Thursday, 4 June 2015

Atasi Demam Dengan Vita C

Assalamualaikum wbt,

Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah, syukur Allah masih panjangkan usia, dikurniakan rezeki yang melimpah ruah dan kesihatan yang optimum. Minggu lepas, wawa diuji dengan demam. Sakit tekak dan badan agak panas. Rasa macam demam urat sebab rasa kebas dan lenguh-lenguh seluruh badan.

Sejak bulan August 2014, wawa tak pernah ambil MC. Lebih kurang sembilan bulan sudah, minggu lepas pecah rekod terMC dua hari. Mungkin gara-gara wawa asyik merungut nak MC, rasa nak rehat badan kat rumah. Almaklumlah wawa kerja 6 hari seminggu, cuti Jumaat sahaja, masa dengan family sangat limited.

So, hari kejadian tu wawa datang kerja boleh tahan je kalau nak stay sampai habis kerja. Tapi hati nak jugak MC, before lunch wawa ke klinik. Klinik first full, second Alhamdulillah tak ramai cuma kena menunggu jugak laa. Sampai turn wawa, masuk jumpa doktor. Doktor cek suhu dan tekak, owh katanya ada tonsil 2 biji. Bengkak dan merah, kecil je katanya. Cuma rasa jugak laa perit bila nak menelan air liur tu.

Lepas Doktor cek, wawa terus cakap nak MC untuk DUA hari. Amazing sangat, doktor tak banyak tanya, terus bagi. Alhamdulillah, rezeki wawa untuk berehat di rumah. Lepas jumpa doktor, nurse bagi laa ubat demam, antibiotik dan sakit tekak.

Sampai rumah, wawa just letak tepi je malas nak makan.. Hehe.. Tapi wawa kena cepat baik, sebab dapat 2 hari je cuti. Tahu tak apa yang wawa buat? Wawa ambil vita c lebih dari hari biasa. Normal day wawa ambil 4 biji. Hari tu, wawa  ambil Vita C more than 6-7 tablets a day. Wawa yakin, dengan makan vita c banyak, insyaAllah demam wawa ok. Alhamdulillah, hari kedua mc dah OK. Subhanallah, Alhamdulillah wawa dah baik dari demam dengan izin Allah asbab Vita C shaklee.

Kenapa wawa tak ambil Antibiotik & paracetamol?
Ya, betul dua ubat ni membantu sangat bila kita demam. Antibiotik ni nak bantu tingkatkan imuniti kan? Tapi wawa pilih untuk elakkan ambil ubatan sebab macam yang kita tahu, ubatan adalah sintetik. Wawa cuba untuk atasi dengan cara makan supplemen semulajadi agar badan wawa lebih tinggi imuniti pada masa depan.😊

Fakta yang perlu kita tahu, sekali makan panadol ia akan kekal dalam badan kita selama 5 tahun. Berbanding makanan supplemen, ia tidak kekal sebab itu kuta kena sentiasa amalkan supplemen untuk kekalkan nutrisi dalam badan.

I love supplemen shaklee. Ia natural, selamat dan halal. Setiap bahan menjalanj 350 kali ujian klinikal, 80,000 kali ujian kualiti setiap tahun. Mampukah produk lain bagi kualiti sehebat shaklee?

Cubalah, anda pasti jatuh hati..😊

Founder of MME Legacy,
Wawa
019.996.6576

Testimoni Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum wbt,


Herbal Blend Multipurpose cream Shaklee, cream untuk kegunaan harian ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Ianya Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

Ianya selamat digunakan dan bebas bahan kimia. Boleh diapply pada luaran, terutama bayi yang mengalami ruam-ruam gatal, berbiji, kesan gigitan nyamuk serta serangga dan lain-lain.

Dibawah ni wawa nak kongsikan beberapa testimoni pengguna yang berpuas hati dengan kebaikan cream herbal blend. 





Ruam dibahagian pipi dan dada bayi

Selepas menggunakan cream herbal blend

Ada tak anak2 korang alami masalah yang sama? Jika ada, wawa sangat-sangat syorkan cream ini sebab ia memang bebas dari bahan kimia. Dijamin 100% natural, halal, selamat dan berkesan. Jika korang berminat, boleh hubungi wawa di 019.996.6576

Founder of MME Legacy,
Wawa
019.996.6576


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...