Sunday, 30 August 2015

Resepi Nugget Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum wbt,

Sedapnya dapat makan nugget sambil-sambil tengok tv. Nak pergi beli, malas plak kan kedai bukannya dekat. Cuba tengok kat dapur apa yang ada, kot-kot boleh jadi nugget seketul dua. Hehe

Pernah tak korang buat nugget sendiri? Mungkin dah pernah buat, mungkin juga ada yang belum pernah cuba kan? Wawa nak kongsikan cara buat nugget yang sangat simple dan sedap. Bahan- bahan sangat mudah didapati dan wawa yakin, semua bahan tu korang ada kat dalam peti ais rumah tu.

Jom teman wawa buat nugget, yang penting selamat dan semulajadi. Tak ada bahan pengawet.



Bahan-Bahan :

1- Setengah ekor ayam bahagian isi direbus empuk (carik2 kan isi ayam atau boleh juga blend)
2- Bunga kubis setengah direbus empuk 
3- Bawang besar 1 biji
4- Cili 1-2 biji (ikut korang nak pedas @ tak)
5- garam secukup rasa

Cara-Cara Membuat :

Blendkan bawang besar + cili + bunga kobis (jangan hancur sangat) , campurkan bahan yang di blend tadi bersama-sama ayam dan gaul sebati. Masukkan secubit garam ( ikut nak masin @ tawar). Selepas gaul sebati, bolehlah mulakan proses menggoreng.

Bentukkan dengan sudu atau tangan mengikut saiz nugget yang anda inginkan. Wawa buat dengan sudu je, jadi kecil je.

Goreng sampai masak @ garing. Boleh dihidang bersama sos cili.

Selamat mencuba..")

4 Berita Kematian Dalam 1 Minggu

Assalamualaikum wbt,

Innalillahiwainnailahirojiun.

INFO - KENAL PASTI SEBAB KAWASAN MUKA ANDA BERJERAWAT

Assalamualaikum wbt,

Macam mana cara nak kenal pasti sebab jerawat tumbuh di kawasan muka kita. Jom kenal pasti dengan info yang wawa kongsikan kat bawah ni..")

Siapa Perlukan Multivitamin No 1 Di Dunia?

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, apa khabar? Alhamdulillah, Allah kurniakan kita kesihatan yan baik dan optimum. Tahu tak apa itu multivitamin No 1 di dunia?

Yes, tepat sekali! Tentulah Vita-Lea Iron Formula. Ia juga dikenali sebagai Multivitamin no 1 di dunia. Dr Forest C Shaklee telah mencipta "Vitalized Mineral" yang pertama di dunia pada tahun 1915. Perkataan Vitamin yang diguna pakai sekarang adalah berasal dari produk shaklee iaitu singkatan bagi "Vitalized Mineral" dipendekkan menjadi "Vitamin".

Untuk pengetahuan semua, multivitamin wawa ni, dah sampai ke India. Alhamdulillah, customer wawa dari India yang pentingkan kesihatan. Inginkan energy setiap hari, mereka sedar diet harian belum cukup untuk tampung nutrisi seharian.

Katanya, lepas makan Vita-lea badan lebih ENERGETIC, kurang letih, tidur lena, bangun pagi pun senang. - Mr Vaman & Mr Rajesh

Alhamdulillah.


Siapa yang perlu ambil Vita-Lea?

  •  Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang 
  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya
  • Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
  • Remaja yang sedang membesar
  • Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
  • Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
  • Individu yang menopous
  • Wanita yang baru bersalin
  • Wanita yang pentingkan kecantikan
  • Individu yang mempunyai tekanan darah rendah
  • Individu yang ingin stabilkan BMI
  • Wanita hamil yang mempunyai HB rendah wajib ambil Vitalea
  • Individu yang sering letih

Nak cuba? Nak dapat FREE/ PERCUMA? Boleh, jom join ahli. Special siapa yang register ahli bulan ini, anda layak dapat PERCUMA 1 botol Vita-Lea.

Whatsapp wawa,
019 996 6576
Your Trusted HealthCare Partner.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...