Monday, 28 September 2015

Tips Terkena Minyak Panas

Assalamualaikum wbt,

Pernah tak korang kena minyak panas? Apa yang korang akan buat jika terkena? Sebelum wawa kongsikan tips macam mana nak elak gelembung bila terkena minyak panas, wawa sarankan kalian untuk dapatkan dua product yang wajib ada di rumah iaitu VIVIX atau HERBAL BLEND CREAM.

Sebab ia boleh menjadi first aid, jika berlaku kecemasan. Ini berdasarkan pengalaman sahabat-sahabat dan ibu wawa sendiri. 


Stok yang tinggal. Dalam masa 1 minggu lebih 10 tube disambar customer.

Ini pengalaman ibu wawa sendiri. Selepas terkena percikan minyak panas dimuka, ia buatkan mak wawa blurr seketika. Alhamdulillah, mak wawa teringat ada cream Herbal Blend yang wawa bagi terus sapu dibahagian muka yang terkena minyak panas. Alhamdulillah, seakan magik kesan merah dan pedih semakin beransur hilang. Yang paling best, tiada kesan gelembung pun dibahagian terkena minyak panas. Subhanallah.

Ini pula pengalaman sahabat wawa.

Ada satu waktu tu saya tengah menggoreng ikan, nak terbalikkan ikan tu tiba-tiba minyak meletup...terpercik minyak panas kat tangan saya...pedih jangan cerita la kan bukan sikit yang kena...merata tempat kat tangan saya yang kena...

Selalunya saya akan ambil ubat gigi sapu kat tempat yang kena tu...tapi saya cepat-cepat ambil vivix dan sapu kat semua tempat yang terpercik tu sebab teringat ada SID lain pernah buat hihi..

Tapi memang menjadi la...tak sampai 5 minit sapu vivix, kulit dah tak rasa perit dah...takde jadi gelembung kulit akibat kena minyak tu...dan saya sambung kerja-kerja memasak saya macam biasa...

Selesai masak saya basuh tangan dan tengok memang takde tinggal bekas percikan...macam tak kena minyak pun. Vivix terbaiklah!!! - Ayu

Berminat untuk dapatkan VIVIX & HERBAL BLEND CREAM? 

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great

Siti Yang Menaip said...

terus letak kat running water..
lepas tu penah gak.. letak colgate kat sekeliling yg terkena tu..
bila da gelembong. cocok ngan jarum..

Eintan Nurfuzie said...

cik en slalu ken aminyak panas.. berniaga kan...
klu de bajet lebih boleh try ni

Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Entri promosi Tawaran Iklan di Blog Nurfuzie.com Serendah RM10
dan entri ini Malaika Oil - Produk Semulajadi Terbaik Untuk Kulit Anda

Mardiah Diana said...

salam singgah petang wawa....diana pun pernah terkena ni...cepat2 sapu dengan ubat gigi...esoknya dah keluar gelembung terus p klinik..kat klinik doktor terus cucuk bgi keluar air dan terus sapu ubat....

Mardiah Diana said...

salam singgah petang wawa....diana pun pernah terkena ni...cepat2 sapu dengan ubat gigi...esoknya dah keluar gelembung terus p klinik..kat klinik doktor terus cucuk bgi keluar air dan terus sapu ubat....

Scdha Sein (SS) said...

Jay Emm patut baca ni... Ari tu dia terkena panas...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...