Saturday, 15 October 2016

Testimoni Hilang Slipped Disc Dengan Vivix

Assalamualaikum wbt,

Ramai dikalangan sahabat wawa yang mempunyai masalah slipped disc. Kebanyakkannya umur lebih kurang wawa dalam linkungan 25-35 tahun. Apakah punca yang berlakunya slipped disc? Wawa akan kupas untuk next entry.

Apa maksud Slipped Disc?

slipped disc – known as a prolapsed or herniated disc – occurs when one of the discs that sit between the bones of the spine (the vertebrae) is damaged and presses on the nerves. This can cause back pain and neck pain, as well as symptoms such as numbness, a tingling sensation, or weakness in other areas of the body.



Testimoni Penghidap Slipped Disc Dengan Vivix

Vivix. Saya penghidap slipped disc. Undergo 1st surgery in April 2011 utk restructure disc L3/L4, L4/L5, L5/S1. 3 discs. Alhamdulillah, went well for 3 years.

In Dec 2014, doc sahkan dah chronic sbb level2 yg td tu slipped semula (doc sifatkan dah useless) dgn tambahan S1/S2 & S2/S3 pon dah slipped. Juga minor scoliosis 😭 i was bedridden for almost 2 weeks dgn keadaan ms tu nk tarik nfs pon terjerit sbb sakit sgt. X blh gerak bdn. Doc soh 2nd surgery which actually i might have to undergo another 3rd n 4th surgery jgk lps tu. I refused.

15 dec 2014, sy start vivix 3 tsp sehari selama 1 minggu. On day 3rd, blh bangun n susukn anak tnpa rs sakit. Ms tu bby baru 5 bln. Then 23 december sy dah blh bgn, berjln elok sume. Next week tu dlm 10 hari lps ambik vivix 1st dose, dah drive semula g kerja pergi balik (kepong - sh alam). Alhamdulillah. 

Masa tu plk, kena sekali denggi berdarah. Tp fast recover walhal doc dah mcm ragu2 dah ms tu. Org lain dah almost icu katanya sbb reading sy 7 je. Dan amazingly, sy still bengkak susu sbb warded, 4 hari x jmp baby. Sampai doc nak call husband nk soh bwk baby naik ward. Sy ckp xyah, byk pam je dah huhu...

Since then sy reduce 1 tsp sehari sampai hbs 2 botol. Lps tu, sbb kewangan x brp mengizinkan, sy just maintain dgn bcomplex n lecithin utk saraf (sbb saraf sy dah "luka parah" sbb kna tindih dek discs tu) dan mkn oste utk ganti painkiller. Sy x blh mkn painkiller actually. Rejection. Sy cuma boleh ambil morphine drip je. Tp bila sakit terpaksa ambik voltaren jab. Selain voltaren, say tramal jab, x hlg pon sakit saya. Plus, painkiller sy prescribed utk sy semua ada 3 level side effect. So mmg sy sgt3 elakkan la. 

Alhamdulillah, dah lama x sakit blkg due to slipped disc ni. Nnt bila ada rezeki lbh, nk smbung vivix balik. - Penghidap Slipped disc

Adakah anda mengidap sakit slipped disc? Rawatlah dari sekarang sebelum menjadi lebih parah. 
Ingin mencuba Vivix? Boleh hubungi wawa 019-9966576

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...