Saturday, 22 August 2015

40 Tahun Setia Bersama Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Terinspirasi wawa dengan kesetiaan seorang nenek berusia 100 tahun. Meninggal dunia ketika berusia 104 tahun dan beliau adalah Master Coordinator pertama di US.

Bersama Maste Haji Roslan

Giveaway Anak Merdeka 2015

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

2015
Assalamualaikum... Lama tak buat segmen atau Giveaway... Ni Giveaway pertama tahun ni... Sempena hari ulang tahun keempat anak merdeka Maria dan Firdz...  kami anjurkan simple Giveaway yang sepenuhnya disponsor oleh Syarikat HMSD Ent. 

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Blogger Malaysia
  2. Follow Blog: Maria Firdz | Homemadesticker
  3. Follow Google + : +Maria Firdz  | +Firdzaus Mariah 
  4. Like page: Homemadesticker | Cetak Baju Ekspress
  5. Buat satu entry bertajuk "Giveaway Anak Merdeka 2015!"
  6. Copy BANNER di atas dan Backlink kan ke entry ini.
  7. Publish dan Tinggalkan URL Entrydi kotak komen ENTRY INI.
Hadiah yang ditawarkan:
  • 1 helai T-Shirt Cotton x 2 pemenang
  • 1 button badge + 1 magnet fridgex 3 pemenang
  • 1 custom sticker x 2 pemenang
  • 1 puzzle x 1 pemenang
  • 1 car stripe sticker x 2 pemenang
10 pemenang bertuah dicari!!!

Tempoh Giveaway: 21 Ogos 2015 hingga 31 Ogos 2015 (8.00pm)

Jom support simple Giveaway kami!!!
Terima kasih atas sokongan anda!!!

Painting Potret Giveaway by Azhafizah

Assalamualaikum wbt,

Salaam sayang dari wawa readers kesayangan..")

Jom join segmen dari azhafizah.com


Cara untuk menyertai Painting Potret Giveaway untuk blogger.
1. Buat entry bertajuk " Painting Potret Giveaway by Azhafizah"
2. Letakkan banner di atas dan linkkan ke entry ini.
3. Letakkan link blog www.azhafizah.com ke dalam bloglist blog *jika ada bloglist untuk follow up giveaway
4. Follow blog : www.azhafizah.com | instagram : azhafizahmdnor * Jika tiada instagram boleh join juga :)
5. Like fanpage : www.facebook.com/blogazhafizah 
6. Letakkan gambar [single, close up, jelas, high pixel, gambar asal tanpa edit 360]
7. Publish entry dan letakkan link blog penyertaan dalam ruangan kotak komen di bawah.


3 gambar yang menepati ciri² gambar yang terbaik akan di painting potret. Kalau nak menang kenalah pilih gambar yang terbaik ye. Senang je kan syarat² dia. So jemputlah join beramai²

Contest bermula dari 22 Ogos-30 Ogos 2015, 11:59pm




Blogger Apps Untuk Pengguna Iphone

Assalamualaikum wbt,

Salaam sayang untuk readers kesayangan wawa..")

Ya Allah, serius terharu pagi-pagi ni. Kenapa wawa tak terfikir nak download blogger application ni dari dulu lagi. Wawa berusaha juga cari tutorial macam mana nak upload gambar ke dalam entry  menggunakan iphone.

Alhamdulillah, thanks blogger aiennamusa.com yang bagi ilham kat wawa untuk cuba download app yang comel lote ni.. Hehe

Wawa pernah juga utarakan pada blogger yang terror seo, beliau juga tak dapat solve masalah wawa. Walau apa pun, thanks tuan sebab bagi respon pada wawa.

Alhamdulillah, pagi ni terasa auta positif dan ceria menyerap ke dalam tubuh wawa. Semoga korang juga dapat tempias aura positif wawa pagi ni.hehe

Pada yang punyai masalah sama macam wawa, boleh laa download blogger app ni. Sangat-sangat membantu orang seperti wawa ni yang ada kekangan line dan waktu. Time rehat-rehat boleh juga up satu dua entry supaya blog kita sentiasa hidup kan?hihi


Semoga bermanfaat..")

Darah Turun Jerawat Batu Licin

Assalamualaikum wbt,
“Just nak share sedikit pengalaman. Adik Nur sekarang berumur 19 tahun. Masa dia 17 tahun, dah detect ada masalah darah tinggi. Dan, bacaan darah tingginya hampir sama dengan bacaan darah tinggi ayah! Memang tak sangka. Tapi, lepas konsisten Omega Guard, memang reduce terus. Dan yang paling best, muka yang penuh jerawat batu dulu pun dah licin. Gaya pemakanan dan gaya kehidupan seharian adalah faktor utama. Dia gamming person.”
Pernah jumpa orang yang high blood pressure atau tekanan darah tinggi? Wawa rasa semua orang pernah, kalau tak diri sendiri mungkin mak atau ayah. Itu perkara normal bila mak ayah kita dah berusia, sebab darah tinggi biasanya sinonim dengan orang yang berusia. Namun, jangan terkejut sebab selarang dah beralih pula kepada golongan muda.

Dengar saja berapa ramai ibu hamil yang menghidap darah tinggi secara tiba-tiba? Seolah-olah fenomena terbaru penyakit darah tinggi dihidapi oleh golongan muda. Kenapa perkara ini berlaku?



Lihatlah contoh realiti yang wawa kongsikan diatas, petikan dari pengakuan Nur yang mempunyai adik berusia belasan tahun iaitu 19 tahun mengidap darah tinggi. Wowww, ini memang mengejutkan usia seawal itu sudah mempunyai penyakit.

Tahukah anda, apakah punca terjadinya tekanan darah tinggi? Salah satunya adalah KOLESTEROL. Kolesterol adalah punca kepada segala penyakit. Kolesterol menyebabkan penyakit kronik yang lain muncul seperti kencing manis, stroke atau angin ahmar, jantung dan lain2. Kandungan kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan salurah darah tersekat dan darah tidak boleh mengalir dengan lancar.

Bagaimana untuk mengatasi masalah Blood High Pressure / Tekanan Darah Tinggi?


  1. Omega Guard - menurunkan kadar tekanan darah, membantu membakar lemak / kolesterol jahat dalam badan. Mengawal tekanan darah tinggi, mengawal kenaikan berat badan yang berlebihan & elakkan makanan yang berlemak dari menampal ke dinding2 darah.
  2. Phytocol ST - berfungsi menurunkan tekanan darah tinggi, melindungi kolesterol jahat dari memasuki salur darah.
Kedua-dua itam ini sangat-sangat membantu dalam menurunkan kolesterol. Sekiranya anda mempunyai tekanan darah tinggi melampau, Phytocol ST sangat-sangat mujarab kerana ia dapat menurunkan kadar kolesterol dengan cepat. Berbanding Omega Guard, ia perlu dimakan secara berterusan untuk mendapat result yang terbaik.

Alhamdulillah, adik nur telah berjaya dengan izin Allah swt dapat turunkan tekanan darah tinggi beliau. Malahan, beliau juga mendapat bonus kulit licin apabila jerawat batu yang dihidapi selama ini juga hilang. Itulah yang best apabila consume produk shaklee, ia bukan sahaja membantu mengatasi masalah darah tinggi malah masalah jerawat batu yang sekian lama bertapak di muka. Untungkan? 

Tiada kerugian jika anda melabur pada produk yang memberikan kesan terbaik pada masa akan datang. Untuk pengetahuan semua, produk shaklee tidak merawat sebarang penyakit cuma ia membantu memberikan nutrisi penting kepada badan. Sepertimana yang korang semua perlu tahu, badan yang cikup nutrisi mwmang agak sukar untuk penyakit berhuni didalam badan korang. Setuju ke setuju? Hihi

Walau apa pun, jagalah kesihatan kalian sebab "Sihat adalah Mahkota bagi orang sakit".


Jom jaga kesihatan diri. ")

Terima Kasih sudi luangkan masa membaca..") Semoga peroleh ilmu yang bermanfaat.

For orders and inquiries, boleh contact Wawa terus ya..")

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Wawa untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Founder of MME Legacy.
Your Shaklee Independent Distributor

Wawa | wanrokiahwanismail@gmail.com
Whatsapp: 019 996 6576
SID No : 1109915
Instagram: @Beauty_Skin_bywawa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...