Wednesday, 27 January 2016

Info Kesihatan : Menjawab Persoalan Minyak Ikan

Assalamualaikum wbt,


Q1: Adakah minyak ikan secara umum penyebab aktifnya sel barah?

****tak

Malah,pengambilan makanan tambahan /supplement seperti MINYAK IKAN, anti-oxident, vitamin, mineral, EFA (Essential Fatty Acid) boleh merangsang daya ketahanan badan untuk menghalang pembiakan sel kanser dalam badan

Faktor kanser prostat : umur,obesiti,latar belakang etnik,sejarah keluarga

Q2: Apa perbezaan omega guard & minyak ikan lain?

1. Minyak Omega3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini.

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Q3: Bagaimana omega guard dapat mencegah dari penyakit2 kronik termasuk kanser/barah?

** Mengurangkan eicosenoid tak baik yang merangsang perkembangan sel kanser

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA.

Fungsi EPA dalam omega guard

Mencegah kanser
Mencegah pembekuan darah
Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
Baik untuk pesakit jantung
Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA

Mengelakkan kanser payu dara
Mengelak kanser prostat

Tips Kekayaan : Selawat Buka Pintu Rezeki

Assalamualaikum wbt,

Sharing Malam 

Tahukah anda?

"Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada SETIAP HARI, Allah akan BUKAKAN PINTU RAHMAT dan REZEKI yang tidak disangka- sangka baginya."

Kita semua inginkan rezeki yang melimpah ruah..tapi kita sering alpa dan terleka dan lupa untuk berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW..kan?

So,jom selawat.

"Allahumma Solli wa Sallim a'la Sayyidina Muhammad"

Jangan percaya kata-kata wawa, anda buat, anda rasa..")


Selamat beramal.

Testimoni : Gatal Dan Ruam Hilang Dengan Cream Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum wbt,

Selamat petang kawan-kawan, selamat beristirehat bersama keluarga. Sambil rehat-rehat tu datang laa jenguk blog wawa ni.. Lihat testimoni pengguna Cream herbal blend serbaguna ni.


Sapu cream di bahagian badan yang gatal, cepat je hilang.

Sapu ruam di pipi baby soffiyya pun cepat dah hilang. 

Untuk petahuan korang, cream herbal blend bebas paraben tau. Sesuai untuk kulit bayi, ia terdiri daripada bahan semulajadi.

Mommy-mommy, jangan risau ya. Jika anak-anak ada ruam, gatal-gatal seluruh badan, parut, kena minyak panas, air panas sapukan aja dibahagian yang tersebut. InsyaAllah berkesan.

Nak cuba cream murah ni? Harganya cuma Rm27.50 sahaja.

Whatsapp wawa jika berminat ye, fast action juga..")







Info Produk : Khasiat Cream Herbal Blend Shaklee

Assalamualaikum dearies,

Apa khabar semua? Alhamdulillah, wawa doakan kalian sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa. Aamiin

Lately ni kan, Cream herbal blend multipurpose mendapat permintaan yang sangat menggalakkan dari customer wawa. Bayangkan sorang customer rembat 4 tube sekaligus, ada yang ambil dua tube sebab best sangat katanya.

Mai wawa bagi info sikit tentang cream kesukaan ramai ni.


Khasiat Herbal Blend Cream Shaklee


✔️Melembutkan kulit yang kasar  ( di kawasan lutut dan tapak kaki/ tangan )
✔️Membaiki kulit-kulit pecah ( tumit kaki )
✔️Menyelesaikan masalah gatal-gatal kulit
✔️Menghilangkan parut termasuk demam campak & chicken pox (selepas mandi dengan Basic H Shaklee -guna bersama-sama )
✔️Menghilangkan ruam padi bayi ( melecet celah kangkang, leher ,pelipat kaki )
✔️Menghilangkan ruam susu pada muka bayi
✔️sebagai losyen bagi kegunaan harian
✔️Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
✔️Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
✔️Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.

Cream ni boleh dipakai oleh semua golongan tau, dari bayi sampai ke orang tua.")

Berminat nak cuba? Whatsapp wawa 019 996 6576

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...