdapat dalam ESP shaklee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...