Saturday, 3 September 2016

Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat tengah hari sahabat wawa yang cantik dan kacak. Bulan lepas shaklee kehabisan stok Vitalea sampaikan ramai yang cari. Baru beberapa hari shaklee dapat restok Vitalea yang baru dengan tudung botol yang baru iaitu warna putih bersih. Tergoda bila tengok botol baru ni.. hihi

Apa yang ada dalam Vitalea ni sampai ramai sangat yang cari?



Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee :

Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

------

Manfaat Utama Vita-Lea Shaklee:

1. Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2. Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya m ereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.

3. Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.

5. Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Pertanyaan & Konsultasi:

3 comments:

Scdha Sein (SS) said...

SS baru je beli Osteomatrix... Malam ni nak start makan...

Puan Wawa said...

Wah, alhamdulillah. SS pun dah join supplemen shaklee lover. hehe
Terima kasih SS sebab yakin dengan shaklee..")

Puan Wawa said...

Makan 4 biji tau sebelum tidur bersamaan dengan 1 gelas susu..")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...