Search This Blog

Tuesday, 22 March 2016

Cara Mudah Centerkan Pdf File Yang Senget

Assalamualaikum wbt,

Hai semua, selamat petang. Kak wawa nak sharing ilmu yang baru kak wawa dapat. mungkin ramai yang memerlukan cara macam mana nak centerkan PDF file yang SENGET. hehe

Pernah tak jadi kat korang, lepas scan document yang penting jadi macam gambar kat bawah ni. Kurang center kan, bayangkan kalau ada 200 page, tak kan nak buat manual kan. 

Jadi, kak wawa sharekan cara-cara macam mana nak centerkan dengan cara yang mudah.

STEP 1 : Buka original pdf file



STEP 2 : Klik document


STEP 3 : Klik OCR Text Recognition


STEP 4 : Klik Recognize Text Using OCR


STEP 5 : Pastikan Tick All Pages and Klik OK


Done. Selamat mencuba..")

3 comments:

Scdha Sein (SS) said...

Iskss iskss pandainye... He he he

nhhas said...

Hahaha...

hainom OKje said...

Lama dah tak bukak file PDF cenggitu. Maklumlah dah lama bersara hihi....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...